Het nest van Jane

 Van pup tot volwassen jachthond

Dagboek van Lady Jane v.d. Konijnen Haege


Negen weken oud op dinsdag 14 april 2020

Halloooooo,
hier ben ik weer! Nu schrijf ik over mijn leven en hoe ik ga leren om een echte jachthond te worden. Ik ben zoals (denk ik wel duidelijk is) een teef  uit de nest van Blue v.d. Waterlandspolder en Copperbirch Eagle, een Ierse import reu.

Mijn nestgenoten zijn nu allemaal vertrokken. Nu heb ik het rijk alleen, nouuuuu niet helemaal alleen, maar ook nog met mama Blue......hihihi. Ja en ik ben best wel een doerak. Ik kan mama Blue wel aan de oren hangen, in de wang bijten en uiteraard is haar kwispelende staart ook best wel interessant!!

Vandat ik in huis mocht komen, slaap ik 'snachts samen met mama Blue in haar bench. Fem, mijn baasje zegt en overigens ook mijn mensenmoeder, dat dat wel een geluk is, want ik slaap gewoon door. Dat is dan wel een voordeel van blijven!!! Verder probeert Fem mij zindelijk te krijgen, dus dat ik niet meer in huis plas. Een krant moet nu voorkomen dat ik zomaar lukraak ga plassen in huis.... ik weet die wel aardig te vinden. Dus dat is goed. Verder plas ik op de 'puppyplasplaats' achter in de tuin. Omdat wij gewend waren los op de stoep te lopen, plas ik ook nog als ik het niet meer kan ophouden, op de tegels. Dat gebeurt gelukkig nu niet meer zo vaak. Als ik geslapen heb, tilt Fem mij op en zet me daar neer.

Daarbij loop ik al aan een riem, een jachttouw dus. Fem zegt ik loop keurig mee. Mama Blue was vanochtend mee, en zelfs dan loop ik wel goed mee zegt Fem. Af en toe laat Fem mij zitten en dan krijg ik een brokje.....mmmmm.

Nee geen snoepjes nog, eerst maar ff wennen zegt Fem. 'Down' heb ik nog niet helemaal onder de knie, maar het komt langzaam, zegt Fem. Een puppy dummy kan ik al goed halen en brengen, soms wil ik het voor mezelf, en dan houdt Fem haar hand en dan kom ik toch. Dan ga ik al zitten en als Fem zegt 'los', dan laat ik wel los hoor. Dit is wel een leuk spelletje. Als mama Blue aan de beurt is moet ik 'blijven''. Soms zet Fem nog haar hand voor mijn borst om me te keren. Dit moet voorkomen dat ik later in ga springen, zegt Fem. Ook een goeie oefening voor mama Blue zegt Fem.

Mama Blue speelt met me, en ik slaap bij haar en ik jat ook wel haar kauwstokjes. Dat is leuk! Heb ik mijn eigen, maar dan wil ik toch die van mama Blue hebben. Hihihi.

Maar Fem zegt dat de batterij van de laptop bijna leeg is, en ik heb mijn eten op en wil eigenlijk in mijn mand slapen. Fem zegt zij zal morgen foto's plaatsen van  mij en mama Blue!!! Dus, slaap lekker voor straks. Ik ga nu even een tukkie doen............doeiiiiiiiiii

Donderdag, 16 april 2020

Olla, ja, hier Jane weer! Fem heeft nog geen tijd gehad om foto's te plaatsen.....jammer he? Maar afijn, ze mag ook wel een beetje rust hebben toch? Wij (mijn broers en zusje) hebben het haar niet gemakkelijk gemaakt hoor! Wij waren een beste drukke bende! Hahahaha!! Dus geen wonder dat ze nu even bij moet komen.......

Gelukkig heb ik mijn 9 weken enting gehad, en ben ik niet ziekjes geweest. Ik hoorde Fem vertellen dat Tess een beetje last heeft gehad van de enting, maar nu weer helemaal topfit is! Nou, ik ben ook topfit aan het worden hoor. Ik heb vanmorgen al twee hele rondjes van 9 minuten, gewoon zelf gelopen! Poe heeeee, wat was dat zwaar! Maaaaaruhhhh ik ben wel in mijn rondje alleen met Fem, een hele leuke hondje tegengekomen en daar wou ik dus ook mee spelen. Fem hield mij jammer genoeg wel aan de lijn, want zo ravotten mag ik nog niet, nee want mijn botten zijn pas op 12 maanden echt uitgehard en dat voorkomt ook dat ik later last krijg.......dus Fem heeft wel gelijk hoor!

Ik slaap nog best veel, alhoewel ik wel wakker wordt als ik in mijn mandje lig en mensenbroer William naar beneden komt stormen......jahaaaa dan kan ik wel hard kwispelen met mijn staartje! Hihihi. Ik ben een vrolijk meisje! O ja, voor ik vergeet, wij kwamen ook een oudere mevrouw tegen met twee kleine kindjes, wat wou ik graag met ze spelen, maar ze durfde niet zo goed mij aan te raken. Fem zegt dat ik wel super braaf ben hoor!

Ik slaap nog steeds door en ik heb vandaag één ongelukje in huis gehad. Op de tegels buiten heb ik vandaag ook nog niets gedaan. Jeetje wat is die Fem snel vandaag hoor. Ze pakt mij beet en soms niet zo zachtjes, en zegt dan NEE! Oef, dat is schrikken als je die bulderende stem hoort. Dan stop je gelijk met wat je aan het doen bent! Hahaha!

Met mijn training gaat het ook de goeie kant op. Ik ga nu bijna altijd 'down' nog niet standaard, ja ik moet Fem ook wel een beetje laten zweten hoor! Hahahaha.  Vanochtend toen ze ging douchen en zij mij alleen in de bench had gestopt, heb ik me toch gegild! Ja, want natuurlijk was ik het er niet mee eens, Blue wel op de bank en ik in de bench! Dat kan toch niet! Met een goed kwartier was ik wel stil hoor en toen hebben we onze eerste rondje gedaan. Mama Blue ging toen ook mee hoor! Ik wou eerst niet lopen, maar toen ik zag dat mama gewoon los loopt, ging ik wel mee hoor!

Ik heb toen echt voor het eerst buiten gepoept, dus niet in de tuin!!! Knap he? Met de 2de rondje alleen, twee keer een plasje gedaan. Dat is toch wel een hele ent dat ik moet lopen hoor! Poe hee!!!

Ik was zo moe dat ik nu al vanaf etenstijd lig te pitten, met mama nu in het zonnetje en ja ik word ook net wakker, dus Fem zal me zo eerst naar buiten moeten doen, want ja, ik moet nu wel eens echt zindelijk worden zegt Fem. Omdat ik het al zo goed doe, vind Fem wel dat het nu echt ook tijd word hoor!

Ik lig mama Blue nu even te bijten en zachtjes te spelen, en per ongeluk de hor er een stukje uit te drukken, hihihi. Dus ja, Fem stopt nu maar even met schrijven om mij maar even naar buiten te doen......ik ben terug, even geplast en nu ben ik even buiten met mama Blue, liggen we even in het zonnetje. Het is zulk lekker weer!!!

Dus Fem zegt dat ze nu gaat stoppen met schrijven.....ze gaat ook ff lekker buiten zitten.... ajuuuuuus!

Vrijdag 24 april 2020

Joehooooeeee! Hier ben ik weer! Fem was een beetje lui om voor mij te schrijven en ze had ook behoorlijk last van hoofdpijn, nou ja, dan ga ik haar niet verplichten om te schrijven hoor! Lief van me hé? Wat is er gebeurt vanaf vorige week donderdag? Nou ik kan het jullie vertellen, Fem en Willem hebben wel tot drie keer met mij buiten de deur getraind. Jahaaa, op het industrieterrein hier en in Harderwijk! Dat is even wennen, al die prikkende planten waar je over heen moet lopen en dan ook nog een beetje met een vaart! Hahaha! De eerste keer dat ik op het veldje vooruit moest, wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Fem had alleen met mij in de tuin geoefend en nu ineens was Willem er ook bij. Ja, wat moet je dan? Hij maakte ook van die stomme geluiden, prrrr, prrrt, prrrt en toen legde hij wat in een bakje op een paal! Fem liet mij toen zien dat er een brokje in lag. Ja, en toen was ik natuurlijk niet te stuiten. Wel kom ik terug en ga ik wel mooi zitten zegt Fem.

