Het nest van Jane

 Van pup tot volwassen jachthond

Dagboek van Lady Jane v.d. Konijnen Haege
8 januari 2024

Jihaaaa, een nieuw jaar met nieuwe kansen! Beste volgers, de allerbeste wensen voor 2024! Dat het een mooi jaar mag worden! We gaan dit seizoen volop inhalen wat we vorig jaar hebben gemist! Ja, dat zegt Fem hoor! Hahaha. Trainen, trainen en trainen. Even weer alle C en B proeven herhalen en dan verder met lijnen lopen, dubbele apporten, hoge apporten, verstopte apporten en zo gek kun je het niet bedenken......maar ondertussen zijn die mensenvader en -moeder alweer druk hoor. Is het huis net af, hebben ze het huis verkocht! Wie verzint nou zoiets? Ja uiteraard hun, maar afijn. Nu schrijft Fem weer ff voor me, en dat ook om jullie te laten weten dat we wel weer een poging gaan doen voor een nestje. Waar ze dan geboren gaan worden, zullen we dan wel zien...... Fem heeft dan in ieder geval alle tijd voor mij en de pups. Dat is dan wel een voordeel hé?

Het gaat goed met mamaBlue.....ze heeft nog een paar knobbeltjes zitten, maar zolang ze niet groeien, is er niets aan de hand zegt de Dierenarts. Dus we trainen weer samen en dat is zooooo leuk!

We gaan ook nog een lang weekend naar Frankrijk, ja je raadt het, ook trainen. Daar hebben Fem en Willem ook heel veel zin in. Even voor de ergste drukte (verhuizing) een weekendje trainen en toeren.....hahaha. Moeten wij wel aan de bak, die moeder van me en ik, zegt de gek.....

Ik lig nu te pitten op de bank. Jahaaa, dat mag wel hoor! Fem zegt we gaan zo weer even de kou in en dan gaan we even weer wat doen......nou ben benieuwd naar wat......

Maaaaaruhhhh, lees je dit nou, en je denkt, ja ik zou in dit jaar wel een kleine pup weer willen?
Laat het Fem dan even weten, ze heeft ook ergens op de website staan hoe het in zijn werk gaat etc.....je weet wel, aanmelden, wachtlijsten etc. etc. etc.

Mensen, maar ik ben inmiddels wakker geworden en nu ga ik echt ff naar buiten want de nood is hoog, ja ik sta nu bij Fem aan tafel te trappelen dat ik naar buiten moet..... dus we houden jullie op de hoogte als er kleine smurfjes op komst zijn..... Ajuuu en geniet maar van het droge weer. Dat is wel anders geweest, badjassen weer......hahahaha. 9 oktober 2023

Hoi allemaal, het seizoen 2023 met SJP's is afgerond. Fem zegt het was nou niet zo'n kneiter goede seizoen, maar dat is nou ook niet zo gek. Mijn mensenmoeder en - vader zijn hartstikkede druk geweest met van alles en nog wat dit jaar. Daarbij heeft mamaBlue een melkkliertumor gehad en dat veroorzaakte natuurlijk een paar afmeldingen voor proeven. Najaaaaaa, op naar volgend jaar, zegt ze. Inderdaad. Jullie hebben het vast gezien, maar ik zeg het nu wel even weer. Al mijn uitslagen en ook als laatste de koperstapeling, zijn gewoon goed. De afspraken met de dekreu eigenaar zijn gemaakt en Fem zegt, nu wachten dat je loops bent/ wordt..............ja en wanneer dat gaat gebeuren....is voor mij een weet en voor Fem een raadsel. Hihihi. Dus het blijft spannend.

Die twee zijn al begonnen om de werpkamer leeg te halen. Ja, ze zijn aan het opruimen geslagen en mijn mensenvader heeft uiteindelijk de grote kast voor in de woonkamer af. Dus jahaaa, nu nog een paar kleine puntjes op de i en dan is de woning helemaal af.

We gaan een best wel spannende tijd tegemoet dus, wil het lukken met dekken en laat ik het toe. Hihihi. Ja ik ben de laatste dagen een beetje ongedurig, dus heeft Fem maar even vanmiddag met ons op het veldje getraind.  Even apporteren. Even lekker snel rennen.

Met de laatste proef in Genemuiden liep Fem met ons beide. MamaBlue heeft een mooie B weten te halen met 76/80 punten. Jammer dat ze het niet gered heeft met de A. Maar dat is niet verwonderlijk vanwegen haar best wel heftige operatie. Ik was mama gewoon kwijt toen Fem even tussentijds thuis kwam. Zoeken, zoeken de tuin helemaal doorlopen bij de poort staan luisteren en ze kwam maar niet.

Smiddags mocht Fem haar halen, en ze wou dus ook niet met mij spelen........dat was niet leuk. Maar afijn ze is er weer en we rennen weer lekker samen met uitlaten.  Nu er gras in de tuin is, kunnen we lekker rondjes rennen rond de boom.....hahahaha.

Oh jaaaaa, het is al weer bijna tijd voor onze eten. Als het zover is dat ik gedekt wordt, maakt Fem een nieuwe pagina met verhalen rond de dekking en hopelijk eventueel mijn nest met pups.
Dus luitjes, dit was het voor nu. Ik ga even lekker genieten van mijn eten. Tot gauw!28 augustus 2023

Ja, het is niet anders. Fem heeft een schouder blessure en lang achter de laptop zitten is dus echt niet fijn. Ikke niet weten, maar dat zegt Fem. Ze typt nu met een hand, want ja, zo hoog zitten met haar arm, lukt nu echt niet!

Fem en ik hebben allemaal leuke dingen gedaan dit jaar. Een water workshop in mei op Texel, een sleep workshop in Putten, en twee privé trainingen met mama Blue en mij. Wat was dat leuk en gaaf om te doen. Ohhhh ja en een weekend op Texel ook om een workshop te volgen, dat vergeet ik bijna!  Zoals jullie wel weten, heb ik nog nooit in een groep getraind. Dus dat soort workshops is wel super leuk om te doen. En Fem zegt 'je doet het nog goed ook'. Nanananana......

Samen met mama Blue trainen is ook gaaf hoor! Ik mag ook doen wat mama Blue doet, ik ben alleen nog een beetje wispelturig zegt Fem. Nee, nee, nee, dat is niet het woord.........uhhhhhm ff denken. Oh ja, stabiel. Dat was hem!  De ene keer doe ik het houden van de aangewezen plaats perfect, en de volgende keer ga ik staan. Het schot bij Markeren en uit water is nog een dingetje. Fem is nu bezig met mij hiermee. Leren wachten totdat het tikje op de schouder komt. Als het niet daarvoor was, had ik mijn tweede B diploma in Deurningen gehaald vorige week. Nou ja, maar het was ook echt zo'n vies warm weertje, dat ik zelfs last had van die hitte. En dat heb ik echt NOOOIT!

Fem liep al, voordat we begonnen, te zweten, zo warm was het. Fem vertelde dat we die dag 8 kilometer hebben gelopen!!!! Pfffff, dat is ver hoor! Jaha, dat is verrekte ver. We waren wel moe hoor na die tijd. Ik sliep al gelijk toen we naar huis gingen.

Oh jaaaa, Fem en Willem zijn begonnen met sporten. Ja bij een sportschool. Dus die zijn ook goed bezig. Wij mochten natuurlijk met de vakantie mee........jahaaaa en dat was wel heel leuk dat wij mee mochten.

Fem heeft met ons in de Waddenzee gezwommen. Hoe leuk is dat? Echt gaaf om te doen zegt ze. Willem verklaarde ons natuurlijk voor gek, ach die kerels hé. Hahahahaha!

Oh ja, de achtertuin is ook veranderd. Ja, we hebben nu gras in de tuin. Mama Blue en ik vonden het maar wat vreemd drie weken geleden toen die zoden werden gelegd.....hihihi. We wouden eerst niet eens op het gras lopen. Ja, want onze plasplek in de tuin is natuurlijk niet meer. Desondanks het wennen, plassen we toch nu wel stiekum af en toe op het gras hoor. Shuuuuuut niks zeggen tegen Fem hoor....ze vroeg al aan Willem 'waarom zitten er van die gele plekken in het gazon?'. Willem zei dat hij het niet wist, maar dat weet hij wel.....hihihihi.

En toen natuurlijk moest Fem afgelopen zaterdag weg...ja, zonder mij, mama Blue en zelfs Willem!
Ze ging met Dirna mee. Ja, ze mocht mee met de zus, moeder en twee vriendinnen om een trouwjurk te passen. Wat was ze toch lang weg!!! Poeh hee! Ze had de auto mee, dus Willem kon ook niet weg natuurlijk, alleen op de fiets. Dus ja, toen hebben we dus stiekum kunnen plassen op het gazon......

Willem werkt ook al weer. Hij had heeeeeeeel lang vakantie. Fem zegt dat het wel heel lang was, maar wel fijn een keer vakantie. Dus ja, als ze nu zonder ons weg gaan, is dat wel even wennen natuurlijk. Fem begint volgende week weer met de lessen van de kinderen. Dus ze moet nog van alles en nog wat doen zegt ze.

Er staan nog vier proeven op het lijstje voor dit seizoen. Terbant, Lutten, Horst en uiteraard Genemuiden. Fem loopt dan de laatste proef met ons beide, ook omdat ik natuurlijk ook nog eens niet zoveel heb gedaan dit seizoen. Fem wou voor het laatst dit jaar opgaan voor de A met mama Blue. Dus ikke ben zeer benieuwd hoe het gaat zijn als we beide moeten werken.

Van een trainer heeft Fem de tip gekregen mama Blue en mij uit te laten met een schouderlijn, ook omdat ze met die schouder zit. Dat is voor ons alledrie wel even wennen.  Maar Fem zegt wel fijn dat haar schouders nu niet meer kapot getrokken worden en dat we wat rustiger aan de lijn lopen.

Wij lopen al weer onder Fem haar voeten te zeuren......hahahaha. Ja, het is natuurlijk bijna etenstijd. Ennnnnnn, mama Blue is op dieet. Hahahahaha. Ja, ze krijgt nu even minder voer, want ze moet even wat kwijt zegt Fem. William noemt haar dikzak, nouuuuuu dat vind ik niet eerlijk hoor!!! En ja, ikke blijf lekker dun. Hahahaha.  Poehhhhhh wat stinkt het hier ineens. Mama Blue........zegt Fem.....ja een lekkere dikke stinkruft....bah!!!! En jullie zijn net uitgelaten, zegt Fem..... nou ja, als blikken konden doden.........hahahaha. Zeurpiet staat nu naast Fem en ik lig op Fem haar voet. Ja, dan weet ik gelijk als ze beweegt. Hahahahaha.

Ohhhhhh jaaaaa en voor we het belangrijkste nieuws vergeten te vertellen, ikke wordt, als alles volgens de planning loopt, met de volgende loopsheid gedekt. Dat zal wel ongeveer ergens in oktober/november zijn.....ja, Fem kan er niet echt een peil op trekken zoals bij mama Blue, wanneer ik loops wordt. Ik ben natuurlijk heeeeel benieuwd hoe dat gaat zijn. Mama worden. Fem zal dan een drachtdagboek bij gaan houden.......roept ze net......hihihi. Dus luitjes, ik wil nu wel eten, dus Fem gaat stoppen om te schrijven en ja, ze moet nog van alles doen roept ze.......dus houdt het nieuws in de gaten!!! En wil je nou ook een kind van mij om mee te jagen of proeven mee te lopen? Trek je dan aan de bel bij Fem? Dan kan ze jullie alvast op het lijstje zetten..........niet vergeten hé!

Een fijne avond en voor straks eet smakelijk!! Ikke ga nu weer even genieten van mijn eten........doei doei!!!


2 maart 2023
Joehoe! Voor het eerst dit jaar heeft mijn mensenmoeder Fem tijd om even te gaan zitten om voor mij te schrijven. Wat een drukke afsluiting van 2022 hebben we hier gehad! Mijn mensenvader Willem en Fem natuurlijk hadden besloten om de kamer te gaan moderniseren, ja wattes? Ja, een update van de kamer en keuken. De hele kamer en keuken zijn opnieuw gestuct.......uhm schrijf je dat wel zo? Maar in ieder geval. Begin december kwam die man bij ons. Een hele week lang mochten we niet beneden in de kamer komen. Het plafond en muren zijn glad geworden.

Willem en Fem leefde op hun kantoor en wij hadden daar ook ons plekje. Maaaaaar wat jullie niet weten is dat ikke, ja ikke Jane eigenlijk geen trap wou lopen. Ja, Fem is voordat deze beste meneer kwam werken hier, bezig geweest mij te leren traplopen. Mamablue kon dat al laaaaaaang zei Fem. Nou zo lang niet hoor, zegt mamablue, maar al best een poosje. Niet vanaf jongsafaan hoor!

Dus jullie weten het nu dan wel hé. Ik kan nu wel trap lopen, want ik lig lekker bij Fem op kantoor te snurken als ze daar aan het werk is. Dus ja, toen die beste meneer klaar was, moest alles natuurlijk droog worden. Dat heeft wel anderhalf week geduurd hoor! Ja, en pffff, wij mochten echt niet lang in de kamer blijven beneden, alleen als Fem en Willem gingen eten mochten we erbij zijn.

Toen zijn ze natuurlijk begonnen met schilderen, noooouuuuuuuuu, toen moesten we echt uitkijken en hebben we zelfs met kerst in Fem haar Atelier gebivakkeerd??? Is dat wel een woord Fem? Tuurlijk zegt Fem is het een woord. Met onze mensenbroers en Dirna en Alieke hebben we tweede kerstdag gegourmet...... ja, wij roken alleen maar lekkere geurtjes en kregen maar niks. Huh! Ja, Belle was er natuurlijk ook bij hoor! Die mag ook niets missen!

Toen was ik natuurlijk ook loops en ja, bekte wel een beetje van me af hoor! Fem zegt dat ze denkt dat ik een strenge moeder wordt. Goed toch? Mamablue is té lief hoor. Ik mag echt alles met haar doen als we aan het spelen zijn. Hihihi.

Nou ja, dat heeft dus wel ergens tot half januari geduurd voordat we weer fatsoenlijk binnen konden zijn zonder bang te zijn voor een witte neus of staart. Maar nou weten jullie het wel hé, trainen met ons, ho maar! Vinden wij niet zo leuk natuurlijk! Ikke ben dan vervelend met blaffen en zo...... Fem zegt maakt niet uit. Het is soms wel handig om te weten of er iemand het erf op komt lopen....

Fem laat nog bijna iedere week op de maandag Duke uit.....ja een halfbroertje van mij. Komt ze thuis, moeten we haar helemaal besnuffelen van alle bosgeurtjes. Hihihi. Ze zegt wel keurig als ze naar Duke gaat hoor!

Het leukste van de afgelopen tijd was onze bezoek aan Texel afgelopen weekend. Nóg een halfbroertje, Jazz was mee met zijn baasje. Wat kon die ons besnuffelen zeg. Wat was dat wennen, om iedere keer een reu aan je kont geplakt te hebben. Ja, mamablue was net loops geweest en ikke natuurlijk in december. Maar ja, dan weet je het wel hé. Ik raak dan wel een beetje geïrriteerd met zo een jong ding die de hele tijd aan mijn kont snuffelt. Een ding is zeker, op het strand was het echt super om te rennen in de branding! Wat hebben we genoten. Zelfs Fem zegt dat dit voor herhaling vatbaar is. We zaten echt onder het zand en zelfs was de hele auto bezaaid met zand. Fem zegt, we hebben een stukje Texel meegenomen. Hihihi. Maar het leukst van het hele weekend was de workshop dat wij daar volgde. Iets over workingtests? Zeg ik dat nou goed Fem?

Ja, hoor, je zegt het goed, zegt Fem. En wat ook leuk was, Jazz heeft ook meegedaan. Op laatst waren er twee deelnemers al vertrokken, toen mocht zelfs mamablue deel nemen aan de laatste drie proeven! Gaaf of niet? Nu maar hopen dat het weer een beetje meespeelt aankomend weekend, zegt Fem, dan kunnen we weer de wekelijkse training op gaan pakken. Nu deed Fem al wel wat achter het huis hoor, zitfluit etc. Dat gaat wel goed. Nu op afstand nog met mij, ja, ik vind het prima gaan hoor, maar nee, het moet gelijk zijn, zitten niet eerst kijken en lopen en dan pas zitten zegt Fem. Pfffff er is dus werk aan de winkel. Maaaaar dat vinden wij niet erg hoor!!

Ze, mijn mensenvader en -moeder, zijn natuurlijk nog niet klaar met inrichten en de keuken moet nog geschilderd worden, maar Willem zegt, eerst de kamer helemaal af en dan gaan we verder. Zo is de TV kast, een nieuwe, bijna klaar, want ja, Willem heeft natuurlijk al een nieuwe eettafel en salontafel gemaakt. Knap is dat hé? Dat hij dat kan, die mensenvader van ons. Als deze af is, gaat hij nog een dressoir maken en een ander kleine kastje. Fem zegt ze hoopt dat dat niet al te lang gaat duren. Dan is de kamer uiteindelijk af en kunnen de schilderijen weer op hun plek gehangen worden. Ze zijn dus nog lekker bezig in huis.......Ondertussen hebben wij ook nieuwe manden voor in de kamer gekregen. Mamablue heeft een grijze en ikke een zwarte. We liggen erin als er visite is, maar anders is dicht tegen Fem en Willem aankruipen op de bank, ook wel fijn hoor!

Fem zegt dat ze trek heeft, dus ze gaat zo even een broodje eten en moet ze nog van allerlei andere administratieve klusjes doen. Ik hoor alleen maar een gepruttel op de achtergrond, want ja, Fem heeft ook al zonder internet gezeten de afgelopen weken en wou haar laptop het niet goed doen. Ja, waar ze het over heeft is dat ding waar ze dan voor mij op kan schrijven???? Klopt dat? Ja, zegt Fem net, dat klopt. Dus luitjes, ik gaat ervandoor!!

Ik ga geen beloftes maken, maaaaaaaaar hopelijk als jullie nou allemaal reageren dat jullie mijn geschrijf hebben gemist, dan zal ze misschien wel sneller weer wat voor mij gaan schrijven! Doen hoor!

Ajuusss!

Eind 2022
7 november 2022

Zucht!!!! Pfffff waar haalt ze nu dan ineens wél de tijd vandaan om te schrijven? Ja, weet jij het? Nou ik weet het wel. Fem heeft haar vakbekwaamheids diploma gehaald!!! Yeahhh, wat een topper is ze hé?

Jullie hebben dus al meegekregen dat ik mijn eerste B-diploma heb gehaald en mijn zusje Tess ook! Ja, Fem is daar wel onwijs trots op hoor! Ja, en Fem is ook trots op MamaBlue hoor! Met maar vijf proeven dit seizoen met haar te hebben gelopen, wist ze tóch iedere keer weer door te mogen naar de A. Já, dat dat nou nog niet is gelukt.................maar afijn. We hebben ná de laatste proef van MamaBlue en mij, rust gehad. Wat is dat fijn, even niets hoeven.....maaaaaaar ja, ik kon al weer met een week wel weer trainen hoor! Fem zegt dat het goed is om even te rusten en alles te laten bezinken. Nou dat hebben we gedaan. Voor Fem en Willem ook fijn om even rust te hebben, want de maanden augustus en september waren wel druk hoor. Ja om de dag trainen en dan iedere weekend had een van ons een proef.

Fem is daar heel duidelijk in. Zij geeft aandacht aan één van ons met een proef en is ze niet van plan om met beide op eenzelfde proef te lopen. Dat is voor haar té veel zegt ze en dat wil ze ook niet ons aandoen. Zo is het dan wel gekomen dat we om-en-om een proef moesten lopen en dan had Fem weer tijd om 'bij te schafen'. Ja dingen weer aandacht te geven wat uit de proeven naar voren zijn gekomen. Voor MamaBlue was dat vooral de A onderddelen.

We zijn nu wel weer begonnen, maar dan binnenshuis. Gehoorzaamheid. Ja, luisteren na één commando. Hihihi. Het gaat bij ons nogal wel de ene oor in en ander weer uit..... ja, en dan wacht Fem ná die ene commando zooooooo lang, totdat we het wél opvolgen. In de tuin zijn wij bezig met de zit-fluit. Die kon ik begin van dit seizoen helemaal niet, want ik snapte het gewoon niet. Hahahahaha. Nu snap ik het wél, nadat Fem met mij en MamaBlue samen aan het oefenen is geslagen. De afstand wordt nu groter gemaakt en Fem zegt, de volgende keer gaan we het buiten de tuin doen. Waar ook verleiding is, zeg maar. Andere hondjes bijvoorbeeld.

Fem vertelde aan Willem, ja, dat horen wij wel hoor, al liggen we soms met de ogen dicht, dat ze heel veel aan het lezen is over trainingsmethodes. Ja, hoe ze ons dan dingen moet leren. Ze heeft nu al meerdere boeken gelezen zegt ze. Ja, en dat merken we nu wel aan haar hoor. Ze is nu wel dingen aan het toepassen........maar daar kan ik jullie niet over vertellen, dat heeft ze allemaal in haar hoofd zitten, die Fem.

Ze zorgt wel goed voor ons hoor! En ja, ook laat ze Duke, mijn halfbroertje uit het Royal nest, ook nog eens een keer per week uit. Ja, en dan komt ze terug en dan weten we gewoon dat ze vreemd is gegaan!! Haar hele broek besnuffelen we dan en dan lopen we beide weg! Ja, dan weet Fem wel dat we het daar niet mee eens zijn. Weer toelatend gaat Fem dan ná die tijd ook met ons het bos in. Lief hé?

In huis zijn die Willem en Fem ook al weer druk. Ja, ze gaan de kamer glad laten stuccen. Nieuwe plinten en dan het plafond ook. Ze zijn nu druk met voorbereidingen. Oude plinten eraf, en natuurlijk wordt alles wel een beetje strakker dan het nu is. Daarná moeten ze schilderen, dus een kerstboom snuffelen dit jaar, zit er helaas niet in, zegt Fem. Hihihi. Wij komen in ieder geval niets tekort en dat is in onze ogen natuurlijk het belangrijkst, hihihihi.

Maar luitjes, Fem gaat verder met kasten opruimen en ontruimen, want ja, alle meubels moeten er dan ook nog uit, en dat kan pas als alle kasten ook leeg zijn, zegt ze. Goede voorbereiding is het halve werk! Ja, en dat geldt ook voor onze training zegt Fem!!!! Hahahahaha. Dus mensen ik hoop jullie nog te  'spreken' voor eind dit jaar. Ik hoor Fem net zeggen, als er nieuws te melden valt, zal ze schrijven. Dus tot de volgende keer!

