Het Royal Nest

Zoals iedereen heeft kunnen lezen, is Blue v.d. Waterlandspolder gedekt door Ferro of Royal Pleasure, op 17 juli 2021.
22 november 2021

Halllllloooooo, ja het is al weer een maand geleden dat Fem voor mij schreef. Er is in die tijd wel veel gebeurd hoor! De pups hadden hun enting gehad. Ze hebben een puppytest ondergaan, en wat was dat leuk om te zien. Stuk voor stuk, zegt Fem hoor, want ik was er niet bij, mensgerichte pups met een neus. Hahahaha. Ja, een neus om te onderzoeken en apporteren.

De aanvragen stromen ook nog wel binnen hoor. Dus voor teefjes voornamelijk. Maaaaar ja, ze zijn dus al allemaal uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Fem heeft vanochtend de pups overgeschreven via internet. Hopelijk gaat dat goed. Eentje moet nog, daar is even wachten op het nieuwe baasje om alles voorelkaar te krijgen.

De pups hebben kennisgemaakt met meerdere mensen, kinderen, honden en heeeeeel veel lawaai. Muziek in alle soorten en maten. Wasmachines, boormachines (ja want ze zijn hier aan het verbouwen) drogers, stofzuigers. Bussen, vrachtwagens en ga zo maar door. Fem heeft echt haar best gedaan. Nu is het aan de baasjes natuurlijk om de socialisering de komende drie weken goed vorm te geven. Als het goed is hebben ze allemaal hun 9 weken enting gehad. De eerste hebben ook al de eerste puppycursus achter de rug. Het lijkt erop, zegt Fem, dat dit nest het super gaat doen als zij de feedback nu al hoort.

Daar doen we het natuurlijk voor zegt Fem. Stuk voor stuk mooie werkhondjes. Nu zijn ze nog wel bezig met de badkamer te verbouwen en Fem haar ouders komen vrijdag aan uit Zuid-Afrika. Dus het is me toch een drukte van jewelste hiero!! Ja, en dan kan Fem niet eens poetsen, omdat er volop gewerkt wordt in huis. Ja, de badkamer wordt verbouwt omdat ze lekkage hadden. Die Willem en Fem weten wel van goed aanpakken hoor. Ja, dan moet het dan ook maar echt verholpen worden.

Mijn tepels zijn bijna helemaal ingetrokken. Fem smeert me nog steeds met dat naar ruikende goedje, maar ja, als dat helpt....... wie ben ik dan om te zeuren. We beginnen dan weer volop met trainen als de badkamer klaar is en Fem haar ouders weg zijn( ze zegt tegen mij opa en oma komen, hihihihi) Jane kent ze natuurlijk niet. Dus dat zal wel even wennen zijn voor Jane. Och en wat was Jane toch onder de indruk van de pups. Lekker spelen met ze. Springen in de lucht, zooooo leuk om te zien. Het leek wel, zegt Fem hoor, toen de laatste pup is vertrokken, dat zij een beetje depri was. Connor is als laatste vertrokken vorige week dinsdag. Hij is twee dagen in huis in de bench geweest. Hij leerde het best wel snel, dat zindelijk worden. Dus dat is gaaf!

Maar het is jullie nu niet ontkomen dat Jane haar DNA uitslagen gewoon allemaal goed waren. Wat ben ik blij daarmee, zegt Fem. Dat geloof ik ook graag. Gezien het feit dat ik geen nest meer ga hebben en stel dat ze het wel willen, er dan met Jane verder kan worden gegaan. Dat is wel mooi! Fem zegt nu, eerst trainen, trainen, trainen en trainen. Ja, ik moet ook weer conditie opbouwen. Ik ben mager zegt Fem, maar ik mag niet weer dik worden. Dus ja, nu moet ik honger lijden.....hahahaha. Is niet zo hoor. Ik krijg genoeg. Die tussendoortjes helpen mij er wel door!

Maar afijn, Fem gaat ons even uitlaten en even bezig met de was  en strijkwerk. Ja, want dat moet ook gebeuren natuurlijk! Het is ongelooflijk mooi weer zegt ze. Dat is ook zo. Het zonnetje schijnt heerlijk hier de kamer in. Dat is zooooo fijn! Ik zal wel schrijven als er nieuws is over mijn kinderen.  Dat is toch net zo leuk, of niet? Jane zit ook al te zeuren dat Fem niet voor haar heeft geschreven de afgelopen maanden, dus dat moet ze ook weer oppakken.