Toen hebben we de Z gelopen. Eerst een kleine hoor, want ja die afstanden redt ik dus nooit met mijn korte pootjes. Jeetje wat is dat moeilijk hoor. Vooral los teruglopen, ja, dan zijn de verleidingen om te snuffelen en naar Willem te lopen wel heeeel groot!. Toen moest ik apporteren. Ja, ik weet al wat dat is hoor. Fem is in huis begonnen met een puppydummy te gooien. Eerst een spelletje ervan gemaakt en ik ga mooi zitten en als Fem zegt 'los', dan laat ik ook los hoor! Ja, ik ben dan wel voorbeeldig hoor!

Met mama Blue spelen is wel het leukste wat er is hoor. Ik trek geregeld aan haar oren en hang aan haar hals, maar soms is ze het zat en dan krijg ik me toch een knauw, tot piepens aan toe. Fem zegt dat ik dan weet dat ik op moet houden, anders leer ik het nooit natuurlijk!
Voor wat betreft de comando's down, zit, blijf, volg begin ik het nu uiteindelijk te snappen. Ja, het heeft even geduurd met 'down', en Fem moet nog wel duidelijk zeggen hoor en aanwijzen met haar vinger. Dus dat komt nog niet vanzelf. Poot geven met eten is ook nog niet zo. Fem pakt dan mijn poot en zegt 'poot'. Ja, wat poot, ik wil toch eten!!!! Die stomme regels! Maar ja, dat moet ik van Fem anders is het gelijk aanvalluhhhhh! Fem zegt dat ik nu keurig blijf zitten totdat ze 'ja' zegt.

Het woordje 'nee' moet Fem heeeeel veel bij mij gebruiken. Mijn tanden zijn natuurlijk aan het groeien om straks gewisseld te kunnen worden en heb ik toch het reflex om op alles te kauwen. Dus een kauwstokje vind ik nog niet zo interessant, wel natuurlijk als mama Blue er een heeft, want dan jat ik die gewoon! Hihihi. Graven in de tuin is een fijne hobby, maar wordt nu behoorlijk afgestraft met 'nee' en 'foei'. Jeetje wat heeft die Fem toch een harde stem. Zelfs mama Blue loopt dan weg. Ja, ik weet het, ik ben een dondersteen en dat straal ik ook uit, zegt Fem. Ik heb lekkere lange oren en dan kan ze nogal eens hard trekken aan ze als ik niet luisteren wil. Dat kan wel pijn doen hoor!!!

Jong geleerd is oud gedaan zegt Fem. Nu goed aanpakken en daar heb je later profijt van, nou ik kan het jullie vertellen, dat is niet leuk hoor!

Fem is wel een beetje trots op me hoor. Ik loop nu keurig mee aan de lijn. Ik trek niet en als ik het laatste stukje besef dat we naar huis gaan, dan weet ik niet hoe hard ik moet gaan. Het vervelende is, dan stopt Fem juist, en dan moet ik gaan zitten, en wachten voordat we weer verder lopen. Ik besef nu wel dat als ik luister dat, dat wordt beloond. Hihihihi.

Ik groei goed en natuurlijk zijn we allemaal deze week 10 weken oud geworden. Ja, dat was dinsdag. Over twee weken krijgen we dan onze laatste prik, en dan mag ik uiteindelijk zwemmen! Jippeeee!!!
Met het trainen hier in Elburg, mag mama Blue eerst zwemmen, dan maak ik me toch een hels kabaal zegt Fem, want ja, ik wil ook meedoen! Snappen ze dat dan niet? Fem zegt dat ze het wel snapt, maar later mogen we hopelijk samen lekker ravotten in het water als alles weer een beetje terugkeerd naar normaal. Ja, want dat is wel wat hoor! Fem neemt mij wel overal mee naartoe hoor. Gisteren kreeg ik snoepjes bij de dierenwinkel, want ja, ik moet toch van dat vlooien spul op me hebben en Fem had geen wormkuur meer. Dus ja, dan moet dat wel even gehaald worden hoor!

Ik mocht in de kar zitten en aan de balie kreeg ik toch lekker twee snoepjes! Hahaha. Heb ik lekker niet tegen mama Blue verteld! Hihihi. Ik plas al keurig in het plantsoen en af en toe als mama Blue en ik aan het spelen zijn buiten kan het nog wel mis gaan, maar Fem zegt dat het eigenlijk wel goed gaat zo.  Fem doet meestal wel iedere dag even een spelletje met me. Als Fem gaat douchen, afhankelijk of Willem telefonisch overleg heeft, ga ik óf alleen óf samen met mama Blue in de bench. Als ik alleen ben, kan ik eerst wel eens huilen, maar dan haalt Fem mij er pas uit als ik stil ben. Ja, soms kan het lang duren en soms heb ik het wel door hoor. Fem noemt mij een dondersteen. Ja, en waarom, omdat ik eigenlijk wel slim ben....hihihi. Dat beseft Fem wel hoor!

Fem vertelde vandeweek dat ze alleen maar positieve dingen terughoord van mijn zus en broetjes. Dus dat is mooi. Iedereen vind het lastig dat er geen trainingen zijn, op drie ná zijn de rest allemaal op zichzelf aangewezen. Fem geeft tips en oefeningen dat ze het thuis kunnen doen. Fem verteld ook dat ze het leuk vind om te horen hoe het gaat.......niet iedereen doet het op uitgebreide schaal, maar al krijgt ze alleen 'het gaat goed', dan is Fem al tevreden zegt ze!

Fem zei wel dat ze hoopt dat alle mensen de eigendomspapieren hebben opgestuurd om te laten registreren. Dat is wél belangrijk hoor! Van één pup eigenaar heeft Fem teruggehoord dat de pup nu op haar naam staat. Fem zei ook dat ik ook al op haar naam sta! Allemaal mooi geregeld!

Ik ben net klaar met een tukkie doen in mijn mand, en moest plassen en ga nu lekker buiten liggen met mama Blue. Die heeft een kauwstokje.........dus weten jullie wel wat er gaat gebeuren!Hahaha. Hopelijk doet Fem meer schrijven, maar ze vind het best wel lastig om tijd te maken om te gaan zitten, want ja, dan moet er koffie gezet worden, dan weer de tafel gedekt voor lunch en dan moet ze de was weer eens ophangen en ga zo maar door! Pffff.

Maar ik ga nu écht naar buiten hoor even lekker spelen met mama Blue, hopelijk tot snel!!!!

Dinsdag 28 april 2020

Zo heeee, dat was me toch een fijn weekend! Veel geslapen en Fem en Willem hebben ook nog zondag met me getraind. Niet alleen met mij hoor, maar ook met mama Blue. En wat deed mama Blue het goed! Tijdens het apporteren van mama Blue moest ik in de auto blijven. Dat vindt ik dus helemaal niet leuk! Ja, ik heb alweer een hels kabaal gemaakt. Hihihihi. Mama Blue moest zowat tussen de 250 en 300 meter apporteren. Twee keer, zei Fem. Dus ze heeft lekker kunnen rennen! Toen mocht ze nog zwemmen. Over water en uit water! Wat lijkt me dat leuk om ook te mogen. Fem zei vorige week dat we moeten kijken waar we gaan zwemmen volgende week....ik ben benieuwd. Ik moet er makkelijk uit kunnen komen zegt Fem....dus geen hoge rand...Dat gaat nog wel wat worden!

