Nieuws


Beste lezers, trouwe volgers en vrienden,

Alle testen, DNA, HD, ED en ECVO van Jane zijn goed. Zij heeft met een uiterlijke keuring een 'Zeer Goed' behaald bij een show van de NLV.

Om ervoor te zorgen dat we alle mogelijke testen hebben gedaan, om een gezond nestje te fokken, hebben we ook nu twee onderzoeken laten doen bij de Universiteit Utrecht, nl. koperstapeling en Stargardt. Deze uitslagen zijn allemaal binnen en Jane is vrij op alle onderdelen. Deze testen zijn nog niet verplicht via de NLV.

Jane is afgelopen november, op 11-11 om precies te zijn, gedekt. Jammer dat we daardoor de 50ste editie van de NIMROD hebben moeten missen. Helaas is gebleken door een drachtecho, dat Jane leeg is.

 We hebben al een afspraak met de dekreu eigenaar. Zodra Jane weer loops is, laten we haar opnieuw dekken. Dat zal ergens in het voorjaar zijn.......

Aspirant pupkopers, dus jagers/voorjagers mogen zich wel melden voor een volgende nest.

Hoe gaan wij tewerk?
Als je belang hebt bij een pup van Jane, meldt je dat bij ons. Mits je gaat werken met je nieuwe pup, kom je in aanmerking voor een kennismakingsgesprek. Deze gesprekken vinden plaats als het zeker is dat er een nest op komst is.
We gaan tijdens dit gesprek de diepte in. Ja, je wordt wel een beetje doorgezaagd hoor. Hahaha. Wij als fokker willen wel zeker weten dat deze pups goed terecht komen en er ook daadwerkelijk met ze gewerkt gaat worden.

Dus bereid je goed voor, want ja, we willen dan ook al weten wat voor voorbereidingen je al getroffen hebt voor de komst van een nieuwe pup.

Wat natuurlijk heel belangrijk is om te weten, is of een reu of teefje welkom is. Dus geef dit ook duidelijk aan, en bepaal dat vooraf.

Is het gesprek geweest, geven we meestal gelijk aan of je wel/niet op de wachtlijst komt te staan.

Wij hanteren geen vaste wachtlijst. Waarom niet? Omdat wij incidenteel een nestje fokken en niet ieder jaar een nest hebben liggen.

Dus nu is het duimen dat de volgende dekking wél gaat slagen!

Chippen en registreren

De afgelopen tijd zie ik heel veel berichten voorbij komen van honden opgepakt door de Dierenambulance, waar de chip niet geregistreerd is. Doe jezelf een plezier en laat het controleren of de chip van je hond geregistreerd is op jullie adres.
Dit voorkomt heel veel uitzoek werk bij de verschillende instanties. Wie wil er nou niet ervan verzekerd zijn dat je hond, als die weg is gelopen, wel weer bij je terecht komt?

Via de Raad van Beheer kun je je hondje registreren.

Nesten van Blue

Blue heeft twee nesten gehad, en is nu bijna 9 jaar oud. Volgens de fokregels van de NLV mag je niet meer fokken met een teef als ze 8 jaar is geworden. Dus er komen geen nesten meer van Blue.

Het Royal nest was op 16 september 2 jaar oud. Ja, alweer zo lang geleden. Alle honden worden actief in de jacht opgeleid, zij het speurwerk, jacht of proeven lopen. Daar zijn wij als kennel heel dankbaar voor!         Boven een foto van Blue(limks) en Jane
 

                          Hier beneden een foto van Blue (links) en Ferro of Royal Pleasure (Duke). Dit is de combinatie van de 2de en laatste nest van Blue.