Over ons, Blue en Jane

Onze waterrat

Wie zijn wij? Kennel v.d. Konijnen Haege, is een Kennel dat ontstaan is puur omdat wij een keer een nestje wilden fokken met onze eigen hond. Ik ben Femke Eigenhuis, de Kennel staat geregistreerd onder mijn naam en deze registratie is geldig vanaf 26 september 2018. De naam van de Kennel is zeg maar de oude naam van vroeger, voor het gebied waar wij nu wonen en ook onze Kennel is gevestigd.

Ik ben pas de jachthondensport ingerold, toen wij Blue, onze eerste Labrador Retriever Field Trial pup, hebben gekocht. Toen wij Blue haalde op 31 mei 2015, zijn wij gelijk begonnen met een puppy jachtcursus. Dit deden wij bij de KNJV Kampen, waar wij overigens nog steeds trainen.

Blue is een rashond en daarom voldoet de Kennel ook aan alle eisen van de NLV , LKN en Raad van Beheer m.b.t. het fokken van stamboom hondjes. We hebben vooral gekozen voor de werklijn van de Labrador Retriever omdat we een toch rankere versie van de Labrador Retriever mooi vinden.

Blue is een echte werkhond. Ze is lief thuis en in de omgang. Goed gesocialiseerd toen ze pup was en heeft een enorme "will to please". Ze wil dus heel graag voor je werken. Tot nu toe, met haar 5 jaar, zijn de resultaten met de wedstrijden niet misselijk te noemen. Vorig jaar alleen al heeft ze 5 SJP B diploma's behaald, en doordat ze al kwalificeerde voor een MAP B, ook 3 MAP B diploma's, de afgelopen twee jaar behaald.  Als voorjager ben ik nog onervaren en is het lopen van wedstrijden voor mij nog allemaal nieuw en spannend. Ja, het lijntje verbonden met de hond is toch wel echt zo............ gaat het niet goed met mij, gaan de wedstrijden ook niet volgens de planning. 

Blue is op 11 februari 2020 bevallen van haar eerste nestje! De pups zijn nu 8 maanden oud en zijn dus al  6 maanden geleden uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Wél hebben wij een teefje gehouden( dit was overigens ook het doel om een nestje te fokken, een mooie pup van Blue). Zij heet Jane. Ik ben volop met haar de basis aan het leren. Vooral gehoorzaamheid en leren dat zij op haar naam moet reageren, langzaam ben ik begonnen met leren apporteren, vooruitsturen en volgen.

Volg de dagboek van Jane......daar lees je hoe zij wordt opgevoed en wordt getraind tot wedstrijdhond.


Lees meer onder het kopje Nieuws........