Vandaag zijn wij alweer 11 weken oud. Met wij bedoel ik dan mijn broertjes en zusje!!! Volgende week krijgen wij dus onze laatste grote inenting voor dit jaar, en dan mogen we zwemmen. Waarom dan pas? Dan krijgen we ook de enting tegen de ziekte van Weil, dus de plas van ratten zit soms in water van vijfers etc. zegt Fem, en daarom mogen we dan pas zwemmen. Wél heb ik al kennis gemaakt met de tuinslang. Ik wou eigenlijk spelen met de tuinslang, maar toen kreeg ik weer eens NEE te horen. Pffff! Ik mag ook niks!

Ik luister nu wel goed naar Fem hoor. Soms als ik net wakker ben, dan moet Fem niet teveel zeuren, dan moet ik eerst goed wakker worden voordat ik luister naar mijn naam en 'kom'. Ja, dat is wel anders dan met mama Blue zegt Fem. Die komt gelijk! Fem is wel berentrots op me, ja dat fluisterde zij in mijn oor, en waarom? Omdat ik gewoon nog steeds doorslaap samen met mama en ik piep niet, tenzij ik wat moet doen.  Soms kan Fem het niet goed horen, want zo hard piep ik dan niet en is er soms té veel herrie van de ventilatie, zegt ze. Maar ik doe nu wel alles in de tuin buiten of op de uitlaatplaats buitenshuis! Met lopen gaat het goed. Fem houdt zich keurig aan de regels hoor, 11 weken, 11 minuten lopen. Hihihi. Als mama Blue mee gaat, wil ik altijd spelen. Loop ik alleen, dan loop ik keurig mee.

Fem zegt dat ik wel een dondersteen ben, want ik spring op de bank en soms spring ik er zomaar zelf vanaf! Dat mag niet zegt Fem, mijn botten zijn nog niet uitgehard! Mwahhhh, daar ben ik toch zelf bij? En bij mama Blue liggen is net zo gezellig. Mama Blue ligt ook weleens in mijn mand, dus ja, dan mag ik toch ook op de bank?

Fem is ook bezig met benchtraining. In de ochtend als zij gaat douchen, ga ik in de bench. Ik ben het er niet altijd mee eens. De ene keer duurt het 20 minuten en de andere keer val ik zo in slaap. Afhankelijk hoe lang ik al wakker ben en hoe laat Fem gaat douchen. Gisteren ging ze pas in de middag douchen want toen hebben zij en Willem het afdak helemaal zomerklaar gemaakt. Alles schoongemaakt. Ik liep Fem telkens voor de voeten en toen moesten we samen even in de bench. Even voor onze eigen veiligheid, zei Fem. Na een tijdje mochten wij eruit. Toen heb ik kennisgemaakt met de tuinslang. Wél lekker water hoor, komt uit een puls, zegt Fem.

Vandaag druppelt het af en toe uit de lucht als ik naar buiten ga, wat een vreemde gewaarwording! Ik wou eerst niet naar buiten, maar Fem nam mij mee en toen was er niets aan de hand. Wij hebben natuurlijk nog niet kennisgemaakt met regen, dus dit is het dan, een beetje water!

Fem  doet wel iedere dag even kleine oefeningen met me,  gewoon in huis en in de tuin. Dat is wel leuk hoor! Fem vertelde dat ze allemaal leuke positieve geluiden hoort van mijn broertjes en zusjes! Fem zegt dat het leuk is om te horen hoe het gaat!

Er zijn een hele aantal die niet naar een training kunnen. Dat is dan wel lastig in deze tijd natuurlijk, want hoe moeten we dan socialiseren met andere honden? Fem zegt dat met het uitlaten op speciale plaatsen daarvoor, wel goed is om andere honden of hondjes tegen te komen. Overal mee naartoe nemen in de auto, want eerlijk gezegd ik moet er wel nog aan wennen hoor, die bench in de auto. Vooral als Fem mij alleen meeneemt! Het wordt beter zegt Fem, maar ik ben er nog niet!

Maaruuhhh, Fem gaat nu stoppen met schrijven voor mij, want mijn ogen worden wel zwaar nu, ik ga even een tukkie doen en Fem zegt ze moet nog wel even wat administratie doen.........dus tot latersssss!!!!!!

Maandag 11 mei 2020

Halloootje!!! Ja, het is bijna twee weken geleden dat ik heb geschreven. Er is in die tijd wel veel gebeurd hoor!  Ja, en morgen zijn wij met z'n allen 13 weken oud! Poeh wat vliegt die tijd toch!

Vorige week maandag heb ik mijn laatste enting van de drie gehad, ik woog toen al 9 kilo. De Dierenarts was dik tevreden over mij! Yeah! Geen problemen te constateren. Nu nog van de melktandjes af, zegt Fem. Alhoewel ik wel luister naar de commando 'NEE', wil ik toch wel heeeel graag alles onderzoeken met mijn mond en tandjes. Ik weet gelukkig nu dat ik Fem en de rest niet mag bijten, dus als ik aan het ravotten ben met Fem dan zegt ze al op voorhand 'zachtjes' en dan weet ik dat ik niet mag bijten.....hihihi. De vloerkleed in de kamer is wel heeeel interessant hoor! Er zijn van die losse draadjes, en zou ik wel graag op willen eten!!! Dat is wel een leuk spelletje hoor, ze proberen er uit te trekken. Net jammer dat Fem wel heel snel erbij is altijd. Ik krijg niet echt de gelegenheid om ze eruit te trekken.

Met de benchtraining gaat het goed, zegt Fem althans. Ik ben er niet altijd even vrolijk onder, maar ja, als het moet, dan moet het hé! Als Fem gaat douchen of met mama Blue gaat wandelen dan is het oké. Ik weet al precies als Fem met haar gaat lopen. Dan is mama Blue zoooooo blij, dat ze van blijdschap springt. Hihihhi. Dan ga ik wel lief de bench in!

Vanochtend toen Fem en Willem beneden kwamen was ik zo gek als een deur, dat zegt Fem hoor, ik was gewoon lekker blij om ze te zien na een al zo lange nacht. Wat kan het lang duren die nacht. Ik piep niet en Fem hoeft me ook niet meer in de nacht uit te laten, maar ik verveel me zooooo gigantisch in de bench! Ja, er liggen kauwstokjes in, maar toch is het interessant om dat ene dekbedhoes lekker kapot te maken.... dat scheurt zo lekker en het klinkt natuurlijk ook zo fijn. Mama Blue slaapt nog bij me in de bench. Dat is wel gezellig hoor, maar zij wil niet altijd met me spelen. Ze wordt soms zoooooo moe van me. Dat zegt Fem...... geloof ik niet altijd hoor, dan ga ik het toch wel weer proberen. En dan soms krijg ik me toch een knauw van haar, vooral als ik haar pijn doe! Daarom zegt Fem ook, het zal fijn zijn als die scherpe tandjes weg zijn. Pups beginnen pas rond de vier maanden oud te wisselen, dus dat duurt nog even zegt Fem.

Voor de rest zijn wij lekker rustig aan het trainen. Ja, ik weet wat vooruit is, ik weet ook al wat apporteren is, het woordje herken ik al en 'volg' is er nog zo eentje. Vorige week woensdag toen het zulk lekker weer was, ben ik voor het eerst in het water geweest. Wel even koppie onder, maar afijn dat was wel even lekker om af te koelen, want het was best wel warm al! Ik kan maar niet wennen om alleen in de auto bench opgesloten te zijn. Maar het gaat al beter zegt Fem. Het is best wel klein hoor en als mama Blue er nu nog bij in zit, begint het al wel krap te worden.  Daarvoor komt wel een oplossing zegt Fem. Aan de ene kant zegt ze is het jammer dat we nu niet naar wedstrijden kunnen dit jaar, maar aan de anderkant is het wel zo, nu hoeft er alsnog niet per direct een oplossing gezocht te worden.