Voor nu is het dan even klaar. Tot de volgende keer luitjes!  

 
21 oktober 2021
Olla, zei buurvrouw toen ze net in Spanje op vakantie was! Hahahaha. Ja, daar ben ik weer hoor. Nou vandaag zijn mijn pups al weer vijf weken oud. Wat een drukte hiero!!! Een komen en gaan van mensen om toch maar even te kijken, of te komen praten wat ze precies van plan zijn met een kindje van mij. Fem zegt wat kun je teleurgesteld raken in mensen. Waarom? Omdat mensen soms niet helemaal eerlijk zijn en dat je met een omweg tóch de waarheid weet te achterhalen.

 Mensen die voordoen alsof ze willen werken, ja, uhhhhhm wij zijn toch Jachthonden of niet? Met onze neus werken is onze passie! Ja, en voor twee maanden trainen is ook niet wat, ja om dan weer op te houden en alleen te wandelen. Pffffff! Fem wordt hier verdrietig van zegt ze. Nu zijn de Corona perikelen voorbij en toch proberen mensen je hand te forceren. Bah! Ik ben het met Fem eens hoor!! Wij zijn gemaakt om mee te werken en alleen in huis zijn is gewoon niet ons ding.

Maar afijn, mijn kinderen groeien goed! Ja, Fem haar woorden hoor! Ikke ben gestopt met zogen en ja, poeh hee, wat is dat moeilijk om daar weg te blijven!

Fem heeft al stof gezogen bij ze, ja gewoon met de pijp in de werpkist geweest. Wat zijn de puppenkinders toch nieuwsgierig!!! Hahaha. Fem doet weer haar uiterste best de puppen te laten zitten voor het slapen gaan en soms ook tussendoor. Oh wat zijn ze slim hoor! Ja, wat wil je nou meer met zo een moeder en vader. Hihihi. Niks niet verwaand!!! Hihihi.

De droger gaat bij ze aan, ze hebben al aan een ganzenveer en een kauwtje geroken. Geen een die zijn neus ervoor optrok. Afgelopen zondag zijn ze voor het eerst buiten geweest! Yeahhhh! Ze zagen mij, mama Blue en ja hoor, aanvalluhhhhh! Daarna gingen ze achter hun zus aan! Die deed het uitermate goed met ze. Zij rende wel telkens weg, en dan kwamen ze weer achteraan.

Nou Fem is berentrots op dit nest! Waarom? Ze heeft een bak met stro neergezet zodat de kleine apenkoppen erin kunnen leren hun p&p te doen. Nu ga ik jullie vertellen, dat de afgelopen twee nachten die koters gewoon in de bak hun grote p hebben gedaan. De kleine p hebben ze nog wel ongelukjes mee, maar dat is niet verwonderlijk. Ze eten ook al uit hun eigen bakje en hoe is de race niet om te kijken wie het snelst klaar is met eten, om dan vervolgens te gaan buurten bij je buurman of buurvrouw! Fem zette ze in de bak na het eten of als ze wouden gaan zitten. Zo leren ze het dan ook van elkaar zegt ze. Ze lopen nu continu in de ren, dus Fem haar wasjes worden wel minder zo. Wat wel leuk is, is dat ze Fem nu ook herkennen en geven kusjes! De tandjes zijn ook al door. Wat een pijn aan mijn tepels zeg! Niet zo zachtjes ook trekkend aan mijn tepels. Dat is dan nu over gelukkig.

Fem vertelde tegen Willem dat er nog drie gesprekken komen, maar dat er als dat goed is, er nog een reutje, een nieuw baasje moet hebben. Dit omdat er eentje is afgevallen! Jammer hé? Nou Fem zegt het zal wel lukken!

Fem en Willem steken ontzettend veel tijd in de kennismakingsgesprekken omdat ze toch zekerheid willen m.b.t de nieuwe baasjes. Maar afijn.....de kleintjes beginnen dan ook over drie weken uit te vliegen. Ze krijgen hun wormkuren, hun natje en droogje en ook nog eens stimulans door bezoek van allerlei grote en maten. Morgen komt de chipper......dan worden de namen toegekend. Volgende week krijgen ze ook hun enting en worden mijn nagels even geknipt. Jahaaaaa, ikke mag mee. Jane blijft dan thuis.