Ajuus!

26 september 2022

Hallo allemaal! Ja, al weer bijna een maand geleden dat Fem voor mij heeft geschreven. Ja, we zijn wel druk geweest de afgelopen maand. Veel proeven gelopen! Ná de 20ste waar ik derdes ben geworden in de C, hebben we nog drie proeven gelopen. In Wijchen heb ik mijn eerste B diploma gehaald! Ja, Fem is dan ook onwijs blij en trots dat het ons dit seizoen is gelukt. Dat zonder groepstrainingen en alleen maar Willem en Fem die mij tot dusver hebben opgeleid. Mijn zusje Tess heeft ook in Wijchen haar eerste B-diploma weten te behalen. Wat zijn we toch toppers hé?

Dit was dus Fem haar doel, mijn eerste B diploma. Maakt niet uit nu wat voor punten ik heb behaald, want ja, Fem zegt ook, met mijn leeftijd ben ik nog niet steady, dat komt pas later als ik wat ouder ben en gewend begin te worden aan het lopen van de proeven, en vooral het wachten tussendoor. Ik ben soms nog onstuimig als de pest. Dan heb ik er zoooooo onwijs zin in, dat ik dan gewoon niet onthou wat ik dan moet doen. Hihihi. Fem zegt dat ik al een hele paar tiennen heb gescoord op 'houden van de aangewezen plaats'! Daar is ze wel onwijs trots op., want vroeger wou ik nooit down en blijven liggen. Jaha, ikke kan wel lief zijn hoor......

We trainde echt wel om de dag. Ik heb nu wel een weekje rust gehad, want Fem is bezig met mamaBlue de puntjes op de I te zetten, dan moet ik thuis blijven. Fem zegt dat ze al super blij is met de stappen die zijn gezet richting het dirigeren. Met de proef in Genemuiden afgelopen zaterdag hoorde ik Fem vertellen dat mamaBlue mooi haar hand aannam, dus de goede richting in ging. Ze had de eerste duif bijna toen de boekjes omhoog gingen van de keurmeesters. Het was echt bijna.........Dus ja, Fem is tevreden over dit seizoen met ons beide. Nu nog een laatste proef as. weekend met mamaBlue en dan hebben we even rust voor een week of twee. Fem zegt dat we dan weer de training op gaan pakken tweede helft oktober. Dan niet meer doordeweeks, maar alleen in het weekend trainen.

Fem doet dan wel overdag met ons kleine dingen trainen hoor, zoals los-vast en nog veel meer dingen hoor. Dat doet ze gewoon bij ons thuis. Maar nu even genoeg over het trainen en de proeven, hihihi.

We hebben vorige week ook een logee gehad. Machtig, wat is dat een grappige hond. Ja, Belle, niet van Belle en de Beest, maar Belle van onze mensenbroer William en mensenzus Dirna. Jahaa, die waren met vakantie! Een hele week lekker kunnen ravotten met Belle, totdat ik het dan zat was, dan gaf ik haar wel even een knauw hoor. Dan moest ze toch wel weten dat ik geen zin meer had. Hihihi.

Fem en Willem hadden haar om half tien weggebracht naar haar huis, want ja, haar baasjes kwamen toen 'snachts thuis. MamaBlue wou gelijk spelen met mij!!! Hahaha. Ja, want zij, mamaBlue dan, heeft liever die drukte niet. Ze gaf Belle wel een lik af en toe, maar ho, spelen, geen denken aan!

Dus ja, het was een gezellige boel hier! Fem laat nog steeds op een maandag mijn halfbroer Duke uit. Ja, dan besnuffelen we haar als ze terugkomt joh!! Dan zegt ze, 'ja ik ben bij Duke geweest'.
Net alsof we dat dan niet kunnen ruiken. Hahahaha!

O ja, voor ik vergeet, Fem zegt wel dat nu ik mijn uiterlijke keuring heb, en een B-diploma, kan ik nu ook een mama worden!  Dus we voldoen dan ook aan alle gestelde eisen van de twee verenigingen om dan weer een nestje te kunnen hebben hier. MamaBlue moet er niet meer aan denken natuurlijk. Fem zegt dat ze denkt dat ik een corrigerende moeder wordt. MamaBlue liet wel heel veel toe, zegt ze. Een lieverd is ze! Jaha, altijd mijn bekkie aflikken als ik een bakje yoghurt uit mag likken van Fem, en dan doe ik dat natuurlijk ook! Lief hé?

Bij de proef afgelopen zaterdag was er een mevrouw die bloed kwam prikken voor een onderzoek. Ik was er niet bij, want ik was bij Willem, maar ik hoorde Fem vertellen dat mamaBlue gewoon die vrouw aan het likken was, toen ze bloed aan het afnemen was. Wat een lieverd is het ook hé?

Maar afijn, Fem gaat nu even wat doen. Wij liggen lekker op de bank te rusten! Lekker met dit natte weer. Nou mensen als er wat leuks gebeurd zal ik Fem vragen om weer te schrijven. 

Ajuus!!!!


22 augustus 2022
Jahaaaaa, ze moest wel voor mij schrijven nu! Hahaha, wat hebben wij een leuke dag gehad afgelopen zaterdag! En ja, Fem is natuurlijk beeeeeeeeren trots op onze derde plek in de C op de SJP van de FRC in Oldenzaal.

Ikke was een beetje hyper zaterdag ochtend met de eerste proef, en ben toen met de hakken over de sloot geslaagd.....hahaha. Ja, dus de minimum behaald om door te kunnen gaan. Vrouwtje was ook een beetje gespannen omdat ik vorig jaar in Putten er uit was gevlogen. Dus ja een nul op 'houden van de aangewezen plaats'. Dus ja, dit was weer de eerste proef waar zij met mij deelnam.

Al zeg ik het zelf, met twee 9's en een 10 later, heb ik dus tóch de derde plaats behaald. Fem was echt stom verbaasd dat zij geroepen werd om onze prijs in ontvangst te nemen, een zak voer, een troffee en mijn certificaat. En nu nog hoor ik haar telkens tegen onze mensenvader zeggen, van joh wat is ze trots op onze prestatie! Niet de allerhoogste punten maar een super begin van het seizoen en dat zonder dat ik enige groepstraining heb gehad de afgelopen drie jaar!

Fem is die hitte een beetje zat zegt ze. We konden dus vorige week ook niet echt trainen en dat omdat onze mensenvader ook nog eens druk was bij onze grote mensenbroer. Ja, de laatste dingen gedaan voor de WC bij hun, voordat de stucadoor komt.

Dus ja, nu op naar de volgende proeven. De volgende is nu met mama Blue! Fem en mama Blue trainen hard voor de A......jahaaaaa. Fem zegt nu maar kijken wat er van komt. Vorige week was de proef met mama Blue geannuleerd, dit omdat het zo verrekte warm was.  Achteraf zijn ze toch blij dat dat het geval was, want poeh wat was het warm!

Fem heeft voor ons een badje in de tuin gezet. Daar spelen we samen met Fem in. Zij gaat dan met haar voeten in het badje staan en wij gaan dan samen klieren. Hihihihi. Ze wil ons ook nog wel eens nat spuiten met de slang, maar dan rent mama Blue weg. Hihihihi. Ik probeer dan het water te 'vangen' met mijn bekkie, maar dat wil Fem liever niet. Ze zegt straks stik ik, of komt er teveel water binnen en dat moeten we zien te voorkomen.

Maaaaaruuuuhhhh zal ik jullie vertellen, wij zijn voor het eerst met onze mensenvader en -moeder op vakantie geweest. Naar de Moezel in Duitsland. Fem had alles keurig voorelkaar hoor! Voer mee, doeken mee waarop wij konden slapen en noem het maar op! Ja, natuurlijk ook koekies en snoepies hoor! Fem zegt we waren super braaf! En wat was het daar toch mega warm. Poeh hee!!! De laatste donderdag was het 37 graden! Dat was echt niet te doen hoor!!! We moesten in de lift naar de kamer. Jahaaa, en wij gingen keurig in die lift zitten hoor! Ikke loop eigenlijk geen trappen, maar ik heb dat toch mooi gedaan daar!! Fem zegt dat ze echt trots op ons is. Jahaaaa en ook onze mensenvader is trots op ons!

Lekker toeren, stadjes bezoeken, wandelen in de ochtend als het nog redelijk koel was. Aan de Moezel zitten. Noem maar op. Wijnproeverij hebben ze gedaan en ja, moesten wij op het terras keurig blijven liggen. Dat was geen straf hoor, want we kregen genoeg water om te drinken en het terras had lekkere koele tegels. Dat was wél fijn. Op het balkon op de kamer was het ook heerlijk toeven als de zon eenmaal verdwenen was. Fem en Willem hadden mooi uitzicht joh. Ze zagen boten langs varen en dat was wél mooi om te zien, zei ze. In de avond zag je alleen lichtjes langskomen!

Ja, en nu weer werken. Fem begint pas in september weer met lesgeven. Dus ze heeft nog even de tijd om de administratie helemaal op orde te krijgen, ja, zegt zij hoor! Willem werkt ook weer en dan is het 'savonds trainen, weer toelatend. Zo te zien zegt Fem zal het alleen vandaag gaan lukken, want de rest van de week voorspellen ze weer machtig warm weer. Ja, en Fem heeft toch de hulp van Willem nodig met de training van mama Blue. Dus ja, dan gaan ze in de avond trainen, nu het nog kan. Fem zegt nu maar hopen dat de proeven de komende weken door kunnen gaan, want dat zou zonde zijn als we zo hard trainen en er proeven weer geannuleerd moeten worden. Mama Blue word er ook niet jonger op zegt ze, dus het zou mooi zijn als deze kansen niet weggenomen worden door het stomme klimaat!

Fem zegt dat we nu de volgende keer de B- proeven gaan doen. Dat zijn er dan drie meer dan afgelopen zaterdag. Dus Fem zegt hopelijk kunnen we toçh even trainen voor deze proeven. En ja, dan moet je ook weer de onderdelen van de C doen. Dus dat moet je dan ook blijven oefenen, zegt Fem. De eerste hebben we vanochtend al gedaan. Houden van de aangewezen plaats en dan moet ik leren om met mijn achterpoten naar de zijkant te liggen. Bij mama Blue laat ze haar juist zitten met deze proef. Ja joh, die ouwe is zoooo nieuwsgierig, dat die niet blijft liggen als die groene dummy gegooid wordt. Hahahaha. Dat is dus de reden waarom Fem niet met ons beide op één proef staat, dan kan ze ook geen fouten maken. Hahahaha.

Ikke ben toçh iets anders geleerd dan mijn lieve moeder! Hihihihi. En lief is ze hoor! Zaterdag gaf ze geen kick toen ze zo moest wachten tijdens de proef. Ze gaat keurig liggen bij Willem.

Maar afijn. Fem zegt dat ze nu even verder gaat met haar administratie en dat ze wél weer zal schrijven als er wat te melden valt. Dus geniet nog van deze dag en tot de volgende keer!
Ajuus!


14 juli 2022

Zuuuuchhhht! Niet te geloven hoe lang het nu heeft geduurd voordat Fem weer voor mij ging schrijven. Ja, het zijn twee drukke baasjes die mensenmoeder en mensenvader van ons.  Fem is natuurlijk hartsikkede druk geweest met haar Stage. Ja, met haar 55 jaar, stage lopen een keer in de week. Wat was ze toch moe na een dag in Harderwijk. Wij, mama Blue en ik, zijn dan wel  verwend door onze mensenvader. Ja, koekies hier en koekies daar, eten kregen we dan als we al begonnen met zeuren om 16:00. Hij hield dat niet vol zoals Fem dat kan. Nee, dan kregen we gewoon om kwart over vier weer eten. Hihihihi, ja en dan moest Fem ons gezeur weer de volgende ochtend aanhoren!

Fem moet nog maar één dag stage lopen bij De Ark, en dan is ze klaar. Dan moeten haar opdrachten nog verzonden worden en dan maar hopen dat ze geslaagd is. Ja, ik heb ze weer afgeluisterd gisteren hoor. Shuuut! Ikke is weer loops. Ja, volgende week hopelijk het eind, en dan moet mama Blue nog........ Ja, door dit gesodemieter zegt Fem moest zij de eerste proef met mij annuleren. Zoooo jammer dit hé. Zo gesproken over proeven, mama Blue heeft in Putten gelopen, en kwam ze met een verkeerde duif terug op de A. Dat was de eerste proef van het seizoen. Nu is het lijnen lopen, lijnen lopen, gehoorzaamheid etc. Ja, weer toelatend, om de dag trainen met Blue. en mij. Ik loop ook al keurig lijnen zegt Fem. Ik geef het ook super netjes af. Ik ben nog wel wat overhaast met oppakken, maar daar heeft Fem nu zware dummy's voor. Poe hee, wat zijn die zwaar zeg!!!

Fem zegt dat het mij moet leren de dummy in het midden op te pakken en zo leer ik dan ook hoe om iets zwaars, bijvoorbeeld een gans op te pakken, later. Kraaien, duiven, eenden, maakt me allemaal niets uit. Ik haal alles op wat ze neergooien. Hihihi! Fem zegt dat ik het goed doe.

Thuis hebben we nieuwe kussens gekregen om op te slapen. Ja, zegt Fem, we moeten toch op den duur gaan leren die te gebruiken. Lekker liggen ze wel hoor en is toch wel fijner dan een harde vloer......maaaar eerlijk is eerlijk, als het zo warm is, is het toch wel super om op af te koelen. Ik lig nu in mijn bench. Ja, dat doe ik wel vaker als Fem bezig is....

We zijn ook op 26 juni mijn uiterlijk wezen keuren in Werkendam. Fem is super trots dat ik met mijn uiterlijk een Zeer Goed heb behaald. Daar zijn zij en mijn mensenvader wel mega trots op! Dat voorspelt wel wat goeds, zegt Fem.

Mijn hoofd wordt nu uiteindelijk volwassen zegt Willem, ja, het duurt wel even, maar dan heb je ook wat. Fem heeft soms wel moeite om ons uit elkaar te houden hoor, vooral als we liggen en ze mama Blue haar hoofd niet goed van voren kan bekijken. Dus dat is mooi zegt ze. Nu mijn puberaal gedrag ook nog eens aanpassen zegt ze, maar ja, ik ben nog maar 2 jaar oud......... dus ik mag nog wel lekker spelen. Niets is leuker dan Fem haar slippers te jatten. Hihihi. Ik maak ze niet kapot hoor. Ik pak ze heeeeeel netjes op. Fem is dan altijd zo blij als ik ze breng en dan mag ik ook wel eens de tweede halen, want ja, dan moet ze, ze ook echt aandoen..... hihihi. Ja, ik ben een doerak, maar Fem zegt zo een lieverd.

Ik mis haar echt als ze weg is hoor, dan lig ik heerlijk met mijn koppie op haar schoot als ze dan op de bank gaat zitten als ze terug is, of bij haar voeten als ze aan het eten zijn.

Ja, ikke ben gek met mijn mensenmoeder! Hopelijk nu het vakantie wordt, gaat ze meer thuis zijn en dingen met ons ondernemen. Lekker wandelen in het bos, verschillende plaatsen is zoooo leuk om te doen. Mama Blue en ik zijn dan net kleine kinderen zo blij als we weer lekker ergens mogen rennen. We verliezen die twee ook nooit uit het oog hoor! We rennen, staan, komen terug, rennen weer en zo gaat het de hele weg. .....wij leggen de route wel dubbel af op deze manier, maar dat is juist fijn!

Nu ik loops ben, mag ik niet los lopen, maar als dat straks voorbij is......dan mag ik weer met mama Blue ravotten op het veldje. Dat mis ik nu wel een beetje hoor. Mama Blue daagt me nog wel uit, want ja, zij mag dan wél even los lopen, en dat is dan eigenlijk niet leuk, maar afijn. ....Fem zegt ook, het is maar twee keer per jaar, en dat is prima!

Fem zegt dat ze even met ons gaat lopen!!! Jippeeeeeee!!! Het is gelukkig niet zo warm als gisteren, want toen mocht Willem van haar niet met ons lopen op die hete asfalt! Verbrande pootjes lijkt mij niet fijn.  Fem zegt ook, voorkomen is beter dan genezen. Hahahaha!

Nou moeten we maar zien wanneer ze weer voor mij gaat schrijven. Maar ja, het wedstrijdseizoen is gestart en ja, dan is het ook trainen, trainen, en nogmaals trainen!! Maar dat is wél super leuk hoor!!!

Luitjes, geniet van de vakantie en hopelijk tot gauw!!

31 maart 2022

Zo hee, ze gaat weer even schrijven hoor! Zonder dat ik er me van bewust ben, schrijft ze gewoon weer eens. Ja, want mevrouwtje is wel druk geweest hoor. Eerst is ze bezig geweest met haar cursus vakbekwaamheid, ja en is ze de theorie natuurlijk al geslaagd en nu gaat ze volgende week beginnen aan haar 120 uur stage.

Fem vertelde ons, mama Blue en mij, dat ze vanaf volgende week woensdag gaat beginnen aan haar stage. Het is nu wel tijd zegt ze. Ze wil dit afronden zodat ze met de volgende cursus kan beginnen, zodra de data bekend zijn. Druk baasje van mij hoor! O ja, en dan blijft die Willem gewoon vanuit huis werken op die dag. Dat is dan gezellig, krijgen we weer veel koekies.......mag eigenlijk niet van Fem, want we zijn nu beide onder de 25kg en dat wil Fem toch zo houden zegt ze.

Ondertussen is Duke nog steeds hier op de maandag en donderdag. Wat is dat gezellig. Lekker ravotten en vooral veel slapen. Hahahaha. We zijn ook weer volop aan het trainen. Fem, is weer met mama Blue  begonnen aan de basis van dirigeren. Ze vertelde aan Willem dat het beter is om even opnieuw op te bouwen om zodoende zeker ervan te zijn dat ze, mama Blue dus, wel de lijnen weer goed en recht gaat lopen. Gisteravond hebben we getraind. Jemig de pemig, wat had ik er zin in. We zijn dan echt niet te houden hoor. Jahaaa, mama Blue is dan ook lekker enthousiast. 

Na, een foutje van mama Blue, liep ze gewoon keurig. Ikke snap dat nog niet zo lekker hoor..... maar we komen er wel, zegt Fem. Met uitlaten laat Fem ons soms ook even oefenen met 'blijf'. Ja, dat doen we keurig hoor! Hebben jullie die foto op Facebook gezien? Gaaf hé? Dat is toch het bewijs......hahaha.

Trainen doen we ook eens in de week met Duke samen. Jeetje wat doet hij het al goed voor zijn 6 maanden. Fem zegt af en toen hoort ze wat van de anderen uit hetzelfde nest. Twee hebben al hun eerste certificaat binnen voor de pup en jongenhondencurses, jahaaaaa jachttraining hoor!

Vandeweek had Fem ook al weer een aanvraag voor pups. Nouuuuuuu dan moet ik eerst een uiterlijke keuring hebben en ten minste 1 B diploma, zegt Fem. Daar moet dan nu ook hard aan gewerkt worden hoor. Ja, want mama Blue krijgt geen nest meer. Die is bijna 7 jaar, en dat gaan we niet doen zegt Fem. Hondjes uitmergelen net omdat wij een nest zo leuk vinden, daar doen we niet aan, zegt Fem. Daarbij is Fem ook geen bedrijfsmatige fokker en zijn we ook maar met z'n twee.

Fem is ook weer begonnen met lesgeven in haar atelier. Wij mogen er niet altijd bij zijn, maar soms als de kinderen vragen, mogen wij even gaan knuffelen. Wat we minder leuk (nou niet wij hoor, maar Fem) vinden is dat het dan nu weer een stuk kouder is. Daarom liggen we nu lekker te slapen.

Fem en Willem zijn al zover dat als zij op visite gaan, mama Blue en ik gewoon in de woonkamer mogen blijven. Ja, want ikke ben nu echt volwassen, en dan mag dat. Ik lijk nu ook met mijn hoofd meer op mama. En joguh wat ben ik toch snel!!! Het modder en graspollen vliegen je om de oren als ik wegsprint tijdens het trainen. Ja, dat zegt Fem hoor, ik heb er geen last van. Hihihi.

Maaaaaaruhhhh nu weten jullie het, het zal wel weer ff gaan duren voordat Fem schrijft omdat ze dan volgende week aan haar stage begint. Zodra ze weer tijd heeft, zal ze schrijven. Wij gaan  (ik althans) genieten van de sneeuw als het er is, en tot de volgende keer!!!

3 februari 2022

Yeah!!!! Fem schrijft weer eens. O jee, het is al weer bijna twee maanden geleden dat Fem voor mij schreef. Ja, waarmee is ze dan zo druk? Nou, zal ik jullie eens vertellen, mijn halfbroertje Duke komt twee keer in de week, overdag, bij ons. En wat een gezellige boel is het dan. Fem kan dan niet echt wat doen, want ja, ze wil hem nu ook niet de hele dag in zijn bench hier opsluiten. Nu wel, want ja hij heeft lekker met mij gespeeld en heeft Fem ons allemaal oms de beurt uitgelaten. Duke doet helemaal niets in huis. Dat deed ie al heeeeel snel niet. Fem zegt dat is dan wel fijn om op te passen. Zo ziet ze dan ook hoe dit laatste nest van mama Blue ontwikkeld. Fem hoort van iedereen goede berichten, zegt ze. Gelukkig zijn alle hondjes lekker aan het werk.

Ikke, Jane ben weer loops. Beetje snel zegt Fem na de laatste keer...........dus daarom moet ze ook zeker weten dat Duke niet de verkeerde dingen leert. Zo leert ie er ook mee omgaan, zeg maar. Loopse teefjes in de buurt. Hahahaha. Ruikt natuurlijk wel lekker voor hem....Fem zegt hij gedraagt zich keurig.

Mama Blue en ik zijn, ná dit laatste nest, dikke mik. Fem zegt het is leuk om te zien hoe mama Blue deze omschakeling heeft weten te maken. Als Fem ons loslaat op het veldje, weten we niet hoe snel we moeten racen om lekker even te ravotten en uit ons dak te gaan. Als Duke hier is, dan speelt mama Blue ook wel met hem, maar mondjesmaat.

En jahaaaa, jippeeeeeee! We zijn weer wekelijks aan het trainen. Fem zegt jammer dat we niet 's avonds kunnen trainen, omdat het nog vroeg donker is, anders hadden we wel twee keer in de week kunnen trainen. Fem en Willem waren stom verbaasd drie weken geleden. Ik heb nog nooit een volledige sleep gelopen, ja watte? Ja, een spoor getrokken met wild, en dan moet ik aan het eind van het spoor, het wild ophalen en naar Fem brengen. Nou dat ging echt in één keer goed. Oh wat waren ze beide trots op mij! Lekker snoepies gehad en ja, we zijn allebei weer dolenthousiast als we in de gaten hebben dat we weer gaan trainen.