Even terugkomend op het zwemmen, we zijn ook vrijdag aan het veluwemeer geweest! Even met de voeten in het water. Ik mocht zelfs een dummy apporteren uit het water! Wat was dat leuk! Mama Blue mocht ook zwemmen, en die was toen zo gek als een deur! Die was bijna niet tegen te houden, maar ze luisterde keurig naar Fem als het mijn beurt was. Lief hé? Die mama Blue. Fem zegt dat mama Blue nog erg moet wennen dat ik ben gebleven. Soms als ze mij roept dan komt mama Blue ook zomaar. In huis maakt dat natuurlijk niet uit zegt Fem, maar dat is niet altijd zo handig als we aan het trainen zijn. Meestal zet Fem haar dan in de auto in de bench, totdat zij dan aan de beurt is.

Fem laat mij nu alleen uit. Dit is om te leren aandacht voor Fem te hebben en dat zij mij kan leren om niet aan de riem te trekken. Ze is soms best wel streng die Fem hoor! Als ik wat zie of wil snuffelen en ik voor haar uit loop, dan stopt ze. Ja, dat is best wel vervelend, want dan wil ik door, maar zij stopt dan gewoon! Dan moet ik eerst terugkomen en zitten voordat we verder gaan. Fem gebruikt nu ook al de commando 'heel'. Ik wist eerst niet wat dat was, maar afijn, ik moet ook nog alles leren hoor!!! Af en toe pakt Fem de dummy en gaan we achter het huis even spelen. Zo probeert ze me ook op de fluit te laten zitten. Soms ben ik haar voor, want ja, vanuit het nest heeft ze ons wel het zitten goed aangeleerd. Dus dan wil ze fluiten en dan zit ik al! Hahaha!

Ik eet nog drie keer per dag. Fem zegt dat ze dat nog even vol wil houden! Op latere leeftijd wil ze overstappen naar twee keer per dag. Ochtend en avond. Ze zegt dat ze dan de tijden van mama Blue aan gaat houden, want dat is dan net zo gemakkelijk voor ons, maar ook voor haar.  Ook voor later met de training volgend jaar, zal dat wel handig zijn. Fem zegt dat ze her en der hoort dat er toch weer trainingen aan het opstarten zijn........ vreemd, maar onze vereniging wil geen gedoe en vinden gezondheid belangrijker! Daarmee is Fem het helemaal mee eens!

Het waait vandaag hard, en er dwarrelen wel heeeel veel blaadjes in de tuin, en dat is wel een heel leuk spelletje hoor! Daar achter aan rennen dan hé! Fem haalt het dan wel uit mijn mond. Jammer, maar ja, ze heeft wel gelijk, het smaakt ook nergens naar!

Fem schrijjft nu voor mij en ik lig, samen met mama Blue aan haar voeten onder de tafel. Ik ben wel gek met haar hoor! Als ik dan net wakker ben en nog niet naar buiten ben geweest dan kan ik soms wel een druppeltje van blijdschap laten vallen.....is Fem niet zo blij mee, maar mama Blue had dat schijnbaar ook. Later gaat dat over zegt Fem. Gelukkig maar! Ik ben nu wakker en help Fem nu even met schrijven hoor! Lekker op haar schoot, en dat getik klinkt wel heel interessant, of ook niet.....mijn oogjes zijn zwaar.....lekker tukkie doen op Fem haar schoot. Is wel even leuk hoor. Zo kan ik ook zien wat mama Blue aan het doen is....hihihi. Die ligt ook lekker in het zonnetje bij Fem haar voeten, bijna onder de keukentafel.

De rest werkt ook nog thuis, Willem en William, en ze komen dan ook soms gewoon tussentijds naar beneden. Dan slaap ik of net en wordt ik weer wakker, vooral als William komt kijken of zo....Fem zegt ik moet wel rusten, want ik ben nog wel klein hoor, en zo groei ik ook als ik slaap! Wisten jullie niet, of toch wel? Mama Blue en ik liggen nu weer te ravotten. Fem heeft even een broodje gegeten en was ik wakker geworden. Even in de bench want ik loop ze onder de voeten in de keuken. Daar was ik het niet mee eens en nu even met mama donderjagen! Hihihi.

Fem zegt mama Blue zal ook wel weer loops worden een der dagen, dat is te zien aan haar gedrag, en daarbij piept ze ook nog eens veel. Nu grom ik tegen haar, en grijp haar aan haar nekvel terwijl ze op haar rug ligt..... Als mama Blue het er niet mee eens is, gaat ze dan liever staan..... wel slim van haar zegt Fem. Ik weet ook soms niet van ophouden en dan moet Fem ook echt ingrijpen. We liggen nu voor de schuifpui te rommelen......hihihi. Is wel leuk om te zien zegt Fem.

Van drie broertjes hoort Fem geregeld wat, Joe, Max en Jax. Het gaat met alle drie goed. Daar krijg ik dan ook standaard bericht van, Fem verteld me echt alles! Leuk om de berichten te krijgen zegt Fem. Vind ik stiekum ook hoor!

Het is voor mij bijna etenstijd en dan gaat Fem na die tijd even met mij aan de gang zegt ze. Ik ben benieuwd wat ze nu weer voor mij in petto heeft......hihihi. We zullen wel zien wanneer Fem weer in de gelegenheid is te schrijven. Ze zegt dat het 'andere tijden' zijn, en wat ze daarmee bedoeld........weet alleen zij........Fem legt het net uit, geen sociale contacten, geen trainingen, thuiswerkende gezinsleden en dan ook nog eens geen teken- en schilderlessen, want ja, die 1,5 meter afstand is toch wel een dingetje, zegt Fem.......Dus mensen, tot de volgende keer! Ik ga even eten, want Fem roept me!!!! Doeiiiiiii!

Dinsdag 26 mei 2020

Ja, Fem heeft weer energie en tijd om te schrijven! Vandaag zijn wij precies 15 weken oud! Wat een mijpaal!

Het is ook vandaag mooi weer en ik loop lekker buiten met mama Blue. Fem heeft voor ons een schelp met water neergezet, en daar kunnen we lekker in ravotten als wij het te warm krijgen. Dat hebben wij vanochtend alle twee vrij snel gedaan! Fem had het water ververst en toen zijn we gelijk gaan spelen.... ja, mama Blue met haar neus in het water en gaan met die banaan!  Hahahaha.

De afgelopen twee weken is Fem lekker druk geweest met haar eigen dingen, het regelen van het heropenen van het Atelier volgende week en beschermingsmiddelen etc. etc. Ja, want zij moet zich natuurlijk wel aan die 1,5 meter regel houden. Dit moest ze natuurlijk ook tegen de klanten vertellen! Ja, ik luister mee als Fem en Willem praten hoor. Zo hoor ik ook nog eens wat. Twee weken geleden had ik mijn broertje Jax hier op visite. Ja, dat was wel even gezellig. Dat vond Fem ook hoor. Lekker bijkletsen over ons.........hihihihi. Fem heeft toen ook wel weer wat tips gegeven over de training van ons en hebben we ook in de achtertuin geoefend. Daarbij heeft Fem ook een leuk telefonisch gesprek met de mensenvader van Boris gehad over de vorderingen van onze grote vriend. Wat Fem zo terughoord is dat de dame en heren wel over talent blijken te beschikken. Niet al te vaak, maar wel leuk om af en toe eens een update te krijgen, zegt ze.