Maar uhhhh, Fem moet de kleintjes nu gaan voeren want het is al weer tijd. Fem schrijft wanneer ze even een momentje heeft. Zoals jullie dat zien, is dat niet vaak!!

Dus mensen, er is nog een reutje beschikbaar voor een lief nieuw jagersbaasje of voorjager! Zeg het voort en Fem plaatst binnenkort wel weer een filmpje van die kleine koters! Aju tot de volgende keer.


4 okotober 2021

Halloootje! Ja, daar was ik weer. Het is zowaar dierendag vandaag en toen zei Fem van, ja nu moet het dan maar gaan gebeuren hé? De afgelopen twee weken is Fem druk geweest. Ja, vragen julllie je af, waarmee dan. Nouuuuuu, zal ik het eens gaan verklappen. Mijn kinders moesten natuurlijk geregistreerd worden, ja, dat zodat ze een chip, stamboom en DNA uittreksel krijgen. Pfff zegt Fem, iedere keer weer schrikt ze toch van de kosten hiervan. Dat gedaan, moest ze ook snel regelen om Jane te laten testen. Dat was ook weer een gezoek, want het was toch wel een poos geleden dat Fem op die site is geweest om een swab te laten opsturen. Ja, en dan natuurlijk HD en ED. Ja, want Fem wil wel weten óf, zouden ze dat willen, een nestje met Jane kunnen fokken.  Dat is dan wel nu belangrijk vóór het laatste teefje wordt vergeven. Ja, er staat er eentje in de wachtrij hoor! Zelfs eentje die ermee wil gaan werken en proeven wil gaan lopen.

Dat vinden Fem en onze mensenvader wel leuk. Ja, want als ze het goed doen op de proeven, ja dan wil je toch wel kunnen laten zien wat het nest en vorige nest hebben presteerd. Dat is altijd leuk als je op een proef loopt en er nóg een hondje of twee, meelopen. Gaaf om dan de eigenaren en hondjes weer te zien.

Daarbij gaat het goed met mijn kinders. Er zijn een paar met een iets dunnere ........uhm ja, hoe zal ik dat nou zeggen, poepjes? Hahahaha. Het wordt al weer beter en Fem houdt alles keurig in de gaten. Wegen vanochtend en straks weer om even te kijken of dat dan wel goed gaat. Ze is wel serieus hiermee hoor. Heeeeeel voorzichtig. Ikke ben vrolijk, ik wordt het nu wel een beetje zat hoor, dat getrek, geduw en gestoot van die kleintjes om maar aan de beste tepel te kunnen drinken.

Fem houdt dat ook goed in de gaten. Een iets dikkere pup haalt ze gewoon weg om eentje die niet zo hard groeit bijvoorbeeld aan een goeie tepel te leggen. Ze blijft er nu ook bij iedere keer overdag. De poepjes waar ik niet bij kan, ruimt Fem op. Ja, dan lopen ze er tenminste niet in te banjeren. Fem maakt ze ook keurig schoon en het nest, lees werpkist, wordt ook iedere keer goed schoon gemaakt, met Dettol ontsmet dus.

Nou en toen vertelde Fem aan Willem dat ze zich als 'niet bedrijfsmatige' fokker moest registreren van de overheid en tot haar schok ontdekte dat ze dan een vakbekwaamheid moet hebben. Dus heeft ze zich geregistreerd en als de sodemieter gaan onderzoeken welke cursus zij het beste kan gaan volgen. Er waren er maar twee en heeft ze zich voor één van die twee ingeschreven, en ja, jullie raden het al, is ze al mee begonnen. Ze zegt het is gelukkig een thuisstudie, maar ze moet ook stage lopen voor drie maanden, een dag in de week. Ja, en hoe moet het dan met ons vroegen Jane en ik ons af? Nou daar komt wel een oplossing voor hoor, zei onze mensenvader Willem. Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Dus ja, en dan geeft Fem ook nog teken- en schilderles. Dat is zooooo leuk dat al die mensen even mogen kijken. De pups horen dat nu wel. Fem heeft nog steeds de radio aan. Vanochtend toen Fem ging stofzuigen gingen er een paar toch luidkeels protesteren. Was ook drinktijd en ze waren aan het wachten dat de melkbar van mij open zou gaan.