Fem zegt dat mama Blue haar achterhand weer mooi bespierd is geworden en dat maakt ons beren sterk. Ja, want Fem zegt, ik heb ook een lekker gespierde kontje gekregen. Hihihi. Nu de voorhand nog. Fem zegt wel dat mijn koppie wat meer volwassen begint te worden. Ja, moet ook, ik ben al bijna twee jaar oud! Jemig zegt Fem, dat is wel ontzettend snel gegaan. Wél op Facebook kijken volgende week hé? Dan komen mijn nestgenootjes en ik weer allemaal op de foto voorbij. Fem heeft zowat van iedereen een foto, nu ikke nog! Hahaha.

Leuk nieuws, we gaan een reünie houden, maar dan niet hier in de buurt, maar in verwegistan. We gaan wandelen en dan gaan we daarna een lekkere pannenkoek met z'n allen eten. Fem zegt ze hoopt dat iedereen mee gaat doen. Het wachten is nu op een aantal data, en dan kunnen we gaan afspreken.

Dan is het ook nog spannend of onze trainingsgroep nog gaat beginnen in april. We duimen natuurlijk van wel. O ja, de badkamer is bijna af. Morgen komt het glas voor de douche. Dan moet Willem nog een handdoekrek maken en dan is het echt zo goed als klaar, zegt Fem. Dus ja, daar zijn ze natuurlijk ook druk mee.

Fem vertelde aan Willem dat ze een stageplek heeft gevonden bij 'De Ark' in Harderwijk. Huh, ja en wij dan? Ja zegt Fem, jullie mogen dan gewoon mee, een keer in de week, óf de andere oplossing zou zijn dat Willem voor drie maanden, een dag in de week gewoon vanuit huis werkt. Jullie vragen zich natuurlijk af waarom Fem die stage loopt. Nou, ze vertelde, (hoorde ik ook toevallig) aan iemand die hier op bezoek was, dat ze bezig is om een cursus ' Vakbkwaamheid: Besluit houden van - Honden en Katten' aan het volgen is. Gaaf hé?
Dus ja, daar is ze natuurlijk ook druk mee aan het leren en schiet de tijd er bij in om voor mij te kunnen schrijven.

Fem zegt dat ze een kopje koffie gaat zetten, en dat ze gaat stoppen. Ja, ze moet nog een heleboel doen vandaag, qua leren dan. Dat kan dan even, nu Duke in de bench ligt te slapen.

Dus luitjes, tot een volgende keer, en vergeet ons niet te volgen op Facebook hé? Vooral ook volgende week kijken hé? Beloofd?6 december 2021
Hallo luitjes!!!! Ja, Fem heeft vooral voor mama Blue geschreven de afgelopen maanden. Jahaaaaa, want ik heb weer half broertjes en zusjes......ach jaaaa........dat weten jullie natuurlijk al. Pfff....Fem heeft eigenlijk al alles verteld over het nest. Heeft ze ook verteld dat ze lekkage hadden in de badkamer en dat, dat er ook nog even bijkwam toen mama Blue haar laatste nest had?

Nou ik kan jullie vertellen, ze zijn me toch een potje druk die twee. Over wie ik het heb? Ja, mijn mensen vader en moeder natuurlijk! Eerst werd er gesloopt, ja, mensen broers William en Marthyn waren zo lief om Willem te helpen met slopen van de badkamer. Eerst de oude douche, toen het gedeelte met de wastafels en als laatste het gedeelte met douche en wc. Daar werd ik heeeeel onrustig van hoor. Als ik maar wat hoorde boven moest ik blaffen. Gelukkig is dat nu een beetje afgelopen. De afgelopen twee/drie weken zijn er telkens lui hier geweest om de badkamer weer op te bouwen. Ja, zegt Fem hoor! Ik kom niet boven. Ik weiger de trap op te lopen.... Fem zegt dat het wel goed is dat ik dat niet wil. Dus niks aan de handje!! Hihihihi.

Dus jullie raden het al. Van trainen is er niet veel gekomen de afgelopen weken en natuurlijk waren Fem haar ouders hier ook nog eens voor een kleine week op visite. Fem haar pa en ma kende ik natuurlijk niet, want ja, ik was nog niet eens geboren toen zij voor het laatst hier waren natuurlijk.

Fem heeft wel twee wedstrijden met mij gelopen, maar ikke niet luisteren.....hihihi. Fem is wel enorm trots op me, zegt ze, dat ik al wel heeeeel steady ben en niet inspring. Dit wedstrijjd lopen is natuurlijk nieuw voor me. Eerlijk is eerlijk zegt Fem, ik ben goed op dreef en nu is het deze winter de bedoeling, dus als de badkamer nu helemaal af is, weer het trainen op te pakken met mij en mama Blue.

Nu maar hopen dat we volgend jaar weer in Kampen kunnen trainen en dat die stomme Covid nu een beetje weg gaat......man wat is dat vervelend zegt Fem. Ja, dat ook omdat ze niet de anderhalf meter kan garanderen in haar Atelier, is ze ook maar gestopt met lesgeven voorlopig totdat alle cijfers weer een beetje gaan dalen........

Dus ja, daar kan ik niets meer aan toevoegen natuurlijk. Wat wel leuk is, is dat mama Blue en ik nu echt samen spelen. Nu mijn broertjes en zusjes weg zijn, is mama zooooooo vrolijk, dat we soms rondjes rennen om de koffietafel!!! Hihihi. Het haar vliegt je dan om de oren zegt Fem. Daar heeft ze gelukkig een stofzuiger voor. Hihihi. Het maakt haar echt niet uit hoor! Zelfs als Belle komt, onze aangenomen zusje (hondje van mensenbroer William en mensen zus Dirna) dan ravotten we er lustig op los! Wat kunnen we lekker spelen met z'n twee. Het gaat er soms zo heftig aan toe dat Belle maar even in de bench moet blijven om wat rustiger te worden. Hihihi.

O ja, dat wou ik vertellen. Mijn laatste halfbroetje Connor ( Heet nu Kjell) die was als laatste vertrokken en Fem heeft hem toen hier binnen in de bench van Belle gehad. Wat was dat een knapperd. Hij heeft maar een van de twee nachten binnen gepiept dat ie naar buiten moest 'snachts. Knap hé?

Fem zegt dat wat ze terughoord, het goed gaat met die kleintjes. O ja, Fem heeft het wel gedeeld op Facebook maar al mijn uitslagen voor HD/ED, ECVO en DNA onderzoeken zijn goed. Dus zouden ze met mij een nestje willen fokken, dan kan dat. Top hé? Het enige wat ik dan nog zou moeten hebben zegt Fem is een uiterlijke keuring. Fem zegt dat, dat wel op zijn tijd komt. Eerst alles even in huis af en dan kunnen we volgend jaar daar wel mee aan de slag, ja, dat zegt Fem hoor. Ik heb daar natuurlijk niets over te zeggen...Hihihihi.

Het is een gezellige boel hier vandaag. Fem heeft muziek aan en ze heeft vanmorgen de kerstboom opgetuigd. Die staat al sinds zaterdag, maar gisteren hadden we zomaar ff visite. Wat was dat gezellig! Nou zegt Fem dat ze toch maar even moet stofzuigen en het eten voor vanavond zover klaar wil zetten. Want ja, wij moeten natuurlijk ook weer een keer uitgelaten worden voordat ze dat kan doen. Maaaruhhhhhh, ik weet niet of het Fem gaat lukken weer te schrijven dit jaar, maar ik zal het haar heeeeeel lief vragen. Maaaar stel dat het nou niet lukt, wens ik jullie allemaal een super gezellige kerst en goede jaarwisseling, desondanks de maatregelen. Fem gaat nu stoppen want ja, we zijn weer eens aan het duveljagen, ja zegt Fem hoor.....hihihihi. Dus hopelijk tot snel en anders tot volgend jaar!!!!


15 september 2021


Joehoe! Was ik weer! Ach wat heeft die Mama van mij het zwaar. Ja, ze is lekker tonnetje rond, en lopen gaat best wel moeilijk op dit moment. Vandaag is ze op dag 60 van haar dracht. Vanochtend heeft Fem ons apart uitgelaten. Dit omdat ik weer lekker energie heb, jahaaaa want mijn loopsheid is over en mijn lieve moeder nu niet zo snel loopt. Fem vertelde dat ze maar een heel klein rondje met haar heeft gedaan. Ze waren ook echt zo weer terug! Ik moest natuurlijk wel in de bench blijven. Daar was ik even niet zo blij mee. 

Inmiddels ligt Mama Blue te zwoegen op de bank. De ontsluiting is begonnen zegt Fem. Dit betekend dat mama Blue nu bezig is om de geboortekanaal op te rekken.......arme moeksie!! Ik ben nu wel heeeeel erg lief zegt Fem. Ik lig ook heerlijk te slapen terwijl Fem allerlei dingen op de laptop aan het doen is. Ja, ze is best wel druk.

De kraamkamer is al gereed. Fem heeft zelfs de fototoestel er neer gelegd, want ze zegt stel dat het kan en haar handen vrij zijn, dan kan ze foto's maken. Mama Blue heeft ook nesteldrang. Ze wil heel graag de hoes op de bank eraf halen, maar dat lukt haar niet. Ze heeft net gebraakt. Ach wat is ze zielig. Ik ben erbij gaan staan om toch even te laten weten dat ik er ben. Kusje op haar neus heb ik haar gegeven. Fem zegt dat ik lief ben. Ook nu net heb ik even in de tuin een plasje gedaan. Ja, op de puppy uitlaatplaats......hiero achter.....

Hebben jullie gezien? Fem heeft de foto aangepast op de voorpagina. Ja, een leuke foto van Mama Blue en mij. Denken jullie niet? Nou, Fem zegt dat ze nu even gaat stoppen om even bij Mama Blue te zitten. Ikke lig nu even lekker buiten. Dussssss luitjes, Mama Blue laat jullie wel even weten de volgende keer hoe haar bevalling is gegaan. Tot de volgende keer. Pssssst, ik kan gelukkig nu wel volgende week samen met Fem naar die laatste proef. Fem en ik zijn daar wel heeeeeel blij mee.

Doei!!!!!


26 augustus 2021


Jajaja, er is de afgelopen tijd wel het een en ander gebeurd hiero hoor! Onze mensenmoeder en mensenvader zijn nog druk in huis. De zolder is nu weer geschilderd, en klaar. De overloop, ja watte, ja daar waar het trappetje van beneden op uitkomt, vertelt Fem mij net hoor.....hihihi, is ook geschilderd en gesausd...Wat een werk. Fem is echt wel druk met schoonmaken hoor! 

Ja, ze zegt dat alles op orde moet zijn als Mama Blue gaat bevallen.  Bevallen? Huh? Wat is dat dan? Fem zegt, dat zie je vanzelf wel. Ze heeft nog een hele waslijst om te doen, en er is ook een heleboel al besteld, hoorde ik haar tegen onze mensenvader zeggen. Ja, waarvoor? Ikke niet weten......

Willem gaat weer naar kantoor. Wij missen hem ook wel overdag! Als Willem dan in de avond thuisgebracht wordt, zegt Fem 'kijk voor', ja hoor en dan rennen we en piepen we, totdat hij binnen is. We ontmoeten hem dan bij de achterdeur. 

Ik moet eerlijk zeggen, ik snap er niks meer van. Mama Blue wil niet met mij spelen maar ze wil wel een dummy apporteren. Fem zegt dat Mama Blue voorzichtig is om niet te ruw te spelen. Ze is bang dat haar kindjes iets overkomt. Kindjes? Ik ben toch haar kind? Jahaaaaaa, zegt Fem dat is ook zo, maar je ziet wel over ruim tweeenhalf week wat ik bedoel.......pffffff. Ik snap het echt niet hoor!! 

Maar afijn, wat leuk is om te melden is dat Tess mijn zus, haar eerste diploma heeft behaald! Wat een topper is het ook. Knap hoor, zegt Fem. Nu jij nog, zegt ze. Oef....... Ja, ik hoop dat ik niet meer loops ben op 25 september, want dan mag ik meedoen in Genemuiden! Yippeeee. Willem zorgt dan voor Blue en de pups, zegt Fem hoor. Maar ikke moet eerst loops worden. Zo door mijn gedrag, zegt Fem, is het wel deze week dat het gaat beginnen..... blergh dan kan ik weer een broek aan in huis. Dat is echt niet fijn hoor. Ik wil wel eens naar buiten, twintig keer per dag, zegt Fem.....en dan moet die broek telkens aan en uit! Wat een gedoe iedere keer. Maar ik begrijp Fem wel hoor. Ze wil dat gesmeer niet in huis hebben.

Wat ik ook niet snap is dat Mama Blue nu uit de roze ton in de schuur, eten krijgt. Dat was toch van mij? Iedere keer als Fem voer haalt voor Mama Blue, dan ren ik als een achterlijke mee, maar dan krijg ik dat niet. Alleen Mama Blue. Waarom dat nu weer is? Ze at toch hetzelfde als mij? Jahaaaaa, zegt Fem dan, maar ze moet eten hebben dat goed is voor haar kindjes. Dan kunnen ze wennen aan het voer en Mama Blue krijgt dan meer vitamientjes binnen. En ikke dan, moet ik niet meer vitamientjes hebben? Nee, zegt Fem. Dat hoef je niet, want jou voer is nu net goed voor je. Mama Blue ligt nu gewoon te snurken! Hihihi. Fem zegt dat ze heel diep slaapt en dat ze het ook nodig heeft. Maar ja, Fem moet nog van alles doen zegt ze dus ze gaat nu wel even stoppen met schrijven.  

Volgen jullie ook de ontwikkelingen van het nest? Onder het kopje 'Het Royal Nest' kun je het lezen.
Veel leesplezier! O ja, en Fem zegt dat ik moeten zeggen dat jullie het wel aan jullie jachtmaatjes door moeten vertellen dat Blue kindjes krijgt........huh? Nou luitjes, Fem stopt nu. Jullie horen van mij! Doooooeeeeeeeiiiiiiii!


16 augustus 2021


Hallootje!!! Hebben jullie het nieuws al gezien? Mama Blue is weer drachtig! Afgelopen zaterdag nam Fem haar mee, en ik maar kijken naar die deur, want ja, komt ze mij ook nog eens halen?

Ik moest natuurlijk al die tijjd dit geheimpje bewaren dat mama Blue op 17 juli gedekt is. Jemig de pemig, wat was het warm op die dag dat we naar Moordrecht zijn gereden. Een week voor zwarte zaterdag. In de file, hebben we er super lang over gedaan. Mama Blue en ik hebben maar de hele weg liggen slapen. Wat is dat soms toch saai in die auto! Maar afijn, Fem had progesteron laten meten en ja, het moest op dié dag gebeuren. Fem gebeld naar Ton, en ja, hij was gewoon thuis.

Dus wij daar aangekomen, mocht mama Blue er uit, en ja, je raadt het al, met alle ramen open en de achterklep open, in de schaduw, moest ik blijven zitten. Wél mocht ik even een plasje doen. Mama Blue vertelde mij dat ze het helemaal niet leuk vind dat Fem en onze mensenvader erbij zijn als zij gedekt wordt.  Mama Blue mocht er uit en zij ging eerst plassen en kennismaken met Duke. Na een paar keer, hebben ze even rust genomen, en toen weer geprobeerd. Duke en Blue vonden elkaar wel leuk hoor. Fem vertelde dat het gelukkig niet zoals de vorige keer was dat mama Blue niets wou weten van Guy......

Dat even daar gelaten. Na de pauze wou mama Blue nog steeds niet....ze ging wel staan maar het lukte nog niet echt. Dus Fem had eten bij zich en lieten ze mama Blue bij Ton achter. Ton zou bellen als het gelukt was.

Ik  mocht gelukkig nu wél binnen liggen en niet in de bench, dus gingen we richting Wijk bij Duurstede, even kersen halen in Cothen. Fem heeft mij daar uitgelaten en Willem is toen kersen gaan halen. Vandaaruit zijn we een pannenkoek wezen eten in Woudenberg. Ik mocht mee!!! Hebben we heerlijk op het terras gezeten, en hebben Fem en Willem een pannenkoek gegeten. Wat was dat leuk! Ik lag bij hun voeten en dat is wel nieuw voor mij. Fem had koekjes mee, en ook eten voor mij, want ja, je weet het maar niet........uiteindelijk waren we om half zes thuis. En ja, raadt nou eens, Fem en Willem zaten net, toen werd ze gebeld dat het gelukt was. We konden mama Blue nu halen of de volgende ochtend....pfffff. Willem zei, 'ik heb niet weer zin in file morgen'. Dus jullie raden het al.....weer in de auto naar Moordrecht om mama Blue te halen.

Daar aangekomen, hoorde mama Blue gelijk dat we er waren. Wat was dat leuk. Zij gingen eerst natuurlijk wat drinken en de zakelijke dingen op orde maken en ja, toen zijn we weer naar huis gereden. Mama Blue had een aardig vreemd luchtje bij haar, dat zei Fem hoor!!! Hahahaha.. Ik vond het wel lekker ruiken hoor..... Thuis gekomen kreeg mama Blue nog wat eten en heeft Fem haar even lekker met water en shampoo gewassen, jullie weten het wel waar.....toch? Haar benen ook achter... O ja, we hebben poten. Dat is waar ook. Hihihi......

En toen begon het wachten natuurlijk op de drachtecho. Mama Blue wil helemaal niet meer met mij ravotten! Dat is echt niet leuk hoor!!! Ze is nu echt saai aan het worden! Fem speelt gelukkig nog wel met me.... Yippee! En dat is wel leuk, op de bank, poten pakken en rollen en rennen. Jahaaa, die ouwe is best wel jong nog in haar doen hoor. Dan bedoel ik nu Fem he? Fem zegt dat het druk wordt bij ons thuis. Ja, allemaal mensen die met ons willem praten en mama Blue en mij willen zien.....pfff daar sta ik nou niet echt op te wachten. Het is niet anders zegt Fem. Mama Blue ligt nu op Fem haar voeten terwijl zij dit voor mij schrijft. Dat doet ze nou de hele tijd. Ik krijg ook niet eens de gelegenheid om bij Fem te liggen. Ja, 'sochtends als ze beneden komen, dan mag ik bij Fem liggen op de bank, want dan wil Mama Blue languit liggen. Ja, hihihi, want ze kan niet meer in een bolletje liggen, omdat haar buik toch wel aan het groeien is. Hihihi. Ze wordt een dikzak....nananananahhhh! Ikke toch lekker niet. Ik ben wel benieuwd naar mijn nieuwe broertjes en zusjes, najaaaaah stief broertjes en zusjes hé. Het is niet dezelfde papa als mijn papa. Die is met pensioen gegaan.....

Fem had vertelt dat ze in Genemuiden nog in had geschreven voor een proef? Nou dat is gelukt hoor! Nu maar afwachten dat ik niet meer loops ben op 25 september..... ja, want nu is het mijn beurt. Hihihi. Neeeeeee, niet om gedekt te worden!!!! Dat kan nog helemaal niet! Fem moet eerst nog de DNA testen doen en de ED HD testen, als alles goed is, dan pas kunnen ze er aan gaan denken zegt Fem. De oogtest is gelukkig wel in orde, dat heeft Fem wel gezegd op Facebook denk ik? O ja, zegt ze nu, dat is waar ja....

Maar Fem beweegt en mama Blue denkt dat het schafttijd is! Maar mooi niet hé! Hahahaha. Fem gaat nu afronden want ze zegt dat ze de was even in de droger moet doen en dan moet ze gaan denken wat zij en onze mensenvader gaan eten vandaag.

O ja, en onze mensenbroer William is terug van vakantie, onze andere broertje heeft helaas Corona, dus die zien we voorlopig niet. Jammer is dat. Het is toch zo gezellig als ze komen. Dan piepen we en kunnen we best wel een kabaal maken. Ik jat dan meestal hun schoenen. Hihihihi. Leuk spelletje is dat! Maar nu gaat Fem echt stoppen hoor!

Ik zal wel weer snel vertellen hoe het gaat en wat er allemaal hier gebeurd, want ja, niemand anders doet dat toch? Groetjes van mama Blue en mij....jaja en ook van Fem!


29 juli 2021

Nou, daar was ik weer hoor. Welliswaar een maand geleden dat Fem voor mij heeft geschreven, maar er is in de afgelopen maand best wel veel gebeurd. 

Ruim drie weken geleden was mijn broertje Nash op visite, en ja, zijn baasje gaf Fem een tip, om  bovenaan te schrijven, dan kun je mijn stukje zo lezen.......dus wil je van vooraf aan lezen, moet je heeeeeel onder beginnen.
 
Waar was ik gebleven, oh ja, wat was het leuk om Nash te zien. Mama Blue wist natuurlijk gelijk dat het een kind van haar was, maar omdat ze toen net loops was, mocht ze niet met Nash spelen. Hihihi, ikke toch lekker wel. Oh wat hebben we geravot zegt Fem. Wat was het leuk om hem te zien! Ja, hij is groot hoor. Weegt 34 kg, het is wel een reu zegt Fem, dan mag die wat zwaarder zijn natuurlijk.

Maaaruuhhhh ik heb mijn eerste wedstrijd meegemaakt! Oh wat was ik toch enthousiast zei Fem. Wij gingen voor een C-diploma op die dag, ja, 10 juli was dat....in Putten, was ik nog nooit geweest hoor! Fem zei, omdat ik niet in een groep heb kunnen trainen wou ze weten hoe ver ik was. Nou ik kan je vertellen, ik luisterde met vooruitsturen voortreffelijk, maar toen kreeg ik dus een lekker geurtje in mijn neus en moest Fem mij nog een keer roepen.... Het los volgen liet iets te wensen over maar kreeg toen wel de minimum punten voor beide proeven.....oef! Het uit water apporteren dacht Fem dat ik zou inspringen, moooi niet he....hahaha. Kreeg daar een 8. Maar owee, toen moest ik blijven zitten en ja hoor ik had vanuit de wachtkamer gezien dat andere honden ook over water gingen zwemmen....dus ik was razend enthousiast....en bleef dus niet zitten. De korte apport mocht ik wel doen en daar kreeg ik ook een 8 voor. Dus we zijn eruit gevlogen omdat ik niet bleef zitten. 