Max en ik trainen samen! Wat is dat toch leuk om te doen, we zijn allebei gek op elkaar en maken elkaar ook gek met het wachten. We wilen niets liever dan apporteren, vooral als de ander aan de gang is. Fem heeft soms wel haar handen vol aan mij hoor. Maar dan lokt ze mij weg van het proefje en dan krijg ik weer een snoepje. Wel slim van mij hé? Heeft die Fem niet door hoor! Hahaha! Ik apporteer ook al uit water en nu zegt Fem moet het 'over' zwemmen nog gebeuren. Alles op zijn tijd. Gisteren hebben wij een 'verloren zoek' gedaan voor het eerst. Moeten we door bosjes met bramen en wat nog meer lopen om die apporten binnen te halen. Onze mensenvader Willem deed dat perfect hoor. In het bosje staan en op een afstandje een dummy neergooien en dan moesten wij zoeken. Dat ging echt keurig. Inmiddels blijven we allebei uit zicht heel even zitten. Dus doen Fem en Miranda, weglopen uit zicht en dan gelijk weer terug. Fem zegt dat we dat zo op gaan bouwen totdat we beiden blijven zitten voor een minuut. Zo leren we kliene stukjes van de proeven om ze straks allemaal samen te kunnen voegen. We trainen ook op verschillende plekken. Gisteren was ook op een andere plek voor het eerst, en daar hebben wij geen moeite mee hoor! Dat is juist leuk!

Fem en Willem bedenken samen de oefeningen en dan doen we dat stuk voor stuk.
Vorige week woensdag was Max de hele middag en avond hier, toen heeft Fem even opgepast, want ja, Miranda en Robert gingen trouwen....ja, wat waren wij uitbundig en wat hebben we gerend, gevlogen, gevochten.......ja, want dat doen broers en zussen nu eenmaal. Wel heeft Fem ons wel laten rusten hoor. Want ja, zo continu ravotten is natuurlijk ook niet zo goed voor ons. We hebben wel lol gehad. Maaaaaar we waren wel voor twee dagen goed kapot hoor!! Hahahaha! Slapen, slapen en nogmaals slapen. Mama Blue moest het natuurlijk ook ontgelden......dus die was ook doodop.

Ik ben nu helemaal zindelijk. Het enige wanneer het nog mis gaat is als ik geslapen heb en William of Dirna komen naar beneden of binnen dan kan ik best wel wat laten lopen, maar dat zal minder worden zegt Fem. Dat had mama Blue ook toen ze klein was. Wij vinden enthousiaste mensen nou eenmaal gewoon leuk!!!! Ja, en dan kunnen we het niet meer houden!!! Hahahaha. Ik krijg wel boze woorden van Fem dan, maar ik kan er toch echt niets aan doen hoor. Die spieren moeten nog doorontwikkelen en ja, dat neemt nu eenmaal tijd. Fem begrijpt het wel, maar ik heb het idee dat William dat niet zo begrijpt. Ach die lieve mensenbroer ligt wel iedere dag een paar keer met ons buiten te ravotten, dat is wel super lief hoor. Vooral als Fem druk is met wat anders dan is die aandacht wel fijn.

Fem zegt ik doe het goed. Ook met eten blijf ik keurig zitten totdat Fem 'Ja' zegt. Dan is het aanvallluuuhhhhhh!!! Typisch Labrador zegt Fem, we weten niet hoe snel we het eten naar binnen moeten krijgen. Fem krijgt wel ieder keer commentaar op hoe mooi onze vacht glimt.....hihihi! Jahaa, ze zorgt wel goed voor mama Blue en mij hoor!

Ik lig nu even lekker in mijn mand te snurken want ik heb bijna de hele dag al buiten gelopen en daar kan je zo moe van worden. Ik groei goed zegt Fem en dat is mooi om te zien zegt ze. Eerst de kont omhoog en dan volgt de rest. Voor 15 weken zijn we al groot hoor! Ik mag van Fem eigenlijk niet op de bank springen, en er ook niet af springen. Op vindt ik zooooo leuk, maar Fem tilt mij er wel vanaf hoor als het moet. Bij mama Blue liggen is het fijnste wat er is!!! Lekker achter haar of naast haar........zooooo fijn! Snurken kunnen we dan zegt Fem! Maar uhhh, Fem moet zo aan het eten beginnen dus gaat ze nu even stoppen.

Fem zegt ze kijkt wel wanneer ze weer kan schrijven voor me. Hopelijk duurt het dan nu niet weer zo lang, maar ja, daar is geen peil op te trekken, gezien het feit dat iedereen nog vanuit huis werkt. Dan lopen de dagen toch wel anders dan anders. Fem moet ook nog de foto's uitzoeken van die ene fotoshoot toen wij klein waren, maar daar moet ze echt voor gaan zitten zegt ze. Wat in het vat zit verzuurd niet zegt ze dan....hihihi.  Een fijne avond en tot de volgende keer!!!!

 woensdag 10 juni 2020

Ja, hier ben ik weer! Fem had beloofd deze week voor mij te schrijven en nu doet ze het ook! Er is de afgelopen twee weken best wel veel gebeurd bij ons. Eerst was Fem jarig op 1 juni! Voor het eerst weer sinds deze ziekte uitbrak, weer een stel over de vloer gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel leuk was! Al die aandacht!! Fem zegt dat ik wel braaf was. Ik ging, net zoals mama Blue, iedereen begroeten totdat ik genoeg aandacht had gekregen en toen ging ik mooi op een kleed bij Fem haar voeten onder het afdak liggen slapen. Fem zei dat ze het een leuke dag vond! Van de ene buurvrouw heeft ze een bosje pioenrozen gekregen, van de andere buurvrouw een bakje planten voor in huis, van mijn mensenvader een nieuwe horloge, ja ik weet nou niet echt wat dat is.....maar ik weet wel wanneer het tijd is om te eten. Hihihi.....soms ga ik bij de bench zitten als Fem in de keuken is, als het dichtbij etenstijd is. O ja, Fem vertelde dat ze van de jongens ook een luxe setje van Rituals heeft gehad en dat ze het heeeeeeel gezellig vondt dat mijn  mensenbroertjes en hun vriendinnen er waren!! Nou, dat was het ook hoor! Al die aandacht is wel fijn hoor!

Fem loopt iedere dag een rondje met mij. Dat doet ze met mij alleen,  want ja ze zegt dat ik anders alleen maar met mama Blue wil spelen.... hahaha. Is wel zo hoor, heeft ze wel gelijk in! Mama Blue en ik kunnen nogal eens ravotten en ik doe nog niet zachtjes, zegt Fem. Ik ben een echte doerak soms hoor. Mijn tandjes zijn aan het wisselen. Ja, vanaf vier maanden kan dat gebeuren zegt Fem. Er zijn twee onder en drie boven gewisseld, nu de rest nog. Als laatste gaan mijn hoektanden eruit zegt Fem. Daar zal ze blij om zijn, want ze zijn me toch scherp!

Iedere week trainen we nog met Max samen! Wat is dat leuk om hem te zien en dan willen we spelen. Wel is het zo dat we minder tijd hebben om te spelen, want Fem en onze mensenvader die houden ons wel bezig hoor!  We moeten blijven zitten en dan gaan Fem en MIranda even weglopen en dan komen ze weer even terug. We doen dat allebei al keurig hoor. Een markeer apport, waar er geschoten wordt door Willem en dan gooit hij een dummy, dan moeten we die ophalen. Keurig doen we dat! Een kort apport, dus op korte afstand met een dummy, doen we keurig ophalen. Dan heb je natuurlijk ook het volgen in de vorm van een Z. Ja, dat is soms wel lastig voor mij als Max aan de kant staat, want dan wil ik wel naar hem toe.....dat mag eigenlijk niet, en dan is Fem wel streng hoor! Dan moet ik alles opnieuw doen.

Een apport uit een diep water is beide Max en mij vorige week gelukt! En daarbij was Fem ook berentrots op mij, ja dat zei ze stiekum tegen mij, kreeg ik ook een extra snoepje voor.......sjuuuuut niks tegen Max zeggen hoor! Ja, wat deed ik dan? Ik zwom in een keer over het beekje waar Willem stond. Geen aarzeling, gelijk, rustig het water in gaan en niet zoals mama Blue, met een bommetje!!!! Hahaha! Ik heb toen een paar keer samen met Max heen en weer gezwommen! Wat is dat fijn zeg! Ik was ook heel netjes met afgeven van de dummy, voordat ik ging schudden. Soms ga ik gewoon weer door zonder om te schudden, en ik moet nog wel wennen aan het droogmaken ná die tijd. Ik kan maar niet stil staan zegt Fem.