Willem is ook druk geweest voor ons hoor! Hij heeft een voerstation gemaakt voor als de pups groter zijn, en een daarvan komt naar binnen als de kinders naar hun nieuwe baasjes gaan. Ja, dan hebben Jane en ik ook een sjieke station en hoeven we ook niet meer met onze bakken te gaan schuiven over de vloer.  Fem heeft met Jane vorige week een proef gelopen, maar omdat ze druk was met mij en de pups heeft ze natuurlijk niet veel kunnen oefenen. Dus zijn ze er uit gevlogen. Wat wél leuk was, was dat Max, uit het vorige nest, ook aanwezig was, dit was zijn eerste keer op een proef. Jane en hij hebben het beide niet gered, maar Fem zegt, ze doen wel ervaring op. Dat gezien de afgelopen jaar en trainen in een groep niet doorging, het toch wel knap was dat ze meegedaan hebben.  Op naar volgend seizoen zegt Fem.

Vanochtend kwam Fem bij ons in de kraamkamer en ja hoor, mr en mrs Houdini stonden gewoon bij mij in de ren. Fem moest hier heel erg om lachen. Gelukkig dat ze een paar kussens voor het deurtje had gelegd waarop ik natuurlijk 'snachts heerlijk lig te pitten. Hihihi. Nu heeft Fem voor vannacht al een plasbak gemaakt met stroh. Die staat gedeeltelijk voor het deurtje en dan de kussens er naast. Fem zegt hopelijk als het vannacht weer gebeurd, dat ze dan gelijk hun p&p in deze bak doen. Nu maar duimen dat het zo op deze manier goed gaat. Donderdag zijn de pups al weer drie weken oud. Fem zegt de tijd gaat snel. En dat het dan nu écht leuk gaat worden als er meer mensen bij kunnen en ze de pootjes ook eronder krijgen. Dat gaat eigenlijk al gedeeltelijk goed. De ene keer wél en de volgende keer niet. Ze lijken dan ook echt een beetje dronken. Dat is zoooo grappig om te zien!

Jane ligt lekker buiten, in het zonnetje en ik lig bij de voeten van mijn mensenvader. Ja, die is vroeger thuis vandaag, maar hij zit wel even gezellig naast Fem nog te werken, tot einde werktijd.  Een kopje thee heeft ie voor Fem gemaakt. Lekker zitten ze nu even samen te werken.

O ja, Fem heeft voor mij een medisch shirt gekocht. Wat ik me daarbij moet voorstellen, mag Joost alleen weten, maar die weet het niet....hahahaha! Nou Fem vertelde dat als de kinders van mij minder gaan drinken en overstappen naar vast voer, dan doet ze die shirt bij mij om/aan en dan kunnen de kinders niet meer bij mijn tepels. Dan kan ik er gewoon tussen lopen als ik zou willen, zonder dat ze aan mij gaan hangen. Knap bedacht al weer van mijn vrouwtje. Ik heb vanmmiddag zooooo lekker op haar schoot gelegen, ja, toen nam ze even pauze en nu wacht ik natuurlijk erop dat ik weer mag eten. Ja, poeh hee, maar ik eet wel veel hoor, want ik heb telkens zo'n honger! Pffff. Fem zegt dat wordt nog wat als ze moet gaan minderen. Dat zal wel meevallen denk ik zelf hoor. Als ik weer mijn eigen voer mag, dan zit ik zo vol. Hahahaha.

Fem heeft nu wel een heeeeel stuk geschreven en ze gaat met mij naar de kraamkamer. Ja, we moeten toch even controleren of het daar goed gaat natuurlijk!

En dan krijg ik natuurlijk weer een beetje eten. Nom, nom ,nom. Jahaaaaa ik moet toch mijn melkbar gevuld houden? Dus luitjes aju, tot de volgende keer. O ja en als jullie mensen hebben die kleine kereltjes zoeken voor te jagen of voor de proeven, klop eens bij Fem aan. Al zeg ik het zelf, ik heb een paar mooie kinders, net zoals vorig jaar.

Groetjes ook van Jane!

22 september 2021

Hallo mensen. Hier een bericht van mij, mama Blue. Zien jullie die foto hierboven? Dat is van het nest nu. Die andere hond is natuurlijk Jane.  Het gaat goed met mijn kinders. Ze groeien, niet allemaal even hard, maar ja, ze moeten well vechten om de beste plaatstje, achteraan. Zelf ben ik zo vrolijk als maar kan. Fem zegt dat ik het goed doe. Ik mocht nu twee avonden even voor een uurtje in de woonkamer zijn. Fem doet dan gewoon mijn broekje aan met een grote doekje. Het werkt echt goed. Ik wil alleen maar eten, eten en eten als ik uit de werpkist kom. Fem probeert nu weer de oude puppy schema op te pakken, dus vier keer daags. Maar ik zeur toch iedere keer weer om eten hoor. Hihihihi. Dan verdwijnt Fem een poos en als ze weer terug komt in de kraamkamer, ja, dan zeur ik weer. Fem zegt dat ze een beetje moedeloos wordt daardoor.

