Nieuws


Beste lezers, trouwe volgers en vrienden,

Alle testen, DNA, HD, ED en ECVO van Jane zijn goed. Zij heeft met een uiterlijke keuring een 'Zeer Goed' behaald bij een show van de NLV.

Om ervoor te zorgen dat we alle mogelijke testen hebben gedaan, om een gezond nestje te fokken, hebben we ook nu twee onderzoeken lopen bij de Universiteit Utrecht, via de NLV, op koperstapeling en de ziekte van Stargardt. Deze uitslagen verwachten we binnenkort. Deze testen zijn nog niet verplicht via de NLV.

Als die uitslagen binnen zijn, en ze postief zijn, gaan wij een dekreu zoeken. We hebben er al eentje op het oog, maar dit kunnen we pas bevestigen als de uitslagen binnen zijn. Ik hoor jullie nu roepen, ja maar wanneer laat je dekken dan? Als het goed is, willen we dan met de volgende loopsheid laten dekken. Rond tweedehelft oktober, begin november.

Aspirant pupkopers, dus jagers/voorjagers mogen zich nu wel kenbaar maken.

De uitslagen van proeven tot nu toe, zijn voortreffelijk te noemen
Adriana van Dillewijn, heeft met Royal Kate een C en B diploma behaald dit seizoen, ze moet nog twee jaar worden.
Diana Mast heeft op de CDD van de GRCN haar eerste C-diploma behaald met Royal Jazz.
Jaap Zevenbergen heeft afgelopen weekend in Voorst samen met Royal Connor(Kjell) een hele mooie B-diploma weten te behalen.

Dan heeft Nicole Leenen-Golob samen met Flynn al een eerste en 2de plaats gelopen in de B. Flynn is een volle broer van Jane, onze dame.

Er komen natuurlijk nog proeven aan, dus dit lijstje wordt wel weer aangevuld.

Chippen en registreren

De afgelopen tijd zie ik heel veel berichten voorbij komen van honden opgepakt door de Dierenambulance, waar de chip niet geregistreerd is. Doe jezelf een plezier en laat het controleren of de chip van je hond geregistreerd is op jullie adres.
Dit voorkomt heel veel uitzoek werk bij de verschillende instanties. Wie wil er nou niet ervan verzekerd zijn dat je hond, als die weg is gelopen, wel weer bij je terecht komt?

Via de Raad van Beheer kun je je hondje registreren.

Nesten van Blue

Blue heeft twee nesten gehad, en is nu acht jaar oud. Volgens de fokregels van de NLV mag je niet meer fokken met een teef als ze deze leeftijd heeft bereikt. Dus er komen geen nesten meer van Blue.

Het Royal nest is op 16 september 2 jaar oud. Ja, alweer zo lang geleden. Alle honden worden actief in de jacht opgeleid, zij het speurwerk, jacht of proeven lopen. Daar zijn wij als kennel heel dankbaar voor!                        

                          Hier beneden een foto van Blue (links) en Ferro of Royal Pleasure (Duke). Dit is de combinatie van de 2de en laatste nest van Blue.