Over ons, Blue en Jane

Onze waterrat

Wie zijn wij? Kennel v.d. Konijnen Haege, is een Kennel dat ontstaan is puur omdat wij een keer een nestje wilden fokken met onze eigen hond. Ik ben Femke Eigenhuis, de Kennel staat geregistreerd onder mijn naam en deze registratie is geldig vanaf 26 september 2018. De naam van de Kennel is zeg maar de oude naam van vroeger, voor het gebied waar wij nu wonen en ook onze Kennel is gevestigd.

Ik ben pas de jachthondensport ingerold, toen wij Blue, onze eerste Labrador Retriever Field Trial pup, hebben gekocht. Toen wij Blue haalde op 31 mei 2015, zijn wij gelijk begonnen met een puppy jachtcursus. Dit deden wij bij de KNJV Kampen. De afgelopen drie jaar is er door gebrek aan trainers, geen groepstraining geweest. Hier kwam ik met de honden wel een beetje 'vast' te zitten en volg ik nu wel workshops op specifieke onderdelen gericht, zoals bijvoorbeeld slepen en waterwerk. Privé training volg ik ook af en toe op Texel.

Blue is een rashond en daarom voldoet de Kennel ook aan alle eisen van de NLV , LKN en Raad van Beheer m.b.t. het fokken van stamboom hondjes. We hebben vooral gekozen voor de werklijn van de Labrador Retriever omdat we een toch rankere versie van de Labrador Retriever mooi vinden, en uiteraard hun werkkwaliteiten.

Blue is een echte werkhond. Ze is lief thuis en in de omgang. Goed gesocialiseerd toen ze pup was en heeft een enorme "will to please". Ze wil dus heel graag voor je werken. Tot nu toe, met haar bijna 9 jaar, zijn de resultaten met de wedstrijden niet misselijk te noemen. In 2019 alleen al heeft ze 5 SJP B diploma's behaald, en doordat ze al kwalificeerde voor een MAP B, ook 3 MAP B diploma's behaald.  Als voorjager ben ik nog onervaren en is het lopen van wedstrijden voor mij nog allemaal nieuw en spannend. Ja, het lijntje verbonden met de hond is toch wel echt zo............ gaat het niet goed met mij, gaan de wedstrijden ook niet volgens de planning. 

Blue is op 11 februari 2020 bevallen van haar eerste nestje! De pups waren op 11 februari 2023, 3 jaar oud. Wél hebben wij een teefje gehouden( dit was overigens ook het doel om een nestje te fokken, een mooie pup van Blue). Zij heet Jane. Ik ben volop met haar aan het trainen.  Door de Corona perrikelen in 2020, hebben wij geen groepstraining met Jane kunnen volgen. Dit heeft er in geresulteerd dat wij wat langer doen over de basis. Afgelopen weekend dus op 20 augustus 2022, hebben Jane en ik onze eerste C diploma behaald, en hebben ook nog eens de 3e prijs gewonnen. Volg de dagboek van Jane......daar lees je hoe zij wordt opgevoed en getraind tot wedstrijdhond en vooral ook hoe zij dingen ervaart.

Blue haar tweede nest kwam 19 maanden later, op 16 september 2021. Deze nest is dus al uitgevlogen en is tevens ook de laatste nest pups van Blue.

Onze kennel staat ook geregistreerd op de Labdradorstartpagina www.labradorstartpagina.nlLees meer onder het kopje Nieuws........