Jane is super lief. Ze lebbert mijn oren als ze mij ziet en piept ook als mijn kinders piepen. Eigenlijk wel heeeeeeel lief. Nou Fem heeft de namen gekozen en onze mensenvader zegt ook, het zijn mooie namen. Nu hopen dat ze goedgekeurd worden.

Iedere dag maakt Fem de werpkist schoon, dat ook omdat ik natuurlijk nog een beetje lekkage heb....hihihi.... maar het wordt gelukkig wel minder. Fem moet nog een aantal zaken regelen en dat is best wel lastig als systemen niet goed werken. Maar afijn, ze zegt morgen is nog een dag.

We zijn nu zeven dagen onderweg, de geboortedag bijopgeteld natuurlijk. Morgen zijn de pups een week geleden geboren.

Er zitten een paar grote bij hoor, maar de mooiste koppies. Het is zo schattig zegt Fem als de melkbar geopend is, dan liggen de pups met hun staartjes te kwispelen. En dikke staarten dat ze hebben!! Ja, Fem zegt ze heeft het idee dat het mooie hondjes gaan worden. Dat kan niet anders dan dat het zo is, met een moeder zo mooi als ikke??? Hihihi. Wat verwaand, ja, ik wordt wel een beetje grijs onder de kin ook.

Fem zegt dat ze de komende tijd wel wat meer foto's zal plaatsen. Ze heeft het SD kaartje, wattes? Ja, het geheugenkaartje van de camera leeggehaald vandaag, vandaar deze mooie foto hier boven. Ook voor de nieuwe baasjes voor straks zijn er ook al leuke foto's. Ja, ze is wel goed bezig hoor.....

Iedere dag worden de pups door Fem gewogen op een vast tijdstip. Dan neemt ze ook even iedere pup tegen zich aan. Dat vindt ik zelf nog wel een beetje eng hoor. Ja, want dan ben ik erbij hoor! Piepen ze, dan weet ik niet hoe snel ik weer terug de werpkist in moet. Fem zegt het gaat 'snachts goed. Ze komt nu halverwegen de nacht en dan mag ik ook even naar buiten. Even afkoelen, want ja, het is wel warm in die kraamkamer hoor! Nog een paar dagen zegt Fem, dan kunnen we wel gaan afbouwen. Gezien de koudere nachten, wil Fem dat eigenlijk nog niet.

De ren die Fem en onze mensenvader hebben geplaatst, werkt voortreffelijk. Fem zegt het is een verademing dat mensen nu even op afstand kunnen kijken. Als de pups hun ogen open gaan, dan kunnen er wel mensen komen om te knuffelen, maar dan wel eerst hun handen wassen.

Fem vertelde dat zij zaterdag ochtend samen met Jane weg gaat en dat Willem dan op ons gaat passen. Fem kennende zal ze wel instructies achter laten, van hoe of wat. Ik ben benieuwd hoe ze het samen gaan doen. Tijd zal het leren zegt ze. Jane is super rustig en slaapt wel veel. Dus Fem heeft echt geen problemen met haar, want daar was ze wel bang voor. Ik laat haar ook gewoon toe bij mijn kinders hoor. Lief hé? Nou ja, het is al weer bijna schafttijd zegt Fem, dus ze gaat nu Jane en mij even eten geven. Yeahhhhh! Dus mensen, een fijne avond en tot gauw!