Fem leert mij ook om netjes naast haar te lopen met het uitlaten. Ja ik mag wel snuffelen als ik wat moet doen.....dat wel en dan blijft Fem keurig op mij wachten. We komen best wel vaak hondjes tegen en kleine hondjes wil ik het liefs mee rennen en vliegen, maar helaas mag dat van Fem nog niet. Mijn botjes zijn natuulijk nog niet uitgehard. Jammer, hé? Het is even niet anders zegt Fem. Daar is tijd genoeg voor en met mama Blue stoei ik al genoeg, zegt Fem. Mama Blue is wel lief voor me hoor, ik jat altijd haar botjes zo uit haar mond, en dat laat ze nog toe ook! Hihihi!

Fem heeft mij net eten gegeven en nu lig ik bij mama Blue op de bank even een tukkie te doen, totdat Fem klaar is met schrijven voor mij. Met het trainen heb ik ook al geleerd om te zoeken. Fem doet als het regent een spelletje met mij in huis, dan moet ik een kauwstokkje zoeken. Zij zorgt ook altijd dat ik die vind hoor! Ja, want ik moet wel geluk hebben zegt ze, anders wil ik niet meer zoeken als we dat in een hele diepe bos moeten doen. Fem heeft vanochtend eendenveren opgeraapt op de uitlaatplaats. Zij zegt dat ze die om een dummy gaat vastmaken en dan kunnen we daarmee trainen. Wél leuk hoor! Ik zit meestal al keurig naast Fem, of als ze 'kom voor' roept, dan zit ik voor haar. Snoepjes scoren! Hahahaha! Ja want Fem zegt dat ik dat wel snap!

Nu nog de twee onderdelen combineren, met apport en kom voor en dan zijn we al een heel eind, zegt Fem. Ik ga wel zitten, en soms is de dummy nog net te zwaar, vooral met onze wisselende tandjes, om die nog langer vast te houden. Fem gebruikt geurtjes op de canvas dummy's. Konijn en duif heeft ze! Dat werkt wel goed hoor!!

Ik vind er niets aan als Fem bezig is met huishouden hoor, dan ga ik of in mijn mand liggen of bij mama Blue op de bank. Zoals nu ook, ja, ze schrijft voor mij, maar aan de andere kant is het wel fijn als ik aandacht krijg hoor.

Afgelopen maandagavond heb ik de vuurdoop gehad van drie uurtjes in de bench thuis alleen te zijn. Er was niemand thuis en mensenbroer Tinus kwam eerder thuis. HIj vertelde aan Fem dat ik stil was toen hij kwam en toen hij onder de douche stond ik even had gepiept. Toen Fem met Willem en mama Blue thuis kwamen van trainen in Roggebot, was ik ook stil! Knap hé? Ik ben volop beloond door Fem dat ik stil was! Niks tegen mama Blue zeggen hoor!!! Fem vertelde dat mama Blue als een rakket heeft gewerkt. Zooooo snel zegt ze, het is ongelooflijk! Fem zegt ook dat ze verbaasd was dat mama Blue zo goed bezig was maandagavond, vooral omdat ze toch een zwangerschap achter de rug heeft en toch nog zo snel is. Jaahaa, dat is mijn mama Blue hoor! Ik hoop dat ik ook zo snel mag worden als zij. Fem zegt dat dat er wel in zit! Mooi toch?

Van mijn zusje heb ik gehoord dat zij het goed doet met de jachttraining, van Jax mijn broertje in Klazienaveen hoor ik dat hij super braaf is in de bench en dat hij afgelopen maandag ook heeft gezwommen en dat het goed ging! Dan hadden we Boris afgelopen zatermiddag even op bezoek! Wat is hij groot geworden, bandje rood was dat! Ruw spelen zat er telkens in maar hebben Fem en zijn baasje ons maar even kort gehouden, dat ging er wel errruuuuggghhhh hard aan toe. Fem zegt dat het leuk is om ons zo samen te zien. Mama Blue herkende hem nog en mocht hij even met mama Blue alleen spelen. Lief van Fem hé?

Met Finn, Nash, Joe en Flynn gaat het ook goed. Leuk om de foto's te zien op sociale media, zegt Fem en dat iedereen stuk voor stuk aan het trainen is. Heeeel knap zegt Fem. Maar Fem gaat nu even wat dingetjes doen zegt ze en ik moet ook even naar buiten. Dus we moeten maar kijken wanneer Fem weer tijd heeft om te schrijven. Wij trainen vanavond weer, dus ik moet wel even goed slapen voor die tijd! Jo de banjo! Tot de volgende keer!!!

Dinsdag 23 juni 2020

Joehoe!!!
Fem schrijft gelukkig weer even voor mij. Ze voelt zich niet geweldig vandaag(hoofdpijn en haar oog doet pijn. Ik heb per ongeluk vanochtend haar oog geraakt met een nagel toen wij aan het ravotten waren.....oeps), maar toch doet ze dit even voor mij. Ik lig heerlijk te slapen op het kleed voor de bank. Een uurtje geleden heb ik eten gehad en nu is het wel net zo lekker met het warme weer dat ik een tukkie doe.

Vanochtend heeft Fem even mama Blue en mijn badje schoongemaakt en nu zit er weer schoon water in! Lekker met de pootjes in het water, zegt Fem. Koelen we lekker van af. Dat moet ook! Want in die hitte is dit wel het beste voor ons, zegt ze!

De afgelopen twee weken is er weer genoeg gebeurd! Mijn mensenvader Willem was jarig en kregen we 'savonds visite. Fem zegt dat ik net mama Blue ben, even iedereen uitgebreid begroeten en dan heerlijk liggen slapen! Als er dan wat te snaaien valt, ja dan worden mama Blue en ik wel wakker hoor! Mmmmmm een blokje kaas of worst lijkt ons altijd wel lekker hoor, maar denk je dat we dat krijgen? Nee, alleen als Fem restjes heeft van de kaas aan tafel tussen de middag, dan krijgen we beide 'het afval' zeg maar, nadat Fem en Willem klaar zijn met lunchen en de tafel af is geruimd.

Deze week werken beide mensenbroers op kantoor! Wat een rust zegt Fem. Nu kan ik slapen als het moet en word ik niet wakker gemaakt als er eentje besluit naar beneden te komen om te spelen. Fem zegt dat mijn benchtraining goed verloopt. Iedere ochtend als zij onder de douche gaat, ga ik de bench in zonder gemor. Gisterenavond ook weer helemaal alleen geweest toen Willem en Fem gingen trainen met mama Blue! Dat is wel even lekker hoor, die rust. Heb ik de bench helemaal voor mezelf en kan ik lekker slapen hoe ik wil. Fem zegt dat ik binnenkort, ná de volgende loopsheid van mama Blue, alleen in de bench ga slapen. Hopelijk, zegt Fem, maken ze nog de training af met mama Blue voor dit seizoen, voordat ze loops wordt. Maaaaaar zegt ze wel dat mama Blue gisteren hard heeft gewerkt en ook super goed haar best heeft gedaan. Een raket is mama Blue, ja, dat zegt Fem hoor!!! Ik weet er alles van. Van de week waren we, mama Blue en ik weer samen buiten voor het slapengaan en ging ik met haar spelen. En toen Fem ons riep, kwamen we toch allebei met een vaart aanscheuren! Hihihi! Ik liep gewoon tegen de achterdeur aan.

Fem zegt dat ze trots is op mij. Nu er meer geluiden zijn buiten van helikopters, vliegtuigen, grote vrachtwagens en noem het maar op, kijk ik niet meer op van het geluid. Ik wordt er zelfs niet eens meer wakker van. Gaaf hé dat ze zo trots op me is!