Het leukste aan deze dag was dat we ook Tess tegen waren gekomen. Tess herkende Fem en haar staart wist niet van ophouden met kwispelen. Het is een mooi hondje geworden, zei Fem hoor! Vind ik stiekum ook hoor. Maar goed dat we niet in hetzelfde groepje zaten, want anders was het alleen maar spelen. Fem zegt hieruit blijkt toch dat ik nog speuls ben.....dat ik nog maar 15 maanden oud ben en razend enthousiast!

Fem en Willem zijn nog steeds druk in huis en nu is hij ook al weer bezig bij onze mensenbroer, William. Ja, dus........... het dak van de garage vervangen. Poeh hee, wat een klus. Zaterdag gaan ze verder. Dat betekend dan wel dat wij nu ook minder trainen. Mama Blue haar loopsheid is nu wel gelukkig afgelopen, maar het lijkt wel of ze de vreetziekte heeft.....hahaha. Zegt Fem hoor!! 

Fem heeft ook ingeschreven in Genemuiden voor een proef met mij. Het spant erom of ik dan nog 25 september loops ben of niet......duimen zegt Fem dat het dan afgelopen is..... we zullen moeten afwachten zegt Fem.... 

Waar wij meestal trainen wordt gebouwd, het is nu zoeken naar een nieuwe locatie. Het is niet leuk meer zegt Fem, overal wordt er gebouwd en in het bos mogen we ook niet altijd los....daar moet nu wel een oplossing voor komen. Ja, want ik ben wel een super apporteur hoor! Iedere keer als Fem beneden komt, pak ik haar slipper van de bench, of de klomp van Willem, dan breng ik die keurig naar Fem toe. Vinden ze niet altijd leuk hoor....hihihi!  

Ik ben ook een echte waakhond. Als er maar voor of op het erf beweging is, sla ik aan. Fem is daar niet altijd even blij mee, maar ja, ik moet hun beschermen toch voor al dat volk? Hihihi. Kusjes geven kan ik als de beste zegt Fem, en slijmen hoort er natuurlijk bij als je graag wil eten. Hihihihi.

Belle komt ook vaak op bezoek. Je weet wel, dat hondje of is het kindje? van onze mensenbroer William en Dirna. Vandeweek was ze hier, en dan zijn we wel machtig druk. Alleen maar spelen, spelen, spelen. Fem probeert nu dat ik rustig ga zitten als er iemand binnen komt lopen. Het begin is er en ik moet zeggen, het is wel fijner om niet zo opgejaagd te zijn..... 

Het is nu natuurlijk voor de meeste mensen vakantietijd. Fem moet zo eten voorbereiden en wij mogen ook zo eten......nomnomnom! Ja, Mama Blue ligt al bij Fem haar voeten te wachten en zuchten en dan weer staan en dan weer liggen. Ikke heb het niet zo op etenstijd, daarom ben ik ook zo brandmager zegt Fem. Ik kan eten wat ik wil, ik kom gewoon niet aan. En ja, ik krijg natuurlijk al mijn wormkuren etc. etc. 

Nou luitjes, Fem gaat nu stoppen. Ze zegt dat ze niet weer gaat beloven te schrijven, maar dat ze het zal doen als er nieuws is.

Wij wensen een ieder dan ook een fijne komkommertijd en hopelijk tot gauw!!!


28 juni 2021

Hahahahaha, nee Fem heeft zich niet gehouden aan haar belofte...maar........daar ben ik nu weer. De meesten van jullie hebben natuurlijk mijn stukje van 3 mei niet gezien???? Gauw lezen hoor, dan kan je gelijk door naar dit stuk..... 

Nou wat een drukte toch hiero.....banen wissel, lessen voor de volwassenen weer begonnen......uhm Fem haar schildersles dan hé!!! Nee joh, trainen bij de vereniging gaat dit jaar echt niet door. Geef ze eens ongelijk, zegt Fem. Zo laat dat ze hun vrijheden weer terugkrijgen......dat het seizoen ook al weer een best end is gevorderd. Ikke niet weten hoor, maar dat zegt Fem. 

Ja, ik geloof haar wel hoor. Dus ja, voor één wedstrijd heeft Fem ingeschreven dit seizoen, en dat met mij! Mama Blue krijgt rust dit seizoen. Nee, nee en nee, ze mankeert niks, maar Fem zegt doordat we niet in een groep hebben getraind, was er niet echt een vast structuur. Nee vooral met onze mensenvader, die bedenkt zo weer wat. Pfffff.......

Nou, Marthyn, onze jongste mensenbroer is getrouwd.....En Fem is toch berentrots op me....nahnahnahnahnah!!! Nou maak ik jullie nieuwschierig hé? Nou ik zal het jullie vertellen. Ik mocht met de dag van de trouwerij, dat is nu ruim een week geleden, samen met Mama Blue, los in huis zijn. Jahaaaaaa, dat lezen jullie goed. Fem en Willem zijn twee keer terug thuis geweest om ons uit te laten en eten te geven. En geloof het of niet, ikke was super braaf! Ik heb alleen een kauwstaaf verorberd in die tijd en ook nog eens een begin gemaakt aan die van Mama Blue. Hihihihi. Fem zegt dat ik me keurig had gedragen. Ze wouden mij niet in de bench laten met deze hitte, en buiten was al helemaal geen optie. Waarom niet? Het is té warm op de tegels en ja, gezien ik soms wel eens waaks ben, heb ik dan wel de neiging te gaan blaffen. Ik weet van niks hoor!!! Dit is wat Fem zegt.....

Dus ja, nu zijn ook alle kinderen uit huis zegt Fem, en nu gaat het klussen natuurlijk hier door. De kamer van Marthyn is al onder handen genomen, nog niet af, maar ja, dat kan ook niet. Ze moeten natuurlijk ook voor ons zorgen en trainen en laten zwemmen etc......

Inmiddels zijn we (mijn broers, Tess en ik) al 16 maanden oud. Wat vliegt de tijd toch zegt Fem. En dat is ook zo. Wie had nu gedacht dat ik al zo braaf kon zijn om samen met Mama Blue alleen thuis te zijn? Nou ikke niet. 

Heb ik nog een nieuwtje.....jahaaaaa, die oudste mensenbroer van ons, die heeft een pup!!!! Jahaaaaa. Die pup heet Belle, en geloof het of niet, wat is dat leuk om met zo een jong ding te spelen!! Mama Blue kijkt vanaf een afstand toe hoe zij en ik spelen als ze hier zijn. Jonguhhhh wat plast die nog af en toe hier in huis! Bah, wat is dat toch vies! Maaaar Fem past dus zo twee dagen in de week op haar. En dan kan ik lekker spelen. Ik blij, Mama Blue blij dat ik haar met rust laat, en Belle blij dat ik met haar speel. Ze slaapt nog wel in de bench, want ja, hier staat ook een andere bench voor Belle in de kamer. Dus dat is dan wel leuk. Ze mag natuurlijk van Fem niet op de bank, en dat mogen Mama Blue en ik natuurlijk wel. Ze probeert het wel maar dan ga ik er maar netjes af om met haar te spelen. Ja, ik ben wel lief hoor!!! 

Fem is nu langer alleen op een dag en zij zegt dat ze nu wel toe gaat komen aan haar 'eigen' dingen. Zoals voor mij schrijven natuurlijk, geloven jullie het? Daarbij heeft ze ook al een afspraak gemaakt voor mij bij de oogarts. Ja, ze wil toch alle testen laten doen. Als de ECVO goed is, ook HD, ED en DNA. Dat zal dan wel super zijn als dat alles geregeld is zegt Fem. Mama Blue krijgt ook woensdag even een check op gezondheid bij de Dierenarts. Dus voor ons zorgen, doet ze goed hoor! Ik lig nu weer op de bank, tussentijds heeft Fem ons eten gegeven. Mmmmmm wat is dat toch lekker. In 'no time' heb ik mijn bak lekker leeg. Mama Blue eet ook snel hoor! 

Fem houdt ons in deze hitte overdag gewoon binnen. In de ochtend als we terugkomen van wandelen dan mogen we ons voeten in de schulp wassen of afspoelen. Vanochtend heeft Fem schoon water erin gedaan en wou ik drinken van de tuinslang, en heeft ze mij helemaal natgespoten!! Hahaha! Ik was kleddernat man. Toen maar eerst ff in de zon gelegen om te drogen en toen naar binnen. Zo te zien houdt Fem er ook van om met water te spelen hoor, vooral als het zo warm is.....ja, dat zegt zij hoor!!! Ze stapt dan ook zelf wel eens met haar voeten in ons water. Dan gaat ze met haar handen ook spelen met water en dan ga ik de druppels proberen te vangen. Dat is pas een leuk spelletje. Duik ik met mijn neus gewoon onder water!!! Lekker is dat joh!!! Maar afijn, die mensen moeten straks alweer schaften, dus Fem moet eraan gaan beginnen zegt ze....

Nou, duimen jullie mee dat ze snel weer schrijft? Ik zal haar vragen om na de wedstrijd wel even verslag uit te brengen. Ja, ze wil kijken hoe ver ik ben met mijn opleiding op vreemd terrein. Thuis en met trainen doe ik het keurig zegt ze....... nou ik doe ook mijn stinkende best hoor!!! 

 
3 mei 2021

Olla!!! Oh wat ben ik toch moe. Met het uitlaten vanavond zijn mama Blue en ik toch aan het rennen geweest. Er waren twee andere hondjes. Die kennen we goed en ja hoor.......rennen, rennen en nogmaals rennen. Beide onze tongen hingen aardig ver uit onze bekkies zegt Fem. Een dorst dat we hadden toen we terugkwamen.....dan is een bak met water goed aan ons besteed, zegt Fem.

Vandaag waren we voor het eerst in een Laaaaaaaaange tijd alleen met Fem thuis. Wat keken we vreemd op vanmorgen dat onze mensenvader ons een aai over de bol gaf, en toen de auto in stapte. 
Jahaa, hij heeft een nieuwe baan en moest vandaag beginnen, zegt Fem.

Dus Fem is onder de douche gestapt en ikke mocht lekker op de bank bij mama Blue blijven. Gaaf hé? Ja, ikke is lief hoor! De laatste tijd als onze mensenvader even weg was voor overleg, mocht ik dat al, maar nu mocht zelfs de gang deur dicht. Wat een vordering of niet?

Fem en Willem waren afgelopen week vrij, want ja onze mensenvader moest toch een paar uurtjes vrij nemen voordat hij aan zijn nieuwe job zou beginnen. Wat hebben we toch 'getourt'.....ja, als de banden draaiden, waren wij van de partij. Plantjes halen, kleding halen voor de bruiloft, want Fem zegt, straks gaat de boel weer opslot en dan kan dat alleen via internet...........huh? Internet....watte....
Ja, Fem schrijft nu ook voor mij, maar ik heb natuurlijk geen benul hoe dit in zijn werk gaat. 

Ze zijn ook lekker thuis bezig geweest. Het Atelier opgeruimd, de werkhok van Willem, waar wij overigens geboren zijn.....hihihi.....opgeruimd, uitgezocht en weet ik nog allemaal wat ze gedaan hebben. Als wij er maar bij kunnen zijn, dan zijn wij happy, die mama Blue en ik. Shhhhht niet vertellen dat ik het verteld heb hoor, maar mama Blue is aan de lijn. Ja, ze was toch iets te zwaar zei Fem en is ze nu al drie weken op dieet. En ik doe natuurlijk mee. Hihihi. Fem zegt dat ik nu uiteindelijk een taille begin te krijgen en die van mama Blue komt terug.......dus we zijn goed bezig.

Daarbij laat Fem ons ook veel meer rennen op dit moment. Vroeger mocht ik nooit los op het veldje omdat mijn botten nog niet hard genoeg waren. Ja, zegt Fem, hoor! Nu mag dat wel. Ik loop mama Blue af en toe wel omver omdat ik gewoon te snel ben.....en ook niet goed weet te remmen. Met de proefjes oefenen gaat dat al stukken beter zegt Fem. Wachten/ Blijf kan ik al super goed. Ook als we naast elkaar zitten en Fem Blue een commando geeft, dan blijf ik zitten. Fem zegt dat heet steadyness. Ja, weer zo'n Engels woord!!!Dus het gaat goed. Ik had al verteld dat ik weet wat links en rechts is, en in huis wordt ik helemaal gek als Fem die woorden zegt. Dan gaan we meestal even ravotten. Mama Blue had mij vanavond onderuit gehaald met rennen, en ging gewoon bovenop mij staan!!! Hoe haalt ze het in haar hoofd! Ik pak haar dan gewoon weer terug hoor!

Maaaar Fem heeft voor een proefje ingeschreven afgelopen weekend. Oh wat een teringzooi zei ze. Ze vertelde tegen Willem dat ze telkens uit het systeem werd gegooid! Vorig jaar was dat niet zo! Voor één proefje met mij was ze wel een dik halfuur bezig. De rest voor mama Blue komt nog zegt Fem. Ja, ze vertelde tegen Willem dat er nu bijna iedere week gelegenheid is om in te schrijven op een proef. 

Fem gaat thee zetten en dan gaat ze met de voetjes op de bank! Dus ja, dat was het dan voor nu. Wel eerder dan de vorige keer, of nie? 

Slaap lekker straks en tot gauw!!!! 

 

13 april 2021

Hallooootje! Ja, daar was ik weer. Jonguh, jonguh, jonguh wat zijn die mensenmoeder en -vader toch druk! Klussen, ja, gewoon thuis en af en toe nog bij onze mensenbroers William en Marthyn. 

Inmiddels is er al weer een jaar voorbij dat al mijn broers en zus de deur uit zijn gegaan. Wat vliegt de tijd toch! Oh en wat geniet ik toch van het werken met Fem. GE-WEL-DIG! Fem zegt dat ik slim ben.......hihihi. Ben ik ook.....hihihi. Ik kijk alles bij mama Blue af! Ik kan al links en rechts! Jahaa. Ikke ben slim joh! We trainen nu niet bij de vereniging, want ja, die stomme virus houdt alles tegen. Fem zegt het is maar de vraag of we dit jaar wedstrijden kunnen lopen. Ik ben wel heeeeel benieuwd naar hoe dat zal zijn. Fem zegt dat ik wat rustiger ben met werken dan mama Blue was. Ik spring niet in, of liever bijna niet. Als we een weekje of zo niet hebben getraind, dan kan ik wel eens ongeduldig zijn.....zit in het aard hé..

Fem traint achter het huis met mij. Op een matje moet ik voorkomen. Ja, ik moet echt de basis goed hebben. Ik zit zo in de achtertuin wel gelijk op de zitfluit. Buiten, als ik mijn aandacht niet bij Fem heb, vooral met spelen met mama Blue, ja dan wil ik het wel eens vergeten. Dus daar is Fem nu mee bezig. Ze draagt haar fluit om haar nek, en af en toe blaast Fem op de zitfluit. Dan luister ik wel hoor. 

Mama Blue was zondag jarig en is nu 6 jaar oud en was ik 13 maanden oud. Jemig wat vliegt de tijd zegt Fem. Ongelooflijk. Ik ben ook net voor de tweede keer loops geweest. Ik was slim, de eerste week wist ik het te verbergen voor Fem.....hihihi. Het broekje in huis aan, kwam pas een week later. 
Fem zegt dat ik heel netjes ben, want mama Blue vind die broekjes maar niets. Die kan het wel eens slopen, die periodiekbroekjes.......dat doe ik niet. Fem is daar wel heel blij mee hoor.

Maar even iets anders. Fem zegt het is grappig als wij naar William en Dirna rijden, dat ik en mama Blue de weg herkennen en dan al bij de begin van de weg, beginnen te piepen. Ja, onze mensenbroer zijn we wel gek mee, hoor! Wij mogen bij William en Dirna in huis, maar dan wel in mijn oude bench. Ja, vooral toen ik loops was, mocht ik niet los lopen in huis. Dat is wel begrijpelijk hoor!

Dat had ik nog niet verteld! Ik heb een mooie nieuwe bench! Hij is mooi joh! Dicht aan twee kanten, en aan een kant een deurtje. Gaaf joh. Een rubbere mat erin en dat is wel wat warmer dan die koude plaat. Mijn eigenste bench! Ja, mama Blue mag los 'snachts.......verschil moet er zijn, zegt Fem. Maakt mij niet uit hoor.

Als Fem gaat douchen, dan moet ik in de bench. Daar heb ik geen moeite mee! Fem zegt dat ze trots op mij is! Poeh hee, dat is me toch wat! Ik lijk ook meer en meer op mama Blue, zegt Fem. Mijn staart wordt nu al wat dikker, dus Fem heeft nu wel wat meer moeite om ons uit elkaar te kennen. Het is dat mama Blue een dikkere kortere staart heeft, anders kon ze ons echt niet uit elkaar kennen hoor! Hihihi.

Onze mensenvader werkt nog steeds thuis. Het is wel gezellig hoor! Met een paar maanden heeft hij een kantoor boven en dan kan Fem weer haar gang gaan. Soms is hij aan het overleggen en dan moeten wij stil zijn, dan mag Fem zelfs niet met ons ravotten. Dat is dan niet zo leuk, maar dan gaan we even wandelen en dan rennen mama Blue en ik me toch op het veldje. Ja, ze blijft me goed bij die 'olde griese'. Dat zijn Fem haar woorden hoor, want ja, mama Blue krijgt ook een grijze sikkie. Hihihihi. 

Mijn favoriete plekje overdag is op de bank. Dan op mama Blue haar plekje....ja, die pik ik altijd in overdag. Hihihi. Dan lig ik met mijn koppie op de leuning.....Fem zegt het is schattig om te zien. En snurken als de beste! Als ik bij Fem op schoot lig, ja, daar ben ik nog niet te groot voor hoor, en zij mij dan kusjes geeft dan kan ik van die piepende geluidjes maken. Fem zegt dan dat ik een 'portret' ben. Wat dat dan nou te betekenen heeft...........maar afijn. Fem gaat ff thee zetten voor haar en onze mensenvader en ja, dan weet je het wel.....staan we weer paraat voor een 'koekie'.....

Ik zal Fem eens aanspreken op het weinig schrijven.......is dat goed? Nou, ik ga jullie nu verlaten, want er wacht een koekje op me.........jo de banjo! Tot de volgende keer!!! 


Hallo allemaal!  Nee, je weet niet wie ik ben? Jane toch, dochter van Blue, weet je het nu weer? Ja, Fem schrift weer even voor me. Ik lig lekker te pitten op de bank, want het zonnetje is er niet vandaag. Oh wat kan ik genieten van buiten zijn. De afgelopen dagen was het echt genieten buiten. Lekker droog weer en zon. Fem zegt dat het wel grappig is om te zien hoe ik van buiten zijn, geniet. Ik besnuffel alles zegt ze, jaja, onderzoeker ben ik. Hihihi. Dat is wel een teken dat ik toch heerlijk met mijn neus bezig ben en wil zijn. 

Fem laat mama Blue en mij nu samen uit. Af en toe ben ik wel eens té gretig om naar buiten, en kan ik wel eens trekken, maar zodra ik mijn behoefte heb kunnen doen, dan word ik rustiger, zegt Fem. 
Als Fem mij dan los laat op het veldje, staat mama Blue mij op te wachten. De ene keer gaat ze rennen, en de ander keer blijft ze gewoon staan. Dan weet ik ook dat zij geen zin heeft om te rennen. 

Op maandag 1 maart zijn we, ja, mama Blue en ik, weer naar de Dierenarts geweest voor controle en natuurlijk onze inenting. Mama Blue mocht als eerst. Wat was dat leuk om met mijn poten toch op tafel te staan, even spieken wat ze met mama Blue aan het uitvreten was. Hihihi. Tanden kijken, hartje luisteren en natuurlijk ons gewicht controleren. Bah en een neusspuit. Kennelhoest. Fem zegt dat het beter is, omdat wij heel vaak met andere honden spelen op het veldje. Gewoon voor de zekerheid. Zowaar kreeg mama Blue een koekje, en ik dan?

Toen was ik aan de beurt. Fem tilde mij keurig op tafel, maar ik was een beetje riebelig, ik kon maar niet stilstaan op die tafel, want ja, ik moet wel zien wat ze aan het doen is. Tanden kijken is nou niet echt mijn ding en naar mijn hart luisteren was niet zo makkelijk omdat ik telkens draaide. Uiteindelijk hield Fem mij stevig vast en kon de arts luisteren. Toen zijn wij natuurlijk goedgekeurd. Hihihi. Natuurlijk kreeg ik een koekje want ik was zo braaf! Mama Blue kreeg ook weer een koekje, en mijn tweede dan? Ja, die bleef uit. Fem blij en wij ook, want dan hoeven we voorlopig niet weer naar de Dierenarts. Jippeeeee!

De afgelopen weken zijn we lekker aan het trainen. Een keer waren Dirna en William mee. Want ja, Dirna wist niet wat wij dan nou precies aan het trainen waren, en toen hebben we voor het eerst dit jaar gezwommen. Wat was dat leuk! Met de eerste keer over zwemmen moest ik natuurlijk wel een beetje gek doen. Rennen, heen en weer, want ja, wat was ik toch blij zei Fem. En dat klopt ook. Volgen deed ik de eerste keer niet honderd procent, maar na een paar keer oefenen, deed ik het weer keurig. Vooruitsturen ging ook voortreffelijk zei Fem. Ik kwam gewoon op de fluit! Ja, dat ben ikke, Jane.....

Mama Blue mocht twee dummy's halen. Een uit water en de ander van over water. Na afloop heeft Fem ons gelijk afgedroogd, want ja, het water was nog wel koud, maar het was wel lekker weer buiten. In de tuin verstopt Fem dummy's, hoog, laag, achter, bovenop.......je kunt het zo gek niet bedenken...... hihihi. Soms is het wel even zoeken, want ze gebruikt die water dummy's. Die hebben niet zo een geur zoals dat wild, zeg maar. Zitten op de fluit doe ik echt keurig zegt Fem. Ze is ook al bezig met links en rechts. Niet benoemen nog, maar neerzetten en dan met de hand zeggen apport. Links en rechts komt nog........

In huis verstopt ze ook dummy's. Hihihi, voorals als het buiten regent is dat een leuk spelletje. 
Maar iets helemaal anders. Een week of twee geleden gingen mama Blue en ik met Fem en Willem mee. Ja, waarnaartoe.....weet ik veel! Als de auto rijdt gaan wij het liefs mee! Dus wij in de VW op de achterbank mee. Drie kwartier later kwamen wij op de plaats van bestemming. Willem stapte uit. Fem bleef bij ons zitten. Ná een minuut of tien kwam Willem terug. Hij deed de achterklep open, en ineens kwam er een grote balk naar binnen geschoven. Ik schrok me de tering! Ik vloog bij Fem op haar schoot. En toen kon ik niet meer terug, want ja, die balken/hout kwamen tot voor bij Fem haar benen en ik kon toen echt niet meer terug. Vervolgens moest ik via de deur weer naar achteren worden gezet. Poeh hee! Wat was ik geschrokken en ben ik vervolgens heerlijk tegen mama Blue aan, in slaap gevallen. Gelijk weer naar huis. 

Jahaa, maar wat ging Willem nou doen met dat hout? Afgelopen zaterdag was Fem bezig in huis en Willem in de schuur. Die houten balken/ planken, moesten een tafel worden. Stukjes werden er af gezaagd en er kwamen allemaal kleine stukjes hout vanaf en ja, wat is nou leuker om al dat hout weg te dragen......dat mag natuurlijk niet, maar is wel leuk om te doen. Het is dan wel saai hoor als ze allebei aan het werk zijn. Ja, het blad is dan nu af en wordt dan op U poten gezet voor een bureau. Dat zegt Fem hoor. Ik zou het echt niet weten...... 

Dus zien jullie nu wel? Onze baasjes zijn gewoon lekker druk. O ja, en gisteravond toen Fem in de keuken bezig was de hele avond, bleven mama Blue en ik bij haar in de keuken hangen......wat rook het toch lekker. Fem zei dat ze voor het eerst koekjes aan het bakken was. Eerlijk is eerlijk, Marthyn kwam binnen en hij rook gelijk dat Fem aan het bakken is geweest.....

Nu heeft Willem voor werk iemand op bezoek en ik lig met mama te duveljagen onder de tafel bij Fem haar voeten. Ja, het is tijd dat Fem even met ons gaat lopen..... dus eerst koffie inschenken voor de visite en dan gaan wij lopen, ja, dat zegt Fem hoor!!! Ik lig gewoon nu lekker onder de tafel bij Fem haar voeten. Maar nu hopen dat wij weer kunnen beginnen met de reguliere training eerdaags! We blijven duimen zegt Fem! 

Tot de volgende keer!!! 

 
15 februari 2021

Hallooooo allemaal! Ja, Fem is al weer druk met van alles en nog wat.  Ja, en die nogwat was vorige week toch onze verjaardag....huh denk je nu? Jahaaa wij waren vorige week donderdag op 11 februari, een jaar oud! 

Eerlijk is eerlijk, wat was het leuk om al die foto's te zien van mijn broers en zus. Schitterend om te zien hoe mijn broers zo op elkaar lijken en Tess en ik ook. Jax heeft ook meer onze koppie, maar qua lijf, nou daar kun je U tegen zeggen.

En toen werd het dus die weekend voor onze verjaardag, berenkoud, BRRRR! Toen het begon met sneeuwen heeft Fem mij gelijk naar buiten genomen. Het was natuurlijk eerst weinig sneeuw, maar daarna! Jeetje wat een sneeuw en wat was/ is het leuk om te banjeren in die sneeuw. Ik mocht alleen achter in de tuin echt spelen. Met uitlaten moest ik aan de riem. En vanochtend mocht ik al helemaal niet mee naar buiten, want Fem vertelde dat het super glad was overal op het trottoir! 

Ze vertelde aan Willem (ja, dat hoorde ik...) dat ze mama Blue maar los had gelaten omdat ze toch bang was dat ze ging uitglijden. Spekglad was het. Het regent nu al de hele tijd en mag ik nu van Fem ook niet buiten spelen. Alleen p&p en dan moet ik weer naar binnen. Flauw he? 

Nee, Fem zegt ze is gewoon voorzichtig. Aan botbreuken en gescheurde pezen hebben we niks. Daarbij is de pekel hier in onze straat zoooooo erg dat mama Blue een zere plek aan haar pootje had vorige week. Toen heeft Fem dat behandeld met honingzalf, en de volgende dag was het plekje gewoon dicht. Knap he? 

Mama Blue was weer loops geweest en dat is nu ruim drie weken voorbij. Fem geeft momenteel ook geen les, dus we zien echt niemand! 

Even langs rijden en buiten even gedag zeggen  tegen onze grote mensenbroer is natuurlijk ook wel leuk! Even wat wegbrengen naar hem. Vandaag is nóg een grote dag. Marthyn, onze jongste mensenbroer, heeft vanochtend de sleutel van hun huis mogen halen en zij zijn al gelijk aan het klussen. Wat zijn mama Blue en ik benieuwd hoe het daar uitziet. Zo ver bij ons vandaan is het niet, zegt Fem. 

Wij zijn de afgelopen weekenden veel aan het wandelen geweest. Wat is dat toch leuk, maar wel vermoeiend hoor! Ja, slapen doen we dan de rest van de dag, maar dat is wel zoooo leuk om met mama Blue in het bos te rennen. Super gaaf. Fem zegt dat ik goed luister als zij mij roept met de fluit. Dus dat is gelukkig wel fijn, zegt ze.  Trainen doen we nu ongeveer een keer in de week, maar nog niet zo lang. Fem wisselt af met mama Blue en mij. Ja, dat is een goede training en wel lastig om los te zitten als mama Blue mag apporteren.

 Iedere keer als we terug komen van wandelen, moet ik achter de poort gaan zitten. Moet ik wachten en dan loopt Fem naar de schuur, vandaaruit gooit ze dan een dummy en roept dan 'partoe'. Moet ik blijven zitten......pffff........de ene keer lukt het wel, en dan ander keren niet. Het is net, hoeveel energie ik nog over heb na het wandelen zegt Fem. Maar in ieder geval dan komt Fem weer teruglopen. Loopt ze om mij heen en moet ik blijven zitten, dan zegt ze 'volg', lopen we een stukje, zegt ze 'zit' en dan mag ik uiteeeiiiiindelijk de dummy apporteren. 'Volgen' en 'blijf' oefenen we zelfs ook in huis. 'Zoek zoek' is ook zo een leuk spelletje. 'Zoek hoog' kan ik ook al! Fem zegt dat het knap is. 

Lekker ravotten in huis op de bank is ook leuk!!! Ja, dan wil Fem mijn pootjes vastpakken en dan sla ik met mijn poot of ik neem haar hand in mijn bek..... Soms nog iets te hard, maar dan roept Fem gewoon auw! 

Mama Blue wou toen ze loops was niet met mij spelen, flauw he? Nu gaat het wel weer hoor.... ja en zal ik jullie een geheimpje vertellen? Mama Blue word een beetje grijs onder de kin. Hihihi. Fem zegt dat ze een oude dame wordt. Maaaaaar als Fem ons een keer samen uitlaat of gaan wandelen, dan houdt ze mij wel goed bij met rennen hoor. Jeeee, wat is ze snel. Maar ik ook, zegt Fem. Ik heb natuurlijk langere benen, dus ja, ik ben wel lekker snel.  Voordat die sneeuw kwam, liepen we onze rondje en daar waren eenden op het water, twee daarvan vlogen van de wal het water in. Ik wou erachteraan.....Fem floot, en ik kwam terug. Wat ben ik toch beloond! Lekkere snoepjes!!!!

O ja, voor mijn verjaardag hebben mama Blue en ik een hele grote bot gehad. Mmmmm, wat was dat smullen zeg! Voor het eerst dat ik zo een groot bot had gekregen van Fem. Mama Blue had het als eerst op, en toen stond ze continu te kijken of ik hem al op had. Van Fem moesten we beide op een kleed liggen, want ja, die dingen kunnen wel smeren hoor.........

Wat grappig is om te vertellen is als mama Blue en ik een kauwstaaf krijgen, wacht mama Blue altijd met kauwen tot ik mijn kauwstaaf op heb, dit om te kijken of ik alles opeet. Als ik het dan op heb, begint ze pas met haar eigen staaf. Hihihihi. Fem zegt het lijkt net of ze aan het controleren is of alles wel goed gaat. Ik ben inmiddels wel een grote meid hoor!

Deze grote meid heeft ook voor haar verjaardag een nieuwe kamer bench gekregen. Het is echt een mooie, met een rubberen mat, twee dichte kanten en wat slaapt dat toch fijn! Vanochtend was ik wel vroeg wakker, maar dan laat ik van me horen, want ja, dan moet ik wel zooooo nodig plassen dat ik dan eigenlijk gelijk al naar buiten moet. Ja, en dan is Fem er meestal wel aardig snel. Ik moet dan wel eerst stil zijn, voordat ik er uit mag. Fem zegt dat ik het keurig doe!

Groeien doe ik niet meer! Ik blijf nu zoals ik ben zegt Fem. Ik krijg nu ook volwassen brok. Fem zegt dat de overgang wel soepel is gegaan. Geen losse maag of zoiets....gelukkig maar! 

Trainen bij de vereniging kan natuurlijk nu niet, maar we staan wel op de lijst als het weer zover is. Fijn is dat! Een heerlijk vooruitzicht zegt Fem. Hopelijk dat Fem en Willem binnenkort worden gevaccineerd, dan kunnen we ook echt weer dingen gaan ondernemen, zegt Fem. Lijkt me ook leuk om weer te beginnen! Maaarrrr uhhhh Fem moet nu even thee zetten, dus gaat ze nu even stoppen. Mama Blue en ik liggen lekker te pitten. Zodra wij de waterkoker horen, komen wij als de neten een koekje scoren. Hahaha. Ja, en iedere keer weer krijgen we het, hoor!!! 

Als er weer iets leuks is zal Fem het voor mij melden, afgesproken? 

Tot de volgende keer!!!
 

  

26 januari 2021
Hallo allemaal! Allereerst willen wij, mama Blue, ik en Fem onze mensenmoeder, jullie nog het allerbeste wensen voor 2021.

Ik steek gelijk van wal. Fem heeft niet voor mij kunnen schrijven omdat ze, ja, door mij.....is komen te vallen. Oeps! Ja, ik ging voor haar voeten lopen toen wij terugkwamen van een rondje p &p 'savonds toen Fem met mij wou spelen. Toen Fem verder wou lopen, liep ik voor haar voeten. Ze is voorover komen te vallen en heeft haar rechterarm behoorlijk gekneusd. Dus ze kon eigenlijk niet zo veel doen. Zij zei vanochtend dat ze weer voor mij kon schrijven omdat het toch gelukkig een stuk beter is. Dus ja, bij deze dan! 

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd? Nou, met de jaarwisseling was er toch  nog wel veel vuurwerk, desondanks het verbod. Als ik binnen was, was er niets aan de hand, maar toen Fem mij uit ging laten achter in de tuin, was er ineens een harde knal van de achterburen, en ja, dan kan je toch wel eens schrikken. Voor de rest heb ik keurig liggen slapen en was er verder niets aan de hand.

Onze mensenbroer William is verhuisd. Dat was wel even wennen voor Fem en Willem. Het was ineens stiller maar wel rustiger in huis. Ik kom nu veel meer aan rusten toe. Klinkt misschien niet zo aardig, maar dat is wel een beetje zo. Fem schrijft nu voor mij, en jaha, ik lig lekker te pitten. Ideaal! Hihihi. Hoef ik mooi niets te doen. Fem zorgt goed voor ons. Willem, werkt weer thuis en dat is wel weer even wennen voor Fem, maar ook voor mama Blue en mij. Ja, want de routine is nu weer veranderd. Het is wel berengezellig hoor! Krijg ik natuurlijk veeeeel meer aandacht. Hahahaha. Met koffie drinken, krijgen wij dan ook weer een koekje. Dus ja, dat is wel leuk natuurlijk. 

Trainen hebben wij langzaam weer opgepakt. Fem doet veel in de tuin, maar buitenshuis stond het wel even op een laag pitje. Maaaaaar,  hebben wij, Fem, Willem, mama Blue en ik een fijne wandeling in het bos gemaakt afgelopen zondag. Poeh hee, wat waren wij wel moe na die tijd hoor! 
Ik weet inmiddels ook wat links en rechts is. Fem doet in huis wel zoek spelletjes dan moet ik ook hoog zoeken. Dat lukt wel aardig! Mama Blue is nu weer loops, maar gaat dit jaar niet een nestje doen. Daar krijgt Fem nog steeds wekelijks vragen naar. Ongelooflijk dat er zoveel vraag is. Absurd veel zegt ze. 

Van de broers en zus horen wij niet veel maar zien we af en toe foto's op Facebook voorbij komen. 
Stuk voor stuk doen ze het allemaal goed. Mooi toch? We lijken wel allemaal op elkaar zegt Fem. 
Ik krijg nu twee keer daags volwassen voer. Ik zeur niet zoals mama.............hihihi. Fem zegt dat ik wel lief ben. Ik wordt steeds rustiger in mijn doen en laten. Zoals gisteren had Willem iemand van zijn werk, en mama Blue en ik zijn gewoon rustig gaan slapen ná uitgebreid kennis te hebben gemaakt. Dat dan wel. Hihihi. 

Ik sta iets hoger op de poten dan mama Blue, maar niet té veel, zegt Fem. Ik begin ook nu meer lijf te krijgen, zegt Fem. Zij zegt die inham bij mijn ribben begint nu mooi vorm te krijgen en mijn staart wordt bij de aanzet wel iets dikker. Mijn hoofd is breder geworden en Fem zegt ik begin meer en meer op mama Blue te lijken op die leeftijd. 

Fem zegt ook dat met trainen ik keurig wacht totdat mama Blue is geweest, onaangelijnd, in de tuin. Buitenshuis moeten we dat nog gaan testen, maar Fem zegt, ze heeft er alle vertrouwen in. Ze zegt ook dat ik keurig de dummy's vastpak alhoewel ik nog wel speels ben. Er is genoeg tijd om serieus te worden zegt Fem. Nu maar eerst ff zo. De trainingen gaan dus nu niet door vanwegen dat stomme virus. Maaarjaaaa, Fem en Willem samen hebben wel genoeg kennis om mij tot een mooie B diploma te loodsen. Mooi toch? Fem heeft mij alvast op Orweja aangemeld, dus ja, als het kan, gaan we toch een wedstrijdje of twee doen dit seizoen. Dat zou toch leuk zijn! 

Het is nu tijd voor een rondje lopen........dus Fem gaat afsluiten. Op 11 februari zijn wij, de eerste nest van mama Blue, een jaar oud. De tijd is veels te snel gegaan zegt Fem...

Tot de volgende keer! Jo de banjo! 


11 december 2020

Halloooootje!!! Fem zit achter de laptop en is rood in haar gezicht!! Ze zag de datum van de vorige keer, en vroeg 'jeetje is het al weer zo lang geleden dat ik voor je heb geschreven?' Jahaaaa! Dat klopt wel. Hihihi. Druk, druk, druk. Ja en waarmee? Met klussen, met lesgeven, met administratie, huishouden, ons trainen overdag achter het huis, want ja, 's avonds kan nu even niet. In het weekend waren Fem en Willem gewoon hartstikke druk met klussen. Jaaaaa, maar het is echt bijna klaar voor dit jaar, zeggen ze. Nog een paar kleine dingetjes en dan is het slush!! Uhm ja watte? Ja, klaar zegt Fem.

Ik groei ondertussen als de beste, ik sta al een stukje hoger op mijn poten dan mama Blue en ja, Fem zegt ik mag niet meer groeien. Hahaha, net alsof ik daar invloed op kan uitoefenen.  Nog een zak pupvoer (bijna) dan zet ze mij over op hetzelfde voer dan mama Blue. O jeetje krimmeneetje!!! Bijna vergeet ik te zeggen, wij zijn vandaag met z'n allen 10 maanden oud!!! Wat gaat het toch hard zegt Fem. Ja, ik ben het met haar eens. Het is ook al weer een tijd geleden dat ik van mijn broertjes wat heb gehoord. Van Max niet natuurlijk, die zie ik nog wel af en toe. Mijn zus gaat het goed mee. Die is volop aan het trainen, en grappig, als Tess onderwater komt met haar koppie, blaast ze bubbels!!!! Hihihihi. Nou dat doe ik niet hoor!! 

Trainen gaat goed. In de ochtend loopt Fem met mij en mama Blue en dan rennen we echt heel hard over het veldje. We zijn echt aan elkaar gewaagd. Sinds een maand slaap ik alleen in de bench en mag mama Blue in de kamer slapen. Dat gaat gelukkig enorm goed zegt Fem. Dus ja, afgezien van het druk zijn, en het feit dat William uit huis is (knuffelmaatje is nu weg), maar Fem pakt mij ook iedere dag lekker even op schoot om te knuffelen hoor. Dat gebeurd meestal 's avonds. Overdag ravotten we wel eens in de kamer. Vooral nu het zo koud is de afgelopen dagen. Wat is dat toch leuk! Spelen met Fem. Botjes zoeken, dat is echt leuk. Fem zegt dat ze verbaasd is dat ik het woordje 'keuken' ken. Als het botje in de keuken ligt zegt ze 'zoek keuken'. Hoog zoeken snap ik ook toch lekker al. Dan legt Fem soms het botje op tafel neer en dan weet ik hem wel te vinden hoor. Mama Blue deed eerst niet mee, maar nu, het is dringen geblazen! Hihihi. 

Mama Blue en ik kunnen ook zo lekker klieren in huis en daar is Fem niet altijd even blij mee. We verliezen nu beide enorm veel haar, en ze kan dan wel twee keer daags stofzuigen! Hoort erbij zegt ze! Gelukkig maar!

Kauwbotjes jat ik nog steeds van mama Blue, want stel nou net dat die van haar lekkerder is dan die van mij. Fem moet eigenlijk bijna eten voor ons pakken en nu loop ik te piepen dat ik eten wil, maar ik wil eigenlijk naar buiten. Fem is weer druk geweest met Willem vanmiddag. Alles op zolder opruimen en ook achter het schot weer dingen vandaan geplukt. Fijn is dat zegt Fem.  Opruimen die handel. Ik loop nu lekker te rennen in de tuin. Last van regen en kou heb ik gelukkig niet. Boeien! 

Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om weer volop aan de gang te gaan. Dat is wel leuk. Maar met de kerstvakantie gaan we lekker het trainen volledig oppakken. Soms verveel ik me nu. Dan help ik Fem maar om blaadjes te brengen uit de tuin. Dan kan ze die in de prullenbak gooien. Ik eet nu nog twee keer daags en dat zal wel zo blijven. Ik hoorde Fem ook al zeggen dat ze in Genemuiden wil gaan trainen......ben benieuwd hoe dat dan gaat. Zou wel machtig leuk zijn met mama Blue samen daar te trainen. Fem zegt maar hopen dat die stomme ziekte nu eens de nek  wordt omgedraaid.....hihihi.

Maaruhhhh, ik ga nu echt ff eten hoor! Mijn maag rommelt! Oh ja, Fem zegt ook dat ik een mooi lijfje krijg en dat ik meer en meer op mama Blue begin te lijken. Ze hebben soms moeite om te zien wie, wie is. Fem niet hoor, maar de rest wel!! Hihihi. Ik heb een smaller koppie en langere staart dan mama Blue, dus Fem ziet gelijk wie we zijn. Nu sta ik even bij de achterdeur en Fem typt even de laatste zinnetjes. Tijd voor de schaft!!! Hopelijk schrijft Fem weer snel. Ik denk als we weer volop trainen hebben we ook veel meer te vertellen!  

Mensen, heb een fijne kerst en een fijjne jaarwisseling. Het zal wel anders dan anders zijn, maar  nouja daar doe je niet zoveel aan zegt Fem. Gewoon positief blijven en hopen op een beter en gezond 2021!! 

  

12 oktober 2020

Hallo allemaal!!!! Zo, Fem schrijft weer en dat binnen 11 dagen vanaf het vorig stukje! Dat heeft natuurlijk ook een goeie reden. Gisteren waren wij 8 maanden oud. Ik had al verteld dat ik loops ben, en ja, dat vind ik nou eigenlijk niet zo leuk! Mijn broekje aandoen in huis is voor Fem en mensenvader Willem een waar gevecht. Ik heb een hekel aan dat ding en ga iedere keer zitten als ik van buiten kom of uit de bench. Ik slaap de afgelopen weken veel en ik ben gestopt om mijn handdoek in de bench te slopen. Ja, want dat was me toch een dingetje hoor! Fem vond dat niet zo leuk. Iedere keer weer een andere doek erin te leggen. Mama Blue slaapt nog steeds bij mij in de bench en dat is me toch gezellig. Ik pik wel soms haar plekje in, ja achterin ligt ze wel het liefs. Moet ze ook maar leren hoor. 

Om te vieren dat we 8 maanden oud zijn, hebben wij heerlijk in het bos gewandeld gisteren. Lekker 
los lopen en ik mama Blue jagen. Wat is dat leuk! Alle geurtjes en zo en dan zo snel mogelijk rennen naar mama Blue en dan ravotten en ga zo maar door. En toen, ja en toen kwam er een heeeeeeel groot paard. Ik blafte even, want ja, als ik schrik heb ik de neiging om te gaan blaffen. Fem hield me tegen en toen mocht ze zowaar van de ruiter met mij om dat paard heen lopen! 

Wat ruikt dat dan lekker hé? Ik heb mij keurig gedragen en gaf hem ook nog eens een kusje op zijn neus.
Ja, hij kwam met zijn hoofd heel laag, en ik mocht snuffelen aan zijn benen. Wat was dat indrukwekkend! Fem zegt ook, ik heb met keurig gedragen. Poeh hee, wat was dat leuk!

Fem en Willem zijn  bijna klaar met klussen bij William en Dirna. Wat is het mooi geworden zegt ze. Wij moeten het dus hebben van 'horen zeggen". Ja, want van William mogen wij daar niet in huis. Hij denkt natuurlijk dat wij niet zijn opgevoed en alles smerig gaan maken. Dat is natuurlijk niet zo. Als onze pootjes af worden geveegd, lopen wij heus niet tegen muren aan hoor! 

Fem traint nu alleen met mij in de achtertuin, ja waarom? Omdat ik loops ben natuurlijk! Hihihi. Ik lig nu even bij Fem haar voeten. Een dikke zucht omdat ze dan nu even geen aandacht voor me heeft, alhoewel dat al de hele ochtend zo is hoor!!! Ja, administratie hoor ik net, moet ook gebeuren zegt Fem. Dus het huis is maar even een puinhoop zegt ze. Morgen is er nog een dag. Gelukkig is het wat droger vandaag en kunnen we nu buiten lopen zonder nat te worden. Ik heb daar geen probleem mee hoor. We zwemmen ten slotte ook en daar genieten we van. 

Het is voor mama Blue en mij bijna etenstijd, dus Fem gaat nu stoppen, want dan kan ze voer voor me uit de schuur halen en dan kunnen we lekker eten. Nom nom nom. Ja, ik ben ook een typische Labrador, vreet alles wat ik zie. Fem zegt ik ben ook een echte vreetzak. Nou.....

O ja, dat moest ik ook nog vertellen, ik pluk geen bloempjes meer voor Fem uit de tuin. Dat mocht niet meer. Dus ja, ben ik daar maar toch mee gestopt. Hihihi. 

Maaaaaar aju paraplu, ik ga nu lekker eten.Tot de volgende keer!!!!! 


1 oktober 2020

Jeetje krimmeneetje, wat is het lang geleden dat Fem voor mij heeft geschreven! Ze was er zelf ook een beetje van geschrokken zei ze! Hihihi. Vanochtend zei ik tegen haar, word het niet weer eens tijd dat je even voor mij gaat schrjven.....nou zodoende dus. 

De afgelopen anderhalf maand, is er ontzettend veel gebeurd in mijn leven. Samen met mijn broers en zusje zijn wij 7 maanden oud geworden. Over tien dagen zijn wij acht maanden oud. En zal ik julie even een geheimpje vertellen? Ik ben al loops geworden, en dat ben ik dus nu. Wat is dat toch gek om voor het eerst een broekje aan te krijgen in huis. Fem zegt ik liep heel gek met mijn poten hoog en telkens vloog dat ding eraf. Ja, want het is natuurlijk een broekje van mama Blue en die zijn natuurlijk wel iets aan de grote kant, dus ja, dinsdag moest Fem ook nog voer voor me halen, want de ton was bijna leeg, en heeft ze toen voor mij een maatje M broekje meegenomen. 

Ik groei niet meer zo hard, ik sta hoog op de poten en ben ik denk ik wel een halve centimeter groter dan mama Blue. Dat is mooi zegt Fem. Mijn koppie mag nu wel wat breder worden zegt ze. Anders wordt ik net een lange slungel. Hihihi. 

De training ligt nu even stil. Wel kan ik jullie vertellen dat ik al mijn eerste kraai en duif heb gehaald en wat is dat leuk om te doen. Ik ga nu ook super snel 'down' en ik volg (vanaf vanochtend) perfect. Ja, dat zegt Fem hoor! Ik zou het niet weten. Fem laat mama Blue en mij toch wel nog apart uit. Als mama Blue erbij is, ben ik gewoon lekker gek aan het doen en wil ik iedere keer als ze dichtbij komt, spelen. Dus ja, dan zit er niets anders op, dan ons zo uit te laten. Ik ben het er niet mee eens hoor, want dan moet ik in de bench wachten totdat mama Blue terug is. Ja, zij is toch als eerste aan de beurt en ik kan toch al alles goed ophouden als het moet.

Afgelopen weekend mocht ik mee naar een SJP in Genemuiden, jaja, de regels, maar omdat mijn mensenvader lid is van de vereniging, had het bestuur ingestemd dat hij met Fem mee mocht lopen. Een heeeele goede training voor mij, zegt Fem. En dat was ook zo. Ik was eerst heel druk en naarmate ik doorhad dat ik niet mee mocht doen, ging ik gewoon lekker slapen. Mama Blue heeft een B diploma behaald want ja, de A zat er dit keer ook niet in. Fem zegt ze zou graag willen weten waarom het niet ging, maar ze heeft een vermoede, en dat is dat mama Blue misschien nog niet helemaal op haar oude conditie is en dat, dat wel eens het probleem zou kunnen zijn. Zij zegt wel dat het fantastisch is met de eindcijfer, 73/80. 

Zondag hadden we dus helemaal rust, ja alleen maar even uitlaten en meer niet, want ja, Fem was al weer aan het voorbereiden voor maandag. Alles weer klaar zetten. Maandag had mama Blue dus weer een wedstrijd en dat was een meervoudige apporteerproef. Wat was dat leuk om te zien!  Wat heeft ze het super gedaan! Ze heeft zowaar een B diploma binnengesleept! Wat was Fem blij hiermee. Mama Blue is even goed verwend met lekkere dingetjes. Ik ook hoor! Ja, ik deel gelukkig wel alles mooi mee. Hahaha.

Voor de rest zijn Fem en mijn mensenvader, Willem hartstikkede druk. Onze mensenbroer William heeft een huis, dat heb ik al verteld denk ik? Daar zijn die twee nog steeds hard aan het werk. De laatste loodjes zegt Fem wegen het zwaarst. Wij mogen gelukkig altijd mee. Dan blijven we óf in de auto óf we mogen in de slaapkamer in onze mandjes blijven. Dat is wel leuk hoor, want er lopen achter in een andere wei, paardjes en koeien. Wat is dat leuk. Gisteren waren wij er ook even, toen liet Fem ons uit en de paardjes kwamen er mooi aanrennen. Fem zegt het was leuk om te zien dat ik bij een van de paardjes op mijn achterpootjes ging staan om te snuffelen aan dat ene zwarte paard. Groot zijn ze, joh! Fem zei dat ze verbaasd was dat ik niet ging blaffen. Ja, dat doe ik thuis ook wel, blaffen. Soms is het terecht zegt Fem en een ander keer niet. Dan kan ik uit het niets aanslaan..... ja, ik moet mijn lieve baasjes wel beschermen hoor! 

Terwijl Fem dit voor mij schrijft, lig ik in mijn mand. Lekker slapen, dat doe ik nu veel hoor, met die loopsheid. Fem zegt ook als het huis af is, dan gaan we weer volop aan de bak. Wat ze wel met mij doet is als we thuis komen, moet ik bij de schutting 'down'. Dan haalt ze het lijntje er af. Ruimt ze het op en dan hoor ik ineens 'partoe'. Dan gooit ze een dummy ná 30 seconden, en moet ik blijven liggen. Ná nog een halve minuut komt ze mij halen en dan moet ik na vijf stappen gaan zitten en ja, dan pas mag ik de dummy ophalen. Wat is dat toch moeilijk hoor, wachten. Dat doet ze overigens ook met mama Blue hoor. En die heeft al een paar 10en gehaald op een proef in Putten voor dit onderdeel, dus ja, het werkt wel.  In de tuin doet ze mij ook vooruit sturen en dan mag ik snoepjes ophalen. Ik mag nu niet los lopen omdat ik loops ben, maar anders oefenen we ook wel op het uitlaatveldje hoor. Daar haal ik ook dummy's goed op, kan ik goed blijven zitten en dan roept Fem me met de fluit. Ja, knap he? 

Dat is nu mijn leven op dit moment. Even rust met de loopsheid en dan als het huis van William af is, weer lekker aan de bak! 

O ja, Fem krijgt ook allemaal kinderen hier voor tekenles, wat is dat leuk om ze te kunnen besnuffelen en lekker een aai over de bol te krijgen. Wat leuk is dat. Ze heeft nu drie groepjes met kinderen. En er komt in november nog eentje bij, vertelde ze aan Willem, ja, ik hoor alles! Ik doe alsof ik slaap maar ondertussen........

Maaruhhhh luitjes, o ja, voor ik het vergeet, ik eet nu alleen twee keer daags. Knap hé? Fem gaat nu een broodje eten, even kijken wat ik nog van tafel kan scoren!!! Haahaha. Nee, ik schooi niet maar ik lig dan wel bij Fem haar voeten.....slim hé? 
Je weet het maar nooit!! 

Jo de banjo! Tot de volgende keer! 


Hee, luitjes, tot de volgende keer en een fijne avond nog! 
Toooodeledoki!!!!

  

 
11 augustus 2020

Vandaag zijn wij precies 6 maanden oud!! Niet te geloven! Fem zegt het gaat ontzettend hard. Hoeveel ik weeg? Dat weten we niet. Fem is druk met haar administratie en ze heeft uiteindelijk vanmiddag de foto's, genomen op 4 maart, uitgezocht en verzonden naar de andere baasjes! Wat een leuke reacties heeft ze al gekregen. Dat vertelde ze net.

Eerlijk is eerlijk, aan die warmte heb ik niks. Ik verveel me te pletter! Ik slaap veel en als Fem ff niet kijkt, is draadjes trekken uit de kleed een leuk tijdverdrijf! Dat heeft als gevolg gehad dat ik vanmiddag weer ff in de bench heb moeten verblijven tijdens het werken van Fem. Daarbij ben ik het niet mee eens dat iedereen maar hun slippers op de mat bij de achterdeur laat liggen. Ik breng ze altijd keurig naar die persoon toe van wie ze zijn. Nee, dat sloop ik nou net weer niet. Hihihihihi. 

Van trainen komt het er momenteel niet. Fem zegt het is té warm en op de stoep achter kunnen wij eigenlijk niet lopen, zo warm is het. Fem begeleid mij naar het plantsoen om te plassen op de stukjes schaduw. Eerst laat ze ons vroeg in de ochtend uit voordat het zo warm wordt. Ver lopen we niet. Ik mag nu ook met mama Blue meelopen in de ochtend. Iedere keer als zij voorbij rent, wil ik er achteraan. Dan hoor ik weer 'nee'. Dat woordje hoor ik wel veel de laatste tijd.......Fem zegt dat ik een boefje aan het worden ben, of is dat nou ook weer de puberteit die om de hoek komt kijken.

Fem en mijn mensenvader Willem zijn druk bij het huis voor mijn mensenbroer. Fem even deze week niet, omdat het té warm is in de auto, dus blijven we lekker thuis. Ik lig nu lief bij Fem haar voeten tijdens het schrijven, jammer, want nu kan ik geen draadjes trekken...... 

Vanaf morgen gaat Fem proberen de voerbeurten terug te brengen naar twee keer daags......dat weet Jane nog niet hoor.....dus ja, ikke ben het, Fem, die dit verteld. Ben benieuwd hoe Jane dit oppakt......

Mijn hoektanden zijn allemaal door en apporteren doe ik goed. Nu de afwerking nog en dan kan ik zo een proefje lopen. Hihiihi. Daarover gesproken, Fem vertelde dat ze met mama Blue aan een wedstrijd in Putten deel mag nemen. Ze moet er helemaal alleen naar toe. Publiek is niet toegestaan, dus de deelnemers moeten helemaal alleen komen, met hond dan, zegt Fem. Dat is voor het eerst, vertelde ze dat Willem, mijn mensenvader niet mee gaat.... dat zal wel wennen zijn zei ze. Willem helpt zoveel. Nu moet ze alles alleen sjouwen, zegt Fem.... Ook is er geen catering, dus moet je drinken en alles zelf meenemen. Nu maar kijken of ze ergens een rugzak kan lenen. Dat is dan net zo makkelijk zegt ze. 

Over twee weken mag ik mee met mama Blue naar een training in Genemuiden. Ik ben zooooo benieuwd hoe dat is. Ze gaan Meervoudige apporteer proefjes doen. Dat lijkt me ook wel spannend hoor. Willem gaat mee om te helpen....dat is wel gezellig met z'n vieren even weg zegt Fem. Even wat anders tussen werken en klussen door......We zijn dan de hele middag weg. Gezellig! 

Anders zijn wij nu met deze hitte veel thuis. Om te voorkomen dat wij ook die stomme virus oplopen (dat zegt Fem zo hoor) niet ik, gaan we eigenlijk zoveel mogelijk gezelligheden uit de weg. We gaan wel naar die training omdat het gewoon buiten is. Dat is fijn zegt Fem. 

Fem heeft ook een schelpje met water voor ons. Dat vult ze met grondwater en als het smoezelig wordt, haalt ze het oude water eruit en geeft ons dan weer een halve schelp water. Dat is wel lekker hoor!! Koude voeten hebben in deze hitte. Mama Blue is super rustig na haar loopsheid, dat merk ik ook. Ze wil niet echt spelen en wil nu ook alleen maar slapen. Saai he? Geen wonder dat ik die draadjes ga trekken, dat is toch leuk!!! 

Fem is ondertussen ook aan het koken. Willem moet uit Heerenveen komen en mensenbroer William wil graag vroeg eten, want hij moet nog een klusje in zijn huis afmaken. Want ja, ze zijn deze week wel druk hoor. Ja dat hoor ik allemaal hoor. Ik ben wel slim hoor. Ik weet ook precies als het tijd is om te eten....dan ga ik alvast onder de tafel liggen en wie weet valt er misschien wel een stukje vlees of zo van tafel......hihihi.. Stoeien met mama Blue doe ik het liefs onder de tafel. 

Fem zegt ook dat ik een goeie hulpje ben. Iedere keer als ik van buiten kom, neem ik een takje of blaadje mee, want ja, dan kan ze dat in de prullenbak gooien. Lief van me hé? Maar ja, Fem moet nu stoppen om te schrijven, want de aardappels moeten af worden gegoten.....en dan weet je het wel hé? ETEN. Straks mag ik weer. Gelukkig maar. Ik heb continu honger. Als Fem naar de keuken loopt, volg ik. Loopt Willem naar de keuken, volg ik. O ja, en dit moet ik nog vertellen, als er brood wordt gesmeerd en de blok met kaas wordt uit de verpakking gehaald, staan mama Blue en ik als de neten in de keuken.....hihihihi. Ja, want kaas lusten wij wel beide hoor!!! Maar nu moet Fem echt stoppen....en dat is jammer. Het is even niet anders. En ja, voor ik vergeet, allemaal gefeliciteerd met deze mijlpaal van 6 maanden! Hoop dat jullie wat lekkers hebben gehad vandaag. Ik in ieder geval wel! Een heerlijk grote kauwbot! 

Jo de banjo, tot de volgende keer hé ! 

 

vrijdag 31 juli 2020

Jajajajaja.......................we zijn een beetje druk en heeft Fem nou niet echt de tijd gehad de afgelopen tijd, om te schrijven.  Maaaar ze is er weer! Deze week waren we met z'n allen 25 weken oud! Waar zijn Fem en mijn mensenvader Willem nou eigenlijk zo druk mee? Nou zal ik jullie vertellen, mijn mensenbroer William, heeft een woning en daar zijn ze zoooooo druk mee aan het klussen, het is gewoon ongelooflijk hoeveel werk daar verzet moet worden! Dus ieder moment dat ze vrij zijn, zijn ze daar te vinden! Wij gaan wel mee hoor! Mama Blue en ik mogen nog niet volop mee naar binnen want er ligt nog overal troep, lees spijkers en cement en weet ik veel wat allemaal. Het is wel een mooi plekje hoor! Er lopen achter in een ander weiland ook paarden en koeien. Dus daar heb ik ook al kennis mee gemaakt.

Mama Blue mocht voor zes weken trainen in Kampen. En ja hoor, de laatste twee weken was ze gewoon loops. Dus raad eens, mocht ik leuk mee! Wat was dat leuk om mee te maken. Zij zit in de MAP groep en ja de trainer had gewoon speciaal voor mij ook een aantal keren de dummy's gegooid. Jeetje, wat was dat leuk! Fem zegt dat ik het goed deed. Ook zei ze dat ik best wel rustig was met de andere honden erbij, en dat had ze niet verwacht. Ja, maar ik was wel de laatste keer flink aan het wisselen en die harde waterdummy was nou niet zo fijn om vast te pakken en te dragen. Fem zegt dat maakt niet uit. Voor de rest trainen we nog iedere woensdag met broertje Max. 'Over' water, uit water, volgen en vooruit sturen, zitten en blijven uit zicht, verloren zoek, een markeer apportje........en ga zo maar door. We trainen voornamelijk, nu het vakantie is, in onze eigen dorp, maar als de vakanties voorbij zijn gaan we wel op een andere locatie trainen waar er toch ook een echte bos is. 

Fem vertelde me net dat ze nog van alles en nog wat moet doen vandaag en ik sta een keer onder de tafel of lig ik even bij Fem haar voeten. Ik vind het echt niet zo fijn dat Fem aan het werk is. Wel neemt ze iedere dag wel even de tijd om voor een minuut of tien een apportje te gooien in de tuin en te oefenen met 'Voor'. Mama Blue zit er dan bij en die blijft al keurig zitten als het mijn beurt is. Mama Blue is rustiger geworden, zegt ze. De loopsheid van haar is wel over nu, en dat is wel fijn hoor. Zij vind die broekjes die ze aan moet, ook niet zo......dus ja, hoe moet dat nou straks als ik dat moet dragen vraag ik me nu zo af. Fem zegt dat komt wel goed..... hihihi.  

Ik kan best wel een beetje druk zijn zegt Fem. Als zij in de ochtend naar beneden komt dan ben ik zoooooo blij om haar te zien en dan ren ik soms van blijdschap ook gewoon rondjes in de kamer. Fem probeert mij te leren niet op te springen tegen mensen, maar ja, dat lukt ook niet altijd hoor! Ik ben gewoon razend enthousiast. Van vreemde geluiden kijk ik ook niet meer zo op als in het begin. Auto's, bussen, vrachtwagens zijn geen probleem. Af en toe laat Fem mij en mama Blue samen uit. Niet altijd hoor, maar zoals vanmorgen wel omdat het snel aan het opwarmen was, heeft Fem mij meegenomen. Wat is dat toch leuk al die andere honden! 

Mama Blue en ik staan nu in de keuken want ja, er komt eten, ja Fem gaat zo een broodje maken en dat ruikt toch allemachtig lekker.  Vooral kaas ruikt zo lekker, daar gaan mama Blue en ik gewoon van kwijlen.....hihihi. Tegen de aanrecht opspringen mag ik niet, en Fem zegt dat het oppassen geblazen is als je de kaas te dicht op de rand laat liggen... ja want ik ben wel een doerak hoor. Aandacht is fijn. Ik verdring mama Blue bijna altijd als zij aandacht van Fem krijgt of een ander. Daarom loopt Fem ook alleen met mama Blue, want ik wil alleen maar opspringen tegen mama Blue als ze weer terugkomt en weer aan de lijn gaat. Dan krijgt mama Blue dan wel aandacht zo. 

Ik was net buiten en trek ik Fem haar vlinderstruiken kapot, dat is me toch een leuk spelletje....vind Fem niet zo leuk. Ik heb ook net mijn eten op en het is nu te warm om te gaan lopen, dus heb ik gewoon even in de tuin een plasje gedaan. Ik lig nu even in de bench, omdat ik best wel ondernemend ben, zeg maar. Ik bedenk zo weer wat nieuws. De benchtraining gaat ook voortreflijk. Ik ben nu ook gewoon stil. 
 
Even een tukkie doen terwijl Fem bezig is met haar dingen en ook nog dit stukje voor mij af te kunnen maken. In huis plassen doe ik niet meer. Op de tegels buiten ook niet meer, alleen in de aangewezen plantsoen.  Ik lig vaak in de avond, als ik echt moe ben, aan Fem haar voeten op het kleed. In mama Blue haar oude mandje lig ik niet meer. Dus die gaat Fem eerdaags weghalen en dan zullen ze misschien wel een andere oplossing bedenken. 

Fem zegt dat ze niet zo veel hoort van de andere broers en zus. Sporadisch een berichtje of iets op Facebook. Hoeft ook niet zegt ze, maar het is wel leuk om te horen hoe het met ze gaat. Ook of ze het een beetje goed doen op de training. 

Buiten loop ik al aardig netjes aan de lijn, alleen als mama Blue erbij is, wil ik gewoon bij haar lopen en dan wring ik mezelf soms in alle bochten om bij haar te lopen, het is al eens zo erg geweest dat mijn touw gewoon om Fem haar benen strak zat, dat ze geen kant meer op kon. Dat is dan wel grappig, maar op het moment besef ik dat niet eens, zegt Fem. Maar afijn, het is vrijdagmiddag en ik lig nu in mijn bench en Fem schrijft voor mij. Wij hopen dat het de komende weken wat vaker zal zijn. Op 11 augustus zijn wij precies 6 maanden oud. Fem zegt dat ze hoopt dat ik dan helemaal klaar ben met wisselen, want het is toch niet fijn als ik de dummy niet goed vast kan pakken omdat het toch wel een beetje zeer doet.  

Fem zegt dat ik net mama Blue ben, qua uiterlijk. Als je de foto's terugkijkt, en vergelijkt met haar, dan heb ik een iets kortere snoet, maar begin nu ook dezelfde ogen te krijgen. 

Voor de mensen die met vakantie gaan, terugkomen of net vandaag weggaan, wensen wij een hele fijne vakantie toe, en dat jullie allemaal opgeladen weer thuis komen. Fem zegt ze zal een paar foto's van de trainingen blijven plaatsen op Facebook. Dus houd de pagina in de gaten zou ik zeggen. Voor de thuisblijvers, veel plezier in eigen land! Tot snel!!!!!
 

Dinsdag 23 juni 2020

Joehoe!!!
Fem schrijft gelukkig weer even voor mij. Ze voelt zich niet geweldig vandaag(hoofdpijn en haar oog doet pijn. Ik heb per ongeluk vanochtend haar oog geraakt met een nagel toen wij aan het ravotten waren.....oeps), maar toch doet ze dit even voor mij. Ik lig heerlijk te slapen op het kleed voor de bank. Een uurtje geleden heb ik eten gehad en nu is het wel net zo lekker met het warme weer dat ik een tukkie doe. 

Vanochtend heeft Fem even mama Blue en mijn badje schoongemaakt en nu zit er weer schoon water in! Lekker met de pootjes in het water, zegt Fem. Koelen we lekker van af. Dat moet ook! Want in die hitte is dit wel het beste voor ons, zegt ze!

De afgelopen twee weken is er weer genoeg gebeurd! Mijn mensenvader Willem was jarig en kregen we 'savonds visite. Fem zegt dat ik net mama Blue ben, even iedereen uitgebreid begroeten en dan heerlijk liggen slapen! Als er dan wat te snaaien valt, ja dan worden mama Blue en ik wel wakker hoor! Mmmmmm een blokje kaas of worst lijkt ons altijd wel lekker hoor, maar denk je dat we dat krijgen? Nee, alleen als Fem restjes heeft van de kaas aan tafel tussen de middag, dan krijgen we beide 'het afval' zeg maar, nadat Fem en Willem klaar zijn met lunchen en de tafel af is geruimd.

Deze week werken beide mensenbroers op kantoor! Wat een rust zegt Fem. Nu kan ik slapen als het moet en word ik niet wakker gemaakt als er eentje besluit naar beneden te komen om te spelen. Fem zegt dat mijn benchtraining goed verloopt. Iedere ochtend als zij onder de douche gaat, ga ik de bench in zonder gemor. Gisterenavond ook weer helemaal alleen geweest toen Willem en Fem gingen trainen met mama Blue! Dat is wel even lekker hoor, die rust. Heb ik de bench helemaal voor mezelf en kan ik lekker slapen hoe ik wil. Fem zegt dat ik binnenkort, ná de volgende loopsheid van mama Blue, alleen in de bench ga slapen. Hopelijk, zegt Fem, maken ze nog de training af met mama Blue voor dit seizoen, voordat ze loops wordt. Maaaaaar zegt ze wel dat mama Blue gisteren hard heeft gewerkt en ook super goed haar best heeft gedaan. Een raket is mama Blue, ja, dat zegt Fem hoor!!! Ik weet er alles van. Van de week waren we, mama Blue en ik weer samen buiten voor het slapengaan en ging ik met haar spelen. En toen Fem ons riep, kwamen we toch allebei met een vaart aanscheuren! Hihihi! Ik liep gewoon tegen de achterdeur aan. 

Fem zegt dat ze trots is op mij. Nu er meer geluiden zijn buiten van helikopters, vliegtuigen, grote vrachtwagens en noem het maar op, kijk ik niet meer op van het geluid. Ik wordt er zelfs niet eens meer wakker van. Gaaf hé dat ze zo trots op me is! 

We trainen nog iedere dag even voor een minuutje of 10 achter het huis. Kleine apportjes, zitten, volgen.....ja noem het maar op. Mama Blue begint te leren dat niet iedere apport voor haar is. Ze blijft keurig zitten zegt Fem. Fem leert me ook nu dat borstelen ook wel goed is, want ja, ze heeft vorige week toch teken bij mama Blue gevonden en toen kregen we ook weer zo een pipetje. Ik wil dan alles gaan likken bij mama, maar dat mag niet van Fem! Ja, ze is wel scherp en houdt het wel alles goed in de gaten hoor! Ze weet ook precies als ik dingen in de tuin aan het uitspoken ben. Graven doe ik niet meer. Plassen op de stoep is verleden tijd en ik geef nu echt keurig aan als ik plassen moet als we in huis zijn. Ben ik aan het spelen en ik 'moet' dan ga ik vanzelf in het plantsoen zitten. Knap is dat, zegt Fem. 

Fem is weer begonnen met lesgeven in haar Atelier! Wat is dat leuk om de kinderen en de volwassenen te zien. Niet alle kinderen vinden ons leuk, maar met twee groepjes mag ik er gewoon bij zijn. Bij de volwassen groep mogen mama Blue en ik er wel de hele tijd bij zijn, maar dan zit Willem zo alleen in huis, dus dan gaan we halverwegen de les weer terug naar Willem en dan krijgen we toch lekkere snoepjes van hem. Hihihi. Willem loopt heel veel tijdens de training met Blue, ja, dat vertelde Fem gisteravond. Hij heeft gewoon gisteren 4 kilometer gelopen tijdens de training. Knap in die hitte! Hij doet ook met de training met Max en mij alle apporten gooien en proefjes uitzetten hoor! Hij is echt een kanjer! Ja, en daarom vinden mama Blue en ik hem natuurlijk ook zo leuk! Hahaha. We kunnen best wel piepen als we aan het trainen zijn en hij wegloopt, want dan willen we gewoon mee. We weten dat hij de leuke dingen doet en Fem is dan de strenge baas. Ja, moet ook met ons beide hoor! 

Fem zegt dat ik wel een eigen willetje heb, maar dat ik rustiger ben dan mama Blue. Vorige week met de training met Max was mama Blue mee. Jeetje wat kan die rennen zeg! En snel! Willem had een dummy weggelegd op ongeveer 250 meter. Ze ging er als een speer naartoe, nadat Fem haar vooruit had gestuurd. Ze wist dus niet dat die dummy daar lag. Een blind heet dat, zegt Fem.  Ze liep keurig recht en luisterde perfect naar Fem. Wat een topper is het ook! Jahaaaa dat is mijn mama!!! 

Met tandjes wisselen gaat het goed. Fem zegt dat ze de tel kwijt is, zo snel dat het nu gaat met wisselen! Hihihi. Dus het zal dan nu ook makkelijjker zijn om de dummy''s goed vast te pakken zegt ze. We zullen het morgen meemaken.  Inmiddels hebben we een paar snoepjes gehad, want ja, Willem heeft thee gezet en als er maar beweging is in de keuken dan zijn we als een speer erbij zegt Fem. Ja, we mogen niets missen! 

Ik heb ontdekt dat er met het uitlaatrondje, eenden zwemmen in het water. Fem heeft me nu een paar keer losgelaten daar, en wil ik daar wel heeeeel graag achteraan. Hihihi. Dat doet ze natuurlijk om mij te pesten, net als ik gereed ben het water in te duiken, komt ze weer met die fluit. Ik luister dan niet altijd gelijk en dan klinkt ze wel heel erg boos hoor! Maar ik weet dat ze het goed bedoeld. Hondjes tegen komen is het beste wat er is. Lekker willen spelen, maar ja, dat wil Fem liever niet. Thuis speel ik al genoeg met mama Blue zegt ze. Dat is alles wat mijn botjes nu aan kunnen! 

Ja, deze week zijn we allen 19 weken oud. Poeh hee, wat een leeftijd. Ik eet veel en groei als kool! Ik krijg nog drie maaltijden per dag. Mama Blue krijgt twee keer vanaf de bevalling. Fem zegt dat ze dat ook gaat veranderen, want als er weer wedstrijden zijn, dan kan zij in de ochtend niet eten, i.v.m. maagtorsie.  Dus dat gaat Fem nu beginnen met minderen in de ochtend......... Ze zegt dat ze nog even moet wachten om mij naar twee keer daags te veranderen. Ik moet wel oud genoeg zijn, zegt ze. Wél is het zo dat ik, als wij trainen op de woensdag, pas ná de training eten krijg. Fem zegt dat zou je niet zeggen zoveel energie ik dan nog heb om met Max te ravotten. Ja, dat gaat wel hard en houden Fem en Miranda ons wel goed in de gaten, want we weten soms niet hoe hard we bijten........ Fem laat Max ook met mama Blue spelen. Dat vindt mama Blue wel leuk hoor en ze weet ook dat Max een kind van haar is! 

Over water zwemmen is super leuk en kan ik best wel ongeduldig zijn als Max aan het zwemmen is, want dan wil ik ook heeeel graag meedoen. Voor water ben ik dus echt niet bang! Ik sta al best wel hoog op mijn poten, zegt Fem. Ik vind het wel meevallen...... Nog even en dan ben ik zo hoog als mama Blue. Nu lig ik onder de tafel bij Fem haar voeten, lekker op de koele tegels. Dat is wel fijn voor mama Blue en mij hoor! Fem zegt dat ze nog even voor moet bereiden op de les straks. O ja, en Fem zegt ook dat ik een dief ben.....huh? Gisteren is de droogmolen in elkaar geknapt, kapot. Al het was lag op de tegels en ik maar wasknijpers jatten!!! Hihihi. Wat een leuk spelletje! Dan moest ik telkens voorkomen om ze af te geven en dan draaide Fem zich weer om, en dan had ik er weer een!!! 

Ja, ik moet wel wat als Fem zo bezig is! Dat vind ik helemaal niet leuk hoor! Maar nu gaat ze echt stoppen. Ze moet nog ook even de was in de droger doen, want ja, de waslijn is kapot en er in nog geen nieuwe! Dus hopelijk tot gauw en geniet van het mooie weer!  woensdag 10 juni 2020

Ja, hier ben ik weer! Fem had beloofd deze week voor mij te schrijven en nu doet ze het ook! Er is de afgelopen twee weken best wel veel gebeurd bij ons. Eerst was Fem jarig op 1 juni! Voor het eerst weer sinds deze ziekte uitbrak, weer een stel over de vloer gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel leuk was! Al die aandacht!! Fem zegt dat ik wel braaf was. Ik ging, net zoals mama Blue, iedereen begroeten totdat ik genoeg aandacht had gekregen en toen ging ik mooi op een kleed bij Fem haar voeten onder het afdak liggen slapen. Fem zei dat ze het een leuke dag vond! Van de ene buurvrouw heeft ze een bosje pioenrozen gekregen, van de andere buurvrouw een bakje planten voor in huis, van mijn mensenvader een nieuwe horloge, ja ik weet nou niet echt wat dat is.....maar ik weet wel wanneer het tijd is om te eten. Hihihi.....soms ga ik bij de bench zitten als Fem in de keuken is, als het dichtbij etenstijd is. O ja, Fem vertelde dat ze van de jongens ook een luxe setje van Rituals heeft gehad en dat ze het heeeeeeel gezellig vondt dat mijn  mensenbroertjes en hun vriendinnen er waren!! Nou, dat was het ook hoor! Al die aandacht is wel fijn hoor! 

Fem loopt iedere dag een rondje met mij. Dat doet ze met mij alleen,  want ja ze zegt dat ik anders alleen maar met mama Blue wil spelen.... hahaha. Is wel zo hoor, heeft ze wel gelijk in! Mama Blue en ik kunnen nogal eens ravotten en ik doe nog niet zachtjes, zegt Fem. Ik ben een echte doerak soms hoor. Mijn tandjes zijn aan het wisselen. Ja, vanaf vier maanden kan dat gebeuren zegt Fem. Er zijn twee onder en drie boven gewisseld, nu de rest nog. Als laatste gaan mijn hoektanden eruit zegt Fem. Daar zal ze blij om zijn, want ze zijn me toch scherp! 

Iedere week trainen we nog met Max samen! Wat is dat leuk om hem te zien en dan willen we spelen. Wel is het zo dat we minder tijd hebben om te spelen, want Fem en onze mensenvader die houden ons wel bezig hoor!  We moeten blijven zitten en dan gaan Fem en MIranda even weglopen en dan komen ze weer even terug. We doen dat allebei al keurig hoor. Een markeer apport, waar er geschoten wordt door Willem en dan gooit hij een dummy, dan moeten we die ophalen. Keurig doen we dat! Een kort apport, dus op korte afstand met een dummy, doen we keurig ophalen. Dan heb je natuurlijk ook het volgen in de vorm van een Z. Ja, dat is soms wel lastig voor mij als Max aan de kant staat, want dan wil ik wel naar hem toe.....dat mag eigenlijk niet, en dan is Fem wel streng hoor! Dan moet ik alles opnieuw doen. 

Een apport uit een diep water is beide Max en mij vorige week gelukt! En daarbij was Fem ook berentrots op mij, ja dat zei ze stiekum tegen mij, kreeg ik ook een extra snoepje voor.......sjuuuuut niks tegen Max zeggen hoor! Ja, wat deed ik dan? Ik zwom in een keer over het beekje waar Willem stond. Geen aarzeling, gelijk, rustig het water in gaan en niet zoals mama Blue, met een bommetje!!!! Hahaha! Ik heb toen een paar keer samen met Max heen en weer gezwommen! Wat is dat fijn zeg! Ik was ook heel netjes met afgeven van de dummy, voordat ik ging schudden. Soms ga ik gewoon weer door zonder om te schudden, en ik moet nog wel wennen aan het droogmaken ná die tijd. Ik kan maar niet stil staan zegt Fem. 

Fem leert mij ook om netjes naast haar te lopen met het uitlaten. Ja ik mag wel snuffelen als ik wat moet doen.....dat wel en dan blijft Fem keurig op mij wachten. We komen best wel vaak hondjes tegen en kleine hondjes wil ik het liefs mee rennen en vliegen, maar helaas mag dat van Fem nog niet. Mijn botjes zijn natuulijk nog niet uitgehard. Jammer, hé? Het is even niet anders zegt Fem. Daar is tijd genoeg voor en met mama Blue stoei ik al genoeg, zegt Fem. Mama Blue is wel lief voor me hoor, ik jat altijd haar botjes zo uit haar mond, en dat laat ze nog toe ook! Hihihi! 

Fem heeft mij net eten gegeven en nu lig ik bij mama Blue op de bank even een tukkie te doen, totdat Fem klaar is met schrijven voor mij. Met het trainen heb ik ook al geleerd om te zoeken. Fem doet als het regent een spelletje met mij in huis, dan moet ik een kauwstokkje zoeken. Zij zorgt ook altijd dat ik die vind hoor! Ja, want ik moet wel geluk hebben zegt ze, anders wil ik niet meer zoeken als we dat in een hele diepe bos moeten doen. Fem heeft vanochtend eendenveren opgeraapt op de uitlaatplaats. Zij zegt dat ze die om een dummy gaat vastmaken en dan kunnen we daarmee trainen. Wél leuk hoor! Ik zit meestal al keurig naast Fem, of als ze 'kom voor' roept, dan zit ik voor haar. Snoepjes scoren! Hahahaha! Ja want Fem zegt dat ik dat wel snap! 

Nu nog de twee onderdelen combineren, met apport en kom voor en dan zijn we al een heel eind, zegt Fem. Ik ga wel zitten, en soms is de dummy nog net te zwaar, vooral met onze wisselende tandjes, om die nog langer vast te houden. Fem gebruikt geurtjes op de canvas dummy's. Konijn en duif heeft ze! Dat werkt wel goed hoor!! 

Ik vind er niets aan als Fem bezig is met huishouden hoor, dan ga ik of in mijn mand liggen of bij mama Blue op de bank. Zoals nu ook, ja, ze schrijft voor mij, maar aan de andere kant is het wel fijn als ik aandacht krijg hoor.

Afgelopen maandagavond heb ik de vuurdoop gehad van drie uurtjes in de bench thuis alleen te zijn. Er was niemand thuis en mensenbroer Tinus kwam eerder thuis. HIj vertelde aan Fem dat ik stil was toen hij kwam en toen hij onder de douche stond ik even had gepiept. Toen Fem met Willem en mama Blue thuis kwamen van trainen in Roggebot, was ik ook stil! Knap hé? Ik ben volop beloond door Fem dat ik stil was! Niks tegen mama Blue zeggen hoor!!! Fem vertelde dat mama Blue als een rakket heeft gewerkt. Zooooo snel zegt ze, het is ongelooflijk! Fem zegt ook dat ze verbaasd was dat mama Blue zo goed bezig was maandagavond, vooral omdat ze toch een zwangerschap achter de rug heeft en toch nog zo snel is. Jaahaa, dat is mijn mama Blue hoor! Ik hoop dat ik ook zo snel mag worden als zij. Fem zegt dat dat er wel in zit! Mooi toch? 

Van mijn zusje heb ik gehoord dat zij het goed doet met de jachttraining, van Jax mijn broertje in Klazienaveen hoor ik dat hij super braaf is in de bench en dat hij afgelopen maandag ook heeft gezwommen en dat het goed ging! Dan hadden we Boris afgelopen zatermiddag even op bezoek! Wat is hij groot geworden, bandje rood was dat! Ruw spelen zat er telkens in maar hebben Fem en zijn baasje ons maar even kort gehouden, dat ging er wel errruuuuggghhhh hard aan toe. Fem zegt dat het leuk is om ons zo samen te zien. Mama Blue herkende hem nog en mocht hij even met mama Blue alleen spelen. Lief van Fem hé? 

Met Finn, Nash, Joe en Flynn gaat het ook goed. Leuk om de foto's te zien op sociale media, zegt Fem en dat iedereen stuk voor stuk aan het trainen is. Heeeel knap zegt Fem. Maar Fem gaat nu even wat dingetjes doen zegt ze en ik moet ook even naar buiten. Dus we moeten maar kijken wanneer Fem weer tijd heeft om te schrijven. Wij trainen vanavond weer, dus ik moet wel even goed slapen voor die tijd! Jo de banjo! Tot de volgende keer!!! 


Dinsdag 26 mei 2020

Ja, Fem heeft weer energie en tijd om te schrijven! Vandaag zijn wij precies 15 weken oud! Wat een mijpaal! 

Het is ook vandaag mooi weer en ik loop lekker buiten met mama Blue. Fem heeft voor ons een schelp met water neergezet, en daar kunnen we lekker in ravotten als wij het te warm krijgen. Dat hebben wij vanochtend alle twee vrij snel gedaan! Fem had het water ververst en toen zijn we gelijk gaan spelen.... ja, mama Blue met haar neus in het water en gaan met die banaan!  Hahahaha. 

De afgelopen twee weken is Fem lekker druk geweest met haar eigen dingen, het regelen van het heropenen van het Atelier volgende week en beschermingsmiddelen etc. etc. Ja, want zij moet zich natuurlijk wel aan die 1,5 meter regel houden. Dit moest ze natuurlijk ook tegen de klanten vertellen! Ja, ik luister mee als Fem en Willem praten hoor. Zo hoor ik ook nog eens wat. Twee weken geleden had ik mijn broertje Jax hier op visite. Ja, dat was wel even gezellig. Dat vond Fem ook hoor. Lekker bijkletsen over ons.........hihihihi. Fem heeft toen ook wel weer wat tips gegeven over de training van ons en hebben we ook in de achtertuin geoefend. Daarbij heeft Fem ook een leuk telefonisch gesprek met de mensenvader van Boris gehad over de vorderingen van onze grote vriend. Wat Fem zo terughoord is dat de dame en heren wel over talent blijken te beschikken. Niet al te vaak, maar wel leuk om af en toe eens een update te krijgen, zegt ze. 

Max en ik trainen samen! Wat is dat toch leuk om te doen, we zijn allebei gek op elkaar en maken elkaar ook gek met het wachten. We wilen niets liever dan apporteren, vooral als de ander aan de gang is. Fem heeft soms wel haar handen vol aan mij hoor. Maar dan lokt ze mij weg van het proefje en dan krijg ik weer een snoepje. Wel slim van mij hé? Heeft die Fem niet door hoor! Hahaha! Ik apporteer ook al uit water en nu zegt Fem moet het 'over' zwemmen nog gebeuren. Alles op zijn tijd. Gisteren hebben wij een 'verloren zoek' gedaan voor het eerst. Moeten we door bosjes met bramen en wat nog meer lopen om die apporten binnen te halen. Onze mensenvader Willem deed dat perfect hoor. In het bosje staan en op een afstandje een dummy neergooien en dan moesten wij zoeken. Dat ging echt keurig. Inmiddels blijven we allebei uit zicht heel even zitten. Dus doen Fem en Miranda, weglopen uit zicht en dan gelijk weer terug. Fem zegt dat we dat zo op gaan bouwen totdat we beiden blijven zitten voor een minuut. Zo leren we kliene stukjes van de proeven om ze straks allemaal samen te kunnen voegen. We trainen ook op verschillende plekken. Gisteren was ook op een andere plek voor het eerst, en daar hebben wij geen moeite mee hoor! Dat is juist leuk!

Fem en Willem bedenken samen de oefeningen en dan doen we dat stuk voor stuk. 
Vorige week woensdag was Max de hele middag en avond hier, toen heeft Fem even opgepast, want ja, Miranda en Robert gingen trouwen....ja, wat waren wij uitbundig en wat hebben we gerend, gevlogen, gevochten.......ja, want dat doen broers en zussen nu eenmaal. Wel heeft Fem ons wel laten rusten hoor. Want ja, zo continu ravotten is natuurlijk ook niet zo goed voor ons. We hebben wel lol gehad. Maaaaaar we waren wel voor twee dagen goed kapot hoor!! Hahahaha! Slapen, slapen en nogmaals slapen. Mama Blue moest het natuurlijk ook ontgelden......dus die was ook doodop. 

Ik ben nu helemaal zindelijk. Het enige wanneer het nog mis gaat is als ik geslapen heb en William of Dirna komen naar beneden of binnen dan kan ik best wel wat laten lopen, maar dat zal minder worden zegt Fem. Dat had mama Blue ook toen ze klein was. Wij vinden enthousiaste mensen nou eenmaal gewoon leuk!!!! Ja, en dan kunnen we het niet meer houden!!! Hahahaha. Ik krijg wel boze woorden van Fem dan, maar ik kan er toch echt niets aan doen hoor. Die spieren moeten nog doorontwikkelen en ja, dat neemt nu eenmaal tijd. Fem begrijpt het wel, maar ik heb het idee dat William dat niet zo begrijpt. Ach die lieve mensenbroer ligt wel iedere dag een paar keer met ons buiten te ravotten, dat is wel super lief hoor. Vooral als Fem druk is met wat anders dan is die aandacht wel fijn. 

Fem zegt ik doe het goed. Ook met eten blijf ik keurig zitten totdat Fem 'Ja' zegt. Dan is het aanvallluuuhhhhhh!!! Typisch Labrador zegt Fem, we weten niet hoe snel we het eten naar binnen moeten krijgen. Fem krijgt wel ieder keer commentaar op hoe mooi onze vacht glimt.....hihihi! Jahaa, ze zorgt wel goed voor mama Blue en mij hoor!

Ik lig nu even lekker in mijn mand te snurken want ik heb bijna de hele dag al buiten gelopen en daar kan je zo moe van worden. Ik groei goed zegt Fem en dat is mooi om te zien zegt ze. Eerst de kont omhoog en dan volgt de rest. Voor 15 weken zijn we al groot hoor! Ik mag van Fem eigenlijk niet op de bank springen, en er ook niet af springen. Op vindt ik zooooo leuk, maar Fem tilt mij er wel vanaf hoor als het moet. Bij mama Blue liggen is het fijnste wat er is!!! Lekker achter haar of naast haar........zooooo fijn! Snurken kunnen we dan zegt Fem! Maar uhhh, Fem moet zo aan het eten beginnen dus gaat ze nu even stoppen. 

Fem zegt ze kijkt wel wanneer ze weer kan schrijven voor me. Hopelijk duurt het dan nu niet weer zo lang, maar ja, daar is geen peil op te trekken, gezien het feit dat iedereen nog vanuit huis werkt. Dan lopen de dagen toch wel anders dan anders. Fem moet ook nog de foto's uitzoeken van die ene fotoshoot toen wij klein waren, maar daar moet ze echt voor gaan zitten zegt ze. Wat in het vat zit verzuurd niet zegt ze dan....hihihi.  Een fijne avond en tot de volgende keer!!!! 

  

Vrijdag 24 april 2020

Joehooooeeee! Hier ben ik weer! Fem was een beetje lui om voor mij te schrijven en ze had ook behoorlijk last van hoofdpijn, nou ja, dan ga ik haar niet verplichten om te schrijven hoor! Lief van me hé? Wat is er gebeurt vanaf vorige week donderdag? Nou ik kan het jullie vertellen, Fem en Willem hebben wel tot drie keer met mij buiten de deur getraind. Jahaaa, op het industrieterrein hier en in Harderwijk! Dat is even wennen, al die prikkende planten waar je over heen moet lopen en dan ook nog een beetje met een vaart! Hahaha! De eerste keer dat ik op het veldje vooruit moest, wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Fem had alleen met mij in de tuin geoefend en nu ineens was Willem er ook bij. Ja, wat moet je dan? Hij maakte ook van die stomme geluiden, prrrr, prrrt, prrrt en toen legde hij wat in een bakje op een paal! Fem liet mij toen zien dat er een brokje in lag. Ja, en toen was ik natuurlijk niet te stuiten. Wel kom ik terug en ga ik wel mooi zitten zegt Fem. 

Toen hebben we de Z gelopen. Eerst een kleine hoor, want ja die afstanden redt ik dus nooit met mijn korte pootjes. Jeetje wat is dat moeilijk hoor. Vooral los teruglopen, ja, dan zijn de verleidingen om te snuffelen en naar Willem te lopen wel heeeel groot!. Toen moest ik apporteren. Ja, ik weet al wat dat is hoor. Fem is in huis begonnen met een puppydummy te gooien. Eerst een spelletje ervan gemaakt en ik ga mooi zitten en als Fem zegt 'los', dan laat ik ook los hoor! Ja, ik ben dan wel voorbeeldig hoor!

Met mama Blue spelen is wel het leukste wat er is hoor. Ik trek geregeld aan haar oren en hang aan haar hals, maar soms is ze het zat en dan krijg ik me toch een knauw, tot piepens aan toe. Fem zegt dat ik dan weet dat ik op moet houden, anders leer ik het nooit natuurlijk! 
Voor wat betreft de comando's down, zit, blijf, volg begin ik het nu uiteindelijk te snappen. Ja, het heeft even geduurd met 'down', en Fem moet nog wel duidelijk zeggen hoor en aanwijzen met haar vinger. Dus dat komt nog niet vanzelf. Poot geven met eten is ook nog niet zo. Fem pakt dan mijn poot en zegt 'poot'. Ja, wat poot, ik wil toch eten!!!! Die stomme regels! Maar ja, dat moet ik van Fem anders is het gelijk aanvalluhhhhh! Fem zegt dat ik nu keurig blijf zitten totdat ze 'ja' zegt.

Het woordje 'nee' moet Fem heeeeel veel bij mij gebruiken. Mijn tanden zijn natuurlijk aan het groeien om straks gewisseld te kunnen worden en heb ik toch het reflex om op alles te kauwen. Dus een kauwstokje vind ik nog niet zo interessant, wel natuurlijk als mama Blue er een heeft, want dan jat ik die gewoon! Hihihi. Graven in de tuin is een fijne hobby, maar wordt nu behoorlijk afgestraft met 'nee' en 'foei'. Jeetje wat heeft die Fem toch een harde stem. Zelfs mama Blue loopt dan weg. Ja, ik weet het, ik ben een dondersteen en dat straal ik ook uit, zegt Fem. Ik heb lekkere lange oren en dan kan ze nogal eens hard trekken aan ze als ik niet luisteren wil. Dat kan wel pijn doen hoor!!! 

Jong geleerd is oud gedaan zegt Fem. Nu goed aanpakken en daar heb je later profijt van, nou ik kan het jullie vertellen, dat is niet leuk hoor! 

Fem is wel een beetje trots op me hoor. Ik loop nu keurig mee aan de lijn. Ik trek niet en als ik het laatste stukje besef dat we naar huis gaan, dan weet ik niet hoe hard ik moet gaan. Het vervelende is, dan stopt Fem juist, en dan moet ik gaan zitten, en wachten voordat we weer verder lopen. Ik besef nu wel dat als ik luister dat, dat wordt beloond. Hihihihi. 

Ik groei goed en natuurlijk zijn we allemaal deze week 10 weken oud geworden. Ja, dat was dinsdag. Over twee weken krijgen we dan onze laatste prik, en dan mag ik uiteindelijk zwemmen! Jippeeee!!!
Met het trainen hier in Elburg, mag mama Blue eerst zwemmen, dan maak ik me toch een hels kabaal zegt Fem, want ja, ik wil ook meedoen! Snappen ze dat dan niet? Fem zegt dat ze het wel snapt, maar later mogen we hopelijk samen lekker ravotten in het water als alles weer een beetje terugkeerd naar normaal. Ja, want dat is wel wat hoor! Fem neemt mij wel overal mee naartoe hoor. Gisteren kreeg ik snoepjes bij de dierenwinkel, want ja, ik moet toch van dat vlooien spul op me hebben en Fem had geen wormkuur meer. Dus ja, dan moet dat wel even gehaald worden hoor! 

Ik mocht in de kar zitten en aan de balie kreeg ik toch lekker twee snoepjes! Hahaha. Heb ik lekker niet tegen mama Blue verteld! Hihihi. Ik plas al keurig in het plantsoen en af en toe als mama Blue en ik aan het spelen zijn buiten kan het nog wel mis gaan, maar Fem zegt dat het eigenlijk wel goed gaat zo.  Fem doet meestal wel iedere dag even een spelletje met me. Als Fem gaat douchen, afhankelijk of Willem telefonisch overleg heeft, ga ik óf alleen óf samen met mama Blue in de bench. Als ik alleen ben, kan ik eerst wel eens huilen, maar dan haalt Fem mij er pas uit als ik stil ben. Ja, soms kan het lang duren en soms heb ik het wel door hoor. Fem noemt mij een dondersteen. Ja, en waarom, omdat ik eigenlijk wel slim ben....hihihi. Dat beseft Fem wel hoor! 

Fem vertelde vandeweek dat ze alleen maar positieve dingen terughoord van mijn zus en broetjes. Dus dat is mooi. Iedereen vind het lastig dat er geen trainingen zijn, op drie ná zijn de rest allemaal op zichzelf aangewezen. Fem geeft tips en oefeningen dat ze het thuis kunnen doe

 
Maandag 11 mei 2020

Halloootje!!! Ja, het is bijna twee weken geleden dat ik heb geschreven. Er is in die tijd wel veel gebeurd hoor!  Ja, en morgen zijn wij met z'n allen 13 weken oud! Poeh wat vliegt die tijd toch!

Vorige week maandag heb ik mijn laatste enting van de drie gehad, ik woog toen al 9 kilo. De Dierenarts was dik tevreden over mij! Yeah! Geen problemen te constateren. Nu nog van de melktandjes af, zegt Fem. Alhoewel ik wel luister naar de commando 'NEE', wil ik toch wel heeeel graag alles onderzoeken met mijn mond en tandjes. Ik weet gelukkig nu dat ik Fem en de rest niet mag bijten, dus als ik aan het ravotten ben met Fem dan zegt ze al op voorhand 'zachtjes' en dan weet ik dat ik niet mag bijten.....hihihi. De vloerkleed in de kamer is wel heeeel interessant hoor! Er zijn van die losse draadjes, en zou ik wel graag op willen eten!!! Dat is wel een leuk spelletje hoor, ze proberen er uit te trekken. Net jammer dat Fem wel heel snel erbij is altijd. Ik krijg niet echt de gelegenheid om ze eruit te trekken.

Met de benchtraining gaat het goed, zegt Fem althans. Ik ben er niet altijd even vrolijk onder, maar ja, als het moet, dan moet het hé! Als Fem gaat douchen of met mama Blue gaat wandelen dan is het oké. Ik weet al precies als Fem met haar gaat lopen. Dan is mama Blue zoooooo blij, dat ze van blijdschap springt. Hihihhi. Dan ga ik wel lief de bench in!

Vanochtend toen Fem en Willem beneden kwamen was ik zo gek als een deur, dat zegt Fem hoor, ik was gewoon lekker blij om ze te zien na een al zo lange nacht. Wat kan het lang duren die nacht. Ik piep niet en Fem hoeft me ook niet meer in de nacht uit te laten, maar ik verveel me zooooo gigantisch in de bench! Ja, er liggen kauwstokjes in, maar toch is het interessant om dat ene dekbedhoes lekker kapot te maken.... dat scheurt zo lekker en het klinkt natuurlijk ook zo fijn. Mama Blue slaapt nog bij me in de bench. Dat is wel gezellig hoor, maar zij wil niet altijd met me spelen. Ze wordt soms zoooooo moe van me. Dat zegt Fem...... geloof ik niet altijd hoor, dan ga ik het toch wel weer proberen. En dan soms krijg ik me toch een knauw van haar, vooral als ik haar pijn doe! Daarom zegt Fem ook, het zal fijn zijn als die scherpe tandjes weg zijn. Pups beginnen pas rond de vier maanden oud te wisselen, dus dat duurt nog even zegt Fem. 

Voor de rest zijn wij lekker rustig aan het trainen. Ja, ik weet wat vooruit is, ik weet ook al wat apporteren is, het woordje herken ik al en 'volg' is er nog zo eentje. Vorige week woensdag toen het zulk lekker weer was, ben ik voor het eerst in het water geweest. Wel even koppie onder, maar afijn dat was wel even lekker om af te koelen, want het was best wel warm al! Ik kan maar niet wennen om alleen in de auto bench opgesloten te zijn. Maar het gaat al beter zegt Fem. Het is best wel klein hoor en als mama Blue er nu nog bij in zit, begint het al wel krap te worden.  Daarvoor komt wel een oplossing zegt Fem. Aan de ene kant zegt ze is het jammer dat we nu niet naar wedstrijden kunnen dit jaar, maar aan de anderkant is het wel zo, nu hoeft er alsnog niet per direct een oplossing gezocht te worden.

Even terugkomend op het zwemmen, we zijn ook vrijdag aan het veluwemeer geweest! Even met de voeten in het water. Ik mocht zelfs een dummy apporteren uit het water! Wat was dat leuk! Mama Blue mocht ook zwemmen, en die was toen zo gek als een deur! Die was bijna niet tegen te houden, maar ze luisterde keurig naar Fem als het mijn beurt was. Lief hé? Die mama Blue. Fem zegt dat mama Blue nog erg moet wennen dat ik ben gebleven. Soms als ze mij roept dan komt mama Blue ook zomaar. In huis maakt dat natuurlijk niet uit zegt Fem, maar dat is niet altijd zo handig als we aan het trainen zijn. Meestal zet Fem haar dan in de auto in de bench, totdat zij dan aan de beurt is. 

Fem laat mij nu alleen uit. Dit is om te leren aandacht voor Fem te hebben en dat zij mij kan leren om niet aan de riem te trekken. Ze is soms best wel streng die Fem hoor! Als ik wat zie of wil snuffelen en ik voor haar uit loop, dan stopt ze. Ja, dat is best wel vervelend, want dan wil ik door, maar zij stopt dan gewoon! Dan moet ik eerst terugkomen en zitten voordat we verder gaan. Fem gebruikt nu ook al de commando 'heel'. Ik wist eerst niet wat dat was, maar afijn, ik moet ook nog alles leren hoor!!! Af en toe pakt Fem de dummy en gaan we achter het huis even spelen. Zo probeert ze me ook op de fluit te laten zitten. Soms ben ik haar voor, want ja, vanuit het nest heeft ze ons wel het zitten goed aangeleerd. Dus dan wil ze fluiten en dan zit ik al! Hahaha! 

Ik eet nog drie keer per dag. Fem zegt dat ze dat nog even vol wil houden! Op latere leeftijd wil ze overstappen naar twee keer per dag. Ochtend en avond. Ze zegt dat ze dan de tijden van mama Blue aan gaat houden, want dat is dan net zo gemakkelijk voor ons, maar ook voor haar.  Ook voor later met de training volgend jaar, zal dat wel handig zijn. Fem zegt dat ze her en der hoort dat er toch weer trainingen aan het opstarten zijn........ vreemd, maar onze vereniging wil geen gedoe en vinden gezondheid belangrijker! Daarmee is Fem het helemaal mee eens! 

Het waait vandaag hard, en er dwarrelen wel heeeel veel blaadjes in de tuin, en dat is wel een heel leuk spelletje hoor! Daar achter aan rennen dan hé! Fem haalt het dan wel uit mijn mond. Jammer, maar ja, ze heeft wel gelijk, het smaakt ook nergens naar! 

Fem schrijjft nu voor mij en ik lig, samen met mama Blue aan haar voeten onder de tafel. Ik ben wel gek met haar hoor! Als ik dan net wakker ben en nog niet naar buiten ben geweest dan kan ik soms wel een druppeltje van blijdschap laten vallen.....is Fem niet zo blij mee, maar mama Blue had dat schijnbaar ook. Later gaat dat over zegt Fem. Gelukkig maar! Ik ben nu wakker en help Fem nu even met schrijven hoor! Lekker op haar schoot, en dat getik klinkt wel heel interessant, of ook niet.....mijn oogjes zijn zwaar.....lekker tukkie doen op Fem haar schoot. Is wel even leuk hoor. Zo kan ik ook zien wat mama Blue aan het doen is....hihihi. Die ligt ook lekker in het zonnetje bij Fem haar voeten, bijna onder de keukentafel. 

De rest werkt ook nog thuis, Willem en William, en ze komen dan ook soms gewoon tussentijds naar beneden. Dan slaap ik of net en wordt ik weer wakker, vooral als William komt kijken of zo....Fem zegt ik moet wel rusten, want ik ben nog wel klein hoor, en zo groei ik ook als ik slaap! Wisten jullie niet, of toch wel? Mama Blue en ik liggen nu weer te ravotten. Fem heeft even een broodje gegeten en was ik wakker geworden. Even in de bench want ik loop ze onder de voeten in de keuken. Daar was ik het niet mee eens en nu even met mama donderjagen! Hihihi. 

Fem zegt mama Blue zal ook wel weer loops worden een der dagen, dat is te zien aan haar gedrag, en daarbij piept ze ook nog eens veel. Nu grom ik tegen haar, en grijp haar aan haar nekvel terwijl ze op haar rug ligt..... Als mama Blue het er niet mee eens is, gaat ze dan liever staan..... wel slim van haar zegt Fem. Ik weet ook soms niet van ophouden en dan moet Fem ook echt ingrijpen. We liggen nu voor de schuifpui te rommelen......hihihi. Is wel leuk om te zien zegt Fem. 

Van drie broertjes hoort Fem geregeld wat, Joe, Max en Jax. Het gaat met alle drie goed. Daar krijg ik dan ook standaard bericht van, Fem verteld me echt alles! Leuk om de berichten te krijgen zegt Fem. Vind ik stiekum ook hoor! 

Het is voor mij bijna etenstijd en dan gaat Fem na die tijd even met mij aan de gang zegt ze. Ik ben benieuwd wat ze nu weer voor mij in petto heeft......hihihi. We zullen wel zien wanneer Fem weer in de gelegenheid is te schrijven. Ze zegt dat het 'andere tijden' zijn, en wat ze daarmee bedoeld........weet alleen zij........Fem legt het net uit, geen sociale contacten, geen trainingen, thuiswerkende gezinsleden en dan ook nog eens geen teken- en schilderlessen, want ja, die 1,5 meter afstand is toch wel een dingetje, zegt Fem.......Dus mensen, tot de volgende keer! Ik ga even eten, want Fem roept me!!!! Doeiiiiiii! 

n. Fem verteld ook dat ze het leuk vind om te horen hoe het gaat.......niet iedereen doet het op uitgebreide schaal, maar al krijgt ze alleen 'het gaat goed', dan is Fem al tevreden zegt ze!

Fem zei wel dat ze hoopt dat alle mensen de eigendomspapieren hebben opgestuurd om te laten registreren. Dat is wél belangrijk hoor! Van één pup eigenaar heeft Fem teruggehoord dat de pup nu op haar naam staat. Fem zei ook dat ik ook al op haar naam sta! Allemaal mooi geregeld!

Ik ben net klaar met een tukkie doen in mijn mand, en moest plassen en ga nu lekker buiten liggen met mama Blue. Die heeft een kauwstokje.........dus weten jullie wel wat er gaat gebeuren!Hahaha. Hopelijk doet Fem meer schrijven, maar ze vind het best wel lastig om tijd te maken om te gaan zitten, want ja, dan moet er koffie gezet worden, dan weer de tafel gedekt voor lunch en dan moet ze de was weer eens ophangen en ga zo maar door! Pffff. 

Maar ik ga nu écht naar buiten hoor even lekker spelen met mama Blue, hopelijk tot snel!!!!

 
Donderdag, 16 april 2020

Olla, ja, hier Jane weer! Fem heeft nog geen tijd gehad om foto's te plaatsen.....jammer he? Maar afijn, ze mag ook wel een beetje rust hebben toch? Wij (mijn broers en zusje) hebben het haar niet gemakkelijk gemaakt hoor! Wij waren een beste drukke bende! Hahahaha!! Dus geen wonder dat ze nu even bij moet komen....... 

Gelukkig heb ik mijn 9 weken enting gehad, en ben ik niet ziekjes geweest. Ik hoorde Fem vertellen dat Tess een beetje last heeft gehad van de enting, maar nu weer helemaal topfit is! Nou, ik ben ook topfit aan het worden hoor. Ik heb vanmorgen al twee hele rondjes van 9 minuten, gewoon zelf gelopen! Poe heeeee, wat was dat zwaar! Maaaaaruhhhh ik ben wel in mijn rondje alleen met Fem, een hele leuke hondje tegengekomen en daar wou ik dus ook mee spelen. Fem hield mij jammer genoeg wel aan de lijn, want zo ravotten mag ik nog niet, nee want mijn botten zijn pas op 12 maanden echt uitgehard en dat voorkomt ook dat ik later last krijg.......dus Fem heeft wel gelijk hoor!

Ik slaap nog best veel, alhoewel ik wel wakker wordt als ik in mijn mandje lig en mensenbroer William naar beneden komt stormen......jahaaaa dan kan ik wel hard kwispelen met mijn staartje! Hihihi. Ik ben een vrolijk meisje! O ja, voor ik vergeet, wij kwamen ook een oudere mevrouw tegen met twee kleine kindjes, wat wou ik graag met ze spelen, maar ze durfde niet zo goed mij aan te raken. Fem zegt dat ik wel super braaf ben hoor! 

Ik slaap nog steeds door en ik heb vandaag één ongelukje in huis gehad. Op de tegels buiten heb ik vandaag ook nog niets gedaan. Jeetje wat is die Fem snel vandaag hoor. Ze pakt mij beet en soms niet zo zachtjes, en zegt dan NEE! Oef, dat is schrikken als je die bulderende stem hoort. Dan stop je gelijk met wat je aan het doen bent! Hahaha! 

Met mijn training gaat het ook de goeie kant op. Ik ga nu bijna altijd 'down' nog niet standaard, ja ik moet Fem ook wel een beetje laten zweten hoor! Hahahaha.  Vanochtend toen ze ging douchen en zij mij alleen in de bench had gestopt, heb ik me toch gegild! Ja, want natuurlijk was ik het er niet mee eens, Blue wel op de bank en ik in de bench! Dat kan toch niet! Met een goed kwartier was ik wel stil hoor en toen hebben we onze eerste rondje gedaan. Mama Blue ging toen ook mee hoor! Ik wou eerst niet lopen, maar toen ik zag dat mama gewoon los loopt, ging ik wel mee hoor!

Ik heb toen echt voor het eerst buiten gepoept, dus niet in de tuin!!! Knap he? Met de 2de rondje alleen, twee keer een plasje gedaan. Dat is toch wel een hele ent dat ik moet lopen hoor! Poe hee!!!

Ik was zo moe dat ik nu al vanaf etenstijd lig te pitten, met mama nu in het zonnetje en ja ik word ook net wakker, dus Fem zal me zo eerst naar buiten moeten doen, want ja, ik moet nu wel eens echt zindelijk worden zegt Fem. Omdat ik het al zo goed doe, vind Fem wel dat het nu echt ook tijd word hoor! 

Ik lig mama Blue nu even te bijten en zachtjes te spelen, en per ongeluk de hor er een stukje uit te drukken, hihihi. Dus ja, Fem stopt nu maar even met schrijven om mij maar even naar buiten te doen......ik ben terug, even geplast en nu ben ik even buiten met mama Blue, liggen we even in het zonnetje. Het is zulk lekker weer!!! 

Dus Fem zegt dat ze nu gaat stoppen met schrijven.....ze gaat ook ff lekker buiten zitten.... ajuuuuuus! 

 


Negen weken oud op dinsdag 14 april 2020

Halloooooo,
hier ben ik weer! Nu schrijf ik over mijn leven en hoe ik ga leren om een echte jachthond te worden. Ik ben zoals (denk ik wel duidelijk is) een teef  uit de nest van Blue v.d. Waterlandspolder en Copperbirch Eagle, een Ierse import reu. 

Mijn nestgenoten zijn nu allemaal vertrokken. Nu heb ik het rijk alleen, nouuuuu niet helemaal alleen, maar ook nog met mama Blue......hihihi. Ja en ik ben best wel een doerak. Ik kan mama Blue wel aan de oren hangen, in de wang bijten en uiteraard is haar kwispelende staart ook best wel interessant!! 

Vandat ik in huis mocht komen, slaap ik 'snachts samen met mama Blue in haar bench. Fem, mijn baasje zegt en overigens ook mijn mensenmoeder, dat dat wel een geluk is, want ik slaap gewoon door. Dat is dan wel een voordeel van blijven!!! Verder probeert Fem mij zindelijk te krijgen, dus dat ik niet meer in huis plas. Een krant moet nu voorkomen dat ik zomaar lukraak ga plassen in huis.... ik weet die wel aardig te vinden. Dus dat is goed. Verder plas ik op de 'puppyplasplaats' achter in de tuin. Omdat wij gewend waren los op de stoep te lopen, plas ik ook nog als ik het niet meer kan ophouden, op de tegels. Dat gebeurt gelukkig nu niet meer zo vaak. Als ik geslapen heb, tilt Fem mij op en zet me daar neer.

Daarbij loop ik al aan een riem, een jachttouw dus. Fem zegt ik loop keurig mee. Mama Blue was vanochtend mee, en zelfs dan loop ik wel goed mee zegt Fem. Af en toe laat Fem mij zitten en dan krijg ik een brokje.....mmmmm. 

Nee geen snoepjes nog, eerst maar ff wennen zegt Fem. 'Down' heb ik nog niet helemaal onder de knie, maar het komt langzaam, zegt Fem. Een puppy dummy kan ik al goed halen en brengen, soms wil ik het voor mezelf, en dan houdt Fem haar hand en dan kom ik toch. Dan ga ik al zitten en als Fem zegt 'los', dan laat ik wel los hoor. Dit is wel een leuk spelletje. Als mama Blue aan de beurt is moet ik 'blijven''. Soms zet Fem nog haar hand voor mijn borst om me te keren. Dit moet voorkomen dat ik later in ga springen, zegt Fem. Ook een goeie oefening voor mama Blue zegt Fem.

Mama Blue speelt met me, en ik slaap bij haar en ik jat ook wel haar kauwstokjes. Dat is leuk! Heb ik mijn eigen, maar dan wil ik toch die van mama Blue hebben. Hihihi. 

Maar Fem zegt dat de batterij van de laptop bijna leeg is, en ik heb mijn eten op en wil eigenlijk in mijn mand slapen. Fem zegt zij zal morgen foto's plaatsen van  mij en mama Blue!!! Dus, slaap lekker voor straks. Ik ga nu even een tukkie doen............doeiiiiiiiiii