20 september 2021

Halloooo, Blue hier. Wat spannend allemaal hé? Nou mijn pups zijn geboren hoor! Ja, en je geloof het niet, vijf meisjes en vijf jongens. Dikke knoeperds dat het zijn! De eerste pup geboren, was 480gr, deze joekel heeft me zoooooo moe gemaakt dat ik ná de zesde pup het echt niet meer zag zitten. Nee, echt niet! Ik was moe jongen. Ik was ook al aan het spoken vanaf woensdag nacht. Heel veel moeten braken, blergh!!! Die arme mensenmoeder van me, lag net op de bank toen ik begon met braken. Ze ging alles schoonmaken. Ik moest naar buiten......ja, en toen om half een zijn we beide gaan liggen. Om half twee werd Fem, mijn mensenmoeder wakker van mijn gespook.... wéér eens overgeven.....bah wat vond ik dat vies. Fem hoorde me persen, dus toen gelijk naar de kraamkamer. Ja, die was lekker warm en ging ik wel liggen. Het heeft zeggen en schrijven wel dik drie uur geduurd voordat die eerste joekel geboren werd. En zwart hé. Hihihi. Dat had Fem nou echt niet verwacht.

De geboorte van de pups ging eerst wel redelijk vlot. Ja, zegt Fem hoor, niet ikke.....maar na 8:50 lag het stil. Fem heeft toen aan de bel getrokken toen het kwart over elf was. Het duurde maar en ikke wou alleen maar slapen. Ho maar, wat persen. Lekker een tukkie doen, dat is wat ik wou. Dus heeft Fem mij en de kids in de auto gedaan.....naar Nunspeet. Daar kreeg ik een weëen opwekker. Daar heeft het ook weer lang geduurd hoor. Poeh hee. Ik werd me toch lekker opgepept met wat blikjes voer. Die vind ik toch zo lekker. Dat is pas smullen. Ook om mij te helpen moest ik aan een infuus..... Gelukkig werden er toen nog vier pupjes geboren. Fem was uiteindelijk samen met ons, om 17:00 thuis. 

Toen kon ze nog de werpkist schoonmaken en voorbereiden. Ze heeft ons in de auto gelaten en eerst dat gedaan. Ze was zelf ook heel moe, die mensenmoeder van ons. Die arme Jane moest de hele tijd in de bench blijven toen wij weg waren. Maaruhhhh zo gesproken over Jane, wat is ze lief. Als de pups piepen, dan doet zij dat ook. Ze wast mijn oren als ik binnen bereik lig in de werpkist. Fem is wel heel voorzichtig hoor, haar pootjes worden schoongemaakt als ze terugkomen van wandelen/ uitlaten. 

Ik kan dit natuurlijk niet zelf schrijven dus ja, nu moet Fem dat doen. Ikke ben lekker vrolijk. Heb al weer mijn eerste apportje gedaan in de tuin, hihihi. Dat was de vorige keer wel anders, zegt Fem.

Fem vertelde dat ze de geboorteaangifte moest doen en zit dan ook nu binnen te schrijven. Ze is wel goed bezig hoor! Ze heeft zulke leuke namen bedacht!!!! Echt anders dan andere dat doen. Echt super leuk vindt ze stiekum zelf hoor!!! Hahaha. 

Dus ja, het gaat goed met de pupsels en ja, ik wil alleen maar eten. Ik heb dit keer veel meer melk zegt Fem, want de pups groeien als kool. Ja, echt! Dat is mooi toch? Toen we in Nunspeet waren, zijn de pups ook gecontroleerd en zijn ze allemaal gezond bevonden, dus daar is Fem wel heeeeeel erg blij mee! Hihihi. Ook natuurlijk dat ze ons niet nóg een keer naar Nunspeet moet slepen. Jahaaaa, over zes weken moet dat ook, maar dan is het toch anders, dat is dan gewoon voor de enting. 

Fem vertelde dat ze de geboorteaangifte heeft gedaan. Echt super van haar. Kost wel wat zegt ze.....pfff. Maakt mij niet uit hoor! Hahaha. Ikke en Jane hebben er niet meer of minder om hoor!!!

Fem gaat nu stoppen. Ze moet even gaan controleren. Jaaaaa, dat doet ze ook snachts hoor! Twee keer zelfs. Maar ja, dat kost Fem ook nu wel wat meer energie. Ze moet zo ook even het eten voorbereiden. Dan kan ze rustig even bij ons komen zitten en spelen. Ja, ze pakt de pups wel, iedere keer een andere. Ze moeten aan mensengeur wennen, dat zegt Fem. De droger stond aan en ook nog eens een radio. Ja, ze belaagd mij wel met herrie, en de trillingen voelen de pups waarschijnlijk. 


Ze stopt NU. Tot de volgende keer dan maar!