We trainen nog iedere dag even voor een minuutje of 10 achter het huis. Kleine apportjes, zitten, volgen.....ja noem het maar op. Mama Blue begint te leren dat niet iedere apport voor haar is. Ze blijft keurig zitten zegt Fem. Fem leert me ook nu dat borstelen ook wel goed is, want ja, ze heeft vorige week toch teken bij mama Blue gevonden en toen kregen we ook weer zo een pipetje. Ik wil dan alles gaan likken bij mama, maar dat mag niet van Fem! Ja, ze is wel scherp en houdt het wel alles goed in de gaten hoor! Ze weet ook precies als ik dingen in de tuin aan het uitspoken ben. Graven doe ik niet meer. Plassen op de stoep is verleden tijd en ik geef nu echt keurig aan als ik plassen moet als we in huis zijn. Ben ik aan het spelen en ik 'moet' dan ga ik vanzelf in het plantsoen zitten. Knap is dat, zegt Fem.

Fem is weer begonnen met lesgeven in haar Atelier! Wat is dat leuk om de kinderen en de volwassenen te zien. Niet alle kinderen vinden ons leuk, maar met twee groepjes mag ik er gewoon bij zijn. Bij de volwassen groep mogen mama Blue en ik er wel de hele tijd bij zijn, maar dan zit Willem zo alleen in huis, dus dan gaan we halverwegen de les weer terug naar Willem en dan krijgen we toch lekkere snoepjes van hem. Hihihi. Willem loopt heel veel tijdens de training met Blue, ja, dat vertelde Fem gisteravond. Hij heeft gewoon gisteren 4 kilometer gelopen tijdens de training. Knap in die hitte! Hij doet ook met de training met Max en mij alle apporten gooien en proefjes uitzetten hoor! Hij is echt een kanjer! Ja, en daarom vinden mama Blue en ik hem natuurlijk ook zo leuk! Hahaha. We kunnen best wel piepen als we aan het trainen zijn en hij wegloopt, want dan willen we gewoon mee. We weten dat hij de leuke dingen doet en Fem is dan de strenge baas. Ja, moet ook met ons beide hoor!

Fem zegt dat ik wel een eigen willetje heb, maar dat ik rustiger ben dan mama Blue. Vorige week met de training met Max was mama Blue mee. Jeetje wat kan die rennen zeg! En snel! Willem had een dummy weggelegd op ongeveer 250 meter. Ze ging er als een speer naartoe, nadat Fem haar vooruit had gestuurd. Ze wist dus niet dat die dummy daar lag. Een blind heet dat, zegt Fem.  Ze liep keurig recht en luisterde perfect naar Fem. Wat een topper is het ook! Jahaaaa dat is mijn mama!!!

Met tandjes wisselen gaat het goed. Fem zegt dat ze de tel kwijt is, zo snel dat het nu gaat met wisselen! Hihihi. Dus het zal dan nu ook makkelijjker zijn om de dummy''s goed vast te pakken zegt ze. We zullen het morgen meemaken.  Inmiddels hebben we een paar snoepjes gehad, want ja, Willem heeft thee gezet en als er maar beweging is in de keuken dan zijn we als een speer erbij zegt Fem. Ja, we mogen niets missen!

Ik heb ontdekt dat er met het uitlaatrondje, eenden zwemmen in het water. Fem heeft me nu een paar keer losgelaten daar, en wil ik daar wel heeeeel graag achteraan. Hihihi. Dat doet ze natuurlijk om mij te pesten, net als ik gereed ben het water in te duiken, komt ze weer met die fluit. Ik luister dan niet altijd gelijk en dan klinkt ze wel heel erg boos hoor! Maar ik weet dat ze het goed bedoeld. Hondjes tegen komen is het beste wat er is. Lekker willen spelen, maar ja, dat wil Fem liever niet. Thuis speel ik al genoeg met mama Blue zegt ze. Dat is alles wat mijn botjes nu aan kunnen!

Ja, deze week zijn we allen 19 weken oud. Poeh hee, wat een leeftijd. Ik eet veel en groei als kool! Ik krijg nog drie maaltijden per dag. Mama Blue krijgt twee keer vanaf de bevalling. Fem zegt dat ze dat ook gaat veranderen, want als er weer wedstrijden zijn, dan kan zij in de ochtend niet eten, i.v.m. maagtorsie.  Dus dat gaat Fem nu beginnen met minderen in de ochtend......... Ze zegt dat ze nog even moet wachten om mij naar twee keer daags te veranderen. Ik moet wel oud genoeg zijn, zegt ze. Wél is het zo dat ik, als wij trainen op de woensdag, pas ná de training eten krijg. Fem zegt dat zou je niet zeggen zoveel energie ik dan nog heb om met Max te ravotten. Ja, dat gaat wel hard en houden Fem en Miranda ons wel goed in de gaten, want we weten soms niet hoe hard we bijten........ Fem laat Max ook met mama Blue spelen. Dat vindt mama Blue wel leuk hoor en ze weet ook dat Max een kind van haar is!

Over water zwemmen is super leuk en kan ik best wel ongeduldig zijn als Max aan het zwemmen is, want dan wil ik ook heeeel graag meedoen. Voor water ben ik dus echt niet bang! Ik sta al best wel hoog op mijn poten, zegt Fem. Ik vind het wel meevallen...... Nog even en dan ben ik zo hoog als mama Blue. Nu lig ik onder de tafel bij Fem haar voeten, lekker op de koele tegels. Dat is wel fijn voor mama Blue en mij hoor! Fem zegt dat ze nog even voor moet bereiden op de les straks. O ja, en Fem zegt ook dat ik een dief ben.....huh? Gisteren is de droogmolen in elkaar geknapt, kapot. Al het was lag op de tegels en ik maar wasknijpers jatten!!! Hihihi. Wat een leuk spelletje! Dan moest ik telkens voorkomen om ze af te geven en dan draaide Fem zich weer om, en dan had ik er weer een!!!

Ja, ik moet wel wat als Fem zo bezig is! Dat vind ik helemaal niet leuk hoor! Maar nu gaat ze echt stoppen. Ze moet nog ook even de was in de droger doen, want ja, de waslijn is kapot en er in nog geen nieuwe! Dus hopelijk tot gauw en geniet van het mooie weer!

vrijdag 31 juli 2020

Jajajajaja.......................we zijn een beetje druk en heeft Fem nou niet echt de tijd gehad de afgelopen tijd, om te schrijven.  Maaaar ze is er weer! Deze week waren we met z'n allen 25 weken oud! Waar zijn Fem en mijn mensenvader Willem nou eigenlijk zo druk mee? Nou zal ik jullie vertellen, mijn mensenbroer William, heeft een woning en daar zijn ze zoooooo druk mee aan het klussen, het is gewoon ongelooflijk hoeveel werk daar verzet moet worden! Dus ieder moment dat ze vrij zijn, zijn ze daar te vinden! Wij gaan wel mee hoor! Mama Blue en ik mogen nog niet volop mee naar binnen want er ligt nog overal troep, lees spijkers en cement en weet ik veel wat allemaal. Het is wel een mooi plekje hoor! Er lopen achter in een ander weiland ook paarden en koeien. Dus daar heb ik ook al kennis mee gemaakt.

Mama Blue mocht voor zes weken trainen in Kampen. En ja hoor, de laatste twee weken was ze gewoon loops. Dus raad eens, mocht ik leuk mee! Wat was dat leuk om mee te maken. Zij zit in de MAP groep en ja de trainer had gewoon speciaal voor mij ook een aantal keren de dummy's gegooid. Jeetje, wat was dat leuk! Fem zegt dat ik het goed deed. Ook zei ze dat ik best wel rustig was met de andere honden erbij, en dat had ze niet verwacht. Ja, maar ik was wel de laatste keer flink aan het wisselen en die harde waterdummy was nou niet zo fijn om vast te pakken en te dragen. Fem zegt dat maakt niet uit. Voor de rest trainen we nog iedere woensdag met broertje Max. 'Over' water, uit water, volgen en vooruit sturen, zitten en blijven uit zicht, verloren zoek, een markeer apportje........en ga zo maar door. We trainen voornamelijk, nu het vakantie is, in onze eigen dorp, maar als de vakanties voorbij zijn gaan we wel op een andere locatie trainen waar er toch ook een echte bos is.