6 september, dag 51 van de dracht

Hallo allemaal! Ja, jullie lezen het goed. Dag 51 van Blue haar dracht. Inmiddels staat de werpkist, met ren, 'doodligrand' en nieuwe tweeluik deurtjes. De lekbak, voor eventueel zindelijk worden is gehaald. Alle andere spullen zijn uit de opslag gehaald en naar huis gebracht. Het inrichten is dus begonnen. Blue en Jane hebben al samen in de kist gelegen toen Willem, mijn echtgenoot, de nieuwe deurtjes aan het maken was. Nu kan Blue zonder moeite de werpkist uit als ze dat wil als de pups nog klein zijn. Nu alles nog een keer goed schoonmaken of ontsmetten en dan kunnen die kleine kotertjes komen.

Dus in feite zou Blue met zes dagen kunnen bevallen. Vanaf dag 57 zijn de pups levensvatbaar. De aanmeldingen lopen ook goed. Straks als de pups er zijn kunnen we spijkers met koppen slaan. Op een ná, allemaal vraag naar een zwart teefje. Ja, en zij het nu zo dat Blue vorig jaar maar twee teefjes heeft voortgebracht! Het is dus afwachten maar! Nu kunnen er ook nog eens gele tussen zitten. Duimen dat alles goed mag gaan met het werpen en er gezonde hondjes geboren worden! Dat is ten slotte het allerbelangrijkst. Welk kleur of geslacht maakt ons niet uit. Als ze maar gezond zijn!

Blue slaapt veel. Wil veel eten, en heb ik nu haar eten maar verdeeld in vier keer. In de ochtend wat meer omdat ze dan net uit de nacht komt, maar de rest van de dag allemaal gelijk. Ze krijgt nu nog maar 25% meer voer en nóg is ze tonnetje rond. Vorig jaar was dat anders. Toen moest je goed kijken of ze drachtig was. Haar tepels zijn gewoon groot en het haar rondom is ook al aan het uitvallen, dus stofzuigen maar!

Jane vind het allemaal maar vreemd, ook dat Blue meerdere keren eten krijgt. Wel ging ze machtig kwispelen toen ze de werpkist zag en eraan ging snuffelen. Ze heeft dus goede herinneringen aan haar puppytijd.

Dat is wel mooi natuurlijk. Ik moet alleen nog bedenken hoe ik het met Jane aan ga pakken als Blue aan het werpen is. Dan is er op dat moment natuurlijk geen aandacht voor haar. Op de scan zijn er 7 pups gezien en we hebben 5 aanmeldingen tot dusver. Maaaaar als ik kijk naar hoe rond ze is, dan zouden het er ook wel eens meer kunnen zijn. Kalmte kan je redden zegt Willem altijd. Dus dan doen we dat dan maar hé?

Namen voor de pups moeten ook nog bedacht worden......dat was vorig jaar ook best wel lastig. Wat klinkt mooi met onze Kennelnaam? Misschien iets met de naam van Duke in verwerkt? Bijv. Royal Grace v.d. Konijnen Haege? Dan weet je ook later dat het een pup van Duke is natuurlijk?

Daar hebben we gelukkig nog de tijd voor. Ondertussen ligt Blue al weer bij mijn voeten en Jane lekker op de bank. We zullen wel zien hoe het deze week gaat. Lopen wordt moeilijker met dit gewicht. Ik denk niet dat ik er aan ontkom beide apart uit te laten. Jane is vorig weekend loops geworden. Dus die is nu al 10 dagen onderweg....fijn zal het zijn als dat ook weer achter de rug is. Nu mag ze van mij niet los lopen. 

Vanaf nu zal het wel kunnen gebeuren dat we de pups zien bewegen in Blue haar buik. Als dat zo is zal ik een filmpje plaatsen op Facebook.

Mensen maar ik ga stoppen want ik moet nog van alles doen voordat Willem thuis komt. Dus wens ik jullie een fijne avond en zo gou er nieuws is, laat ik wat van me horen!

Adieu!
26 augustus, dag 40 van de dracht

Goedemiddag, het regelen van alles rondom de bevalling gaat goed. Alle dingen die ik nog nodig had, zoals wormkuur, onderleggers en noem het maar op zijn besteld. Alleen rest nog een lekbak, dit voor wanneer de pups zelfstandig gaan lopen en in de ren zijn. Ze kunnen zo leren om op een specifiek plekje hun behoefte te doen. Inmiddels zijn er twee kennismakingsgesprekken geweest. Beide willen werken met de hond. Dus dat klinkt al positief.