Fem vertelde me net dat ze nog van alles en nog wat moet doen vandaag en ik sta een keer onder de tafel of lig ik even bij Fem haar voeten. Ik vind het echt niet zo fijn dat Fem aan het werk is. Wel neemt ze iedere dag wel even de tijd om voor een minuut of tien een apportje te gooien in de tuin en te oefenen met 'Voor'. Mama Blue zit er dan bij en die blijft al keurig zitten als het mijn beurt is. Mama Blue is rustiger geworden, zegt ze. De loopsheid van haar is wel over nu, en dat is wel fijn hoor. Zij vind die broekjes die ze aan moet, ook niet zo......dus ja, hoe moet dat nou straks als ik dat moet dragen vraag ik me nu zo af. Fem zegt dat komt wel goed..... hihihi. 

Ik kan best wel een beetje druk zijn zegt Fem. Als zij in de ochtend naar beneden komt dan ben ik zoooooo blij om haar te zien en dan ren ik soms van blijdschap ook gewoon rondjes in de kamer. Fem probeert mij te leren niet op te springen tegen mensen, maar ja, dat lukt ook niet altijd hoor! Ik ben gewoon razend enthousiast. Van vreemde geluiden kijk ik ook niet meer zo op als in het begin. Auto's, bussen, vrachtwagens zijn geen probleem. Af en toe laat Fem mij en mama Blue samen uit. Niet altijd hoor, maar zoals vanmorgen wel omdat het snel aan het opwarmen was, heeft Fem mij meegenomen. Wat is dat toch leuk al die andere honden!

Mama Blue en ik staan nu in de keuken want ja, er komt eten, ja Fem gaat zo een broodje maken en dat ruikt toch allemachtig lekker.  Vooral kaas ruikt zo lekker, daar gaan mama Blue en ik gewoon van kwijlen.....hihihi. Tegen de aanrecht opspringen mag ik niet, en Fem zegt dat het oppassen geblazen is als je de kaas te dicht op de rand laat liggen... ja want ik ben wel een doerak hoor. Aandacht is fijn. Ik verdring mama Blue bijna altijd als zij aandacht van Fem krijgt of een ander. Daarom loopt Fem ook alleen met mama Blue, want ik wil alleen maar opspringen tegen mama Blue als ze weer terugkomt en weer aan de lijn gaat. Dan krijgt mama Blue dan wel aandacht zo.

Ik was net buiten en trek ik Fem haar vlinderstruiken kapot, dat is me toch een leuk spelletje....vind Fem niet zo leuk. Ik heb ook net mijn eten op en het is nu te warm om te gaan lopen, dus heb ik gewoon even in de tuin een plasje gedaan. Ik lig nu even in de bench, omdat ik best wel ondernemend ben, zeg maar. Ik bedenk zo weer wat nieuws. De benchtraining gaat ook voortreflijk. Ik ben nu ook gewoon stil.

Even een tukkie doen terwijl Fem bezig is met haar dingen en ook nog dit stukje voor mij af te kunnen maken. In huis plassen doe ik niet meer. Op de tegels buiten ook niet meer, alleen in de aangewezen plantsoen.  Ik lig vaak in de avond, als ik echt moe ben, aan Fem haar voeten op het kleed. In mama Blue haar oude mandje lig ik niet meer. Dus die gaat Fem eerdaags weghalen en dan zullen ze misschien wel een andere oplossing bedenken.

Fem zegt dat ze niet zo veel hoort van de andere broers en zus. Sporadisch een berichtje of iets op Facebook. Hoeft ook niet zegt ze, maar het is wel leuk om te horen hoe het met ze gaat. Ook of ze het een beetje goed doen op de training.

Buiten loop ik al aardig netjes aan de lijn, alleen als mama Blue erbij is, wil ik gewoon bij haar lopen en dan wring ik mezelf soms in alle bochten om bij haar te lopen, het is al eens zo erg geweest dat mijn touw gewoon om Fem haar benen strak zat, dat ze geen kant meer op kon. Dat is dan wel grappig, maar op het moment besef ik dat niet eens, zegt Fem. Maar afijn, het is vrijdagmiddag en ik lig nu in mijn bench en Fem schrijft voor mij. Wij hopen dat het de komende weken wat vaker zal zijn. Op 11 augustus zijn wij precies 6 maanden oud. Fem zegt dat ze hoopt dat ik dan helemaal klaar ben met wisselen, want het is toch niet fijn als ik de dummy niet goed vast kan pakken omdat het toch wel een beetje zeer doet. 

Fem zegt dat ik net mama Blue ben, qua uiterlijk. Als je de foto's terugkijkt, en vergelijkt met haar, dan heb ik een iets kortere snoet, maar begin nu ook dezelfde ogen te krijgen.

Voor de mensen die met vakantie gaan, terugkomen of net vandaag weggaan, wensen wij een hele fijne vakantie toe, en dat jullie allemaal opgeladen weer thuis komen. Fem zegt ze zal een paar foto's van de trainingen blijven plaatsen op Facebook. Dus houd de pagina in de gaten zou ik zeggen. Voor de thuisblijvers, veel plezier in eigen land! Tot snel!!!!!


11 augustus 2020

Vandaag zijn wij precies 6 maanden oud!! Niet te geloven! Fem zegt het gaat ontzettend hard. Hoeveel ik weeg? Dat weten we niet. Fem is druk met haar administratie en ze heeft uiteindelijk vanmiddag de foto's, genomen op 4 maart, uitgezocht en verzonden naar de andere baasjes! Wat een leuke reacties heeft ze al gekregen. Dat vertelde ze net.

Eerlijk is eerlijk, aan die warmte heb ik niks. Ik verveel me te pletter! Ik slaap veel en als Fem ff niet kijkt, is draadjes trekken uit de kleed een leuk tijdverdrijf! Dat heeft als gevolg gehad dat ik vanmiddag weer ff in de bench heb moeten verblijven tijdens het werken van Fem. Daarbij ben ik het niet mee eens dat iedereen maar hun slippers op de mat bij de achterdeur laat liggen. Ik breng ze altijd keurig naar die persoon toe van wie ze zijn. Nee, dat sloop ik nou net weer niet. Hihihihihi.

Van trainen komt het er momenteel niet. Fem zegt het is té warm en op de stoep achter kunnen wij eigenlijk niet lopen, zo warm is het. Fem begeleid mij naar het plantsoen om te plassen op de stukjes schaduw. Eerst laat ze ons vroeg in de ochtend uit voordat het zo warm wordt. Ver lopen we niet. Ik mag nu ook met mama Blue meelopen in de ochtend. Iedere keer als zij voorbij rent, wil ik er achteraan. Dan hoor ik weer 'nee'. Dat woordje hoor ik wel veel de laatste tijd.......Fem zegt dat ik een boefje aan het worden ben, of is dat nou ook weer de puberteit die om de hoek komt kijken.

Fem en mijn mensenvader Willem zijn druk bij het huis voor mijn mensenbroer. Fem even deze week niet, omdat het té warm is in de auto, dus blijven we lekker thuis. Ik lig nu lief bij Fem haar voeten tijdens het schrijven, jammer, want nu kan ik geen draadjes trekken......

Vanaf morgen gaat Fem proberen de voerbeurten terug te brengen naar twee keer daags......dat weet Jane nog niet hoor.....dus ja, ikke ben het, Fem, die dit verteld. Ben benieuwd hoe Jane dit oppakt......

Mijn hoektanden zijn allemaal door en apporteren doe ik goed. Nu de afwerking nog en dan kan ik zo een proefje lopen. Hihiihi. Daarover gesproken, Fem vertelde dat ze met mama Blue aan een wedstrijd in Putten deel mag nemen. Ze moet er helemaal alleen naar toe. Publiek is niet toegestaan, dus de deelnemers moeten