Blue is aardig goed in haar doen. Ze loopt lekker mee met uitlaten en ze wil zelfs nog wel een dummy apporteren. Dat is wel leuk. Het lijkt wel alsof ze nu weet wat er te gebeuren staat, en daar veel rustiger onder is. Alles was vorig jaar toch een beetje onbekend.  Nu is ze meer volwassen in haar doen en lekker vrolijk. Ze slaapt ontzettend veel. Eet veel, en ieder keer als de koelkast deur open gaat, dan staat Mama Blue, maar ook Jane, naast je.

Jane wordt overigens nu eerdaags loops. Dat merk ik aan alles. Ze is aanhankelijk, beetje waaks als er maar iets geluid ergens vandaan komt en slaapt ook best wel veel. Ze snapt niet goed waarom Blue niet wil spelen op het veldje. Ik denk dat als de bevalling is geweest, ze dan pas snapt waarom.

De werpkist wordt nog opgehaald uit de opslag, met alle ander toebehoren, vetbedden etc. ect.
Handdoeken sparen en kranten sparen, dat doet een buurvrouw voor mij. Echt super dat ze dat doet. De werpkist wordt ook nog aangepast. Ja, het luikje, wordt nu een deurtje. Tweeluiks.....hahaha. Voor het eerst als Blue alleen er uit kan 'snachts en dan de tweede dat de pups er niet uit kunnen als ze eenmaal groter worden.

Dit jaar hebben we ook een ren in de tuin. Dus als het nu echt een mooie nazomer wordt, dan kunnen de pups met vier weken wel naar buiten. Nu maar duimen dat we dat krijgen.

Ik ben ook bezig met een gezamenlijke stamboom voor de pups. Dit om ook duidelijkheid te verschaffen naar de aspirant eigenaren, uit welke lijnen de pups geboren worden. Dit is leuk om te zien. Daarvan krijgen de eigenaren ook een kopie op den duur. Ja, want ze moeten dan wel toehappen.....hihihi.

In ieder geval ga ik daar nu verder mee. Tot de volgende keer.
 

Vandaag 25 augustus, dag 39 van de dracht

Hoe gaat het nu met Blue. Blue is vrolijk, wil eten....eten en nogmaals eten. Vanaf vorige week donderdag ben ik begonnen met het overschakelen naar puppyvoer. Dus langzaam mengen met haar huidige voer om zodoende volledig over te zijn gestapt naar pupvoer, vandaag. 

Blue heeft een klein beetje last gehad van de overschakeling met haar ontlasting, niet helemaal aan de dunne, maar toch smeuig......hahaha.... Dat is gelukkig nu over. Nu kan ik langzaam gaan opbouwen totdat de pups geboren worden.

Blue is wel aangekomen de afgelopen week, maar haar vacht glanst, haar staart is mooi vol en ze ziet er gewoon super lief en zacht uit..... Ik verdeel het voer nu over drie keer, dat wordt in de laatste week wel over vier keer. Jane snapt er overigens niets van. Mama Blue wil niet meer spelen, ze gaat ook niet meer op het veldje met Jane rennen, en als ze dan toevallig beide los zijn, dan komt Blue gewoon naar mij... met het eten is het hetzelfde verhaal.  Waarom krijgt Mama Blue dan nu eten? 

Hoe staat het dan nu met de ontwikkeling van de pups? Aan het eind van deze week lijken de pups op een klein hondje. Vanaf nu zou ik de harttonen met een stethoscoop kunnen horen, maar die heb ik niet....Huidskleur, nageltjes, oogleden en haar zijn nu te onderscheiden. 
Ook begint het skelet zichtbaar te worden op röntgenfoto's. Zelfs hun schedel kan al worden gevoeld.  Vanaf nu groeien ze alleen maar! 

Meestal met een groot nest gebeurt het dat ze eerder kunnen bevallen. Vanaf 57 dagen dracht zijn de pups levensvatbaar, dus kunnen ze geboren worden.  

Vorige week heb ik de wachtlijst geopend voor aspirant eigenaren. Er is eerst een kennismakingsgesprek voordat je op de lijst komt te staan. Jagers en Voorjagers zijn welkom om nog aan te melden. Er staan al een aantal gesprekken gepland. Dus, wil je gaan werken met deze mooie ranke lijn, zou ik zeggen, neem contact op via het contactformulier, maar bellen kan natuurlijk ook. 

Als er wat te melden valt, dan laat ik wat van me horen....tot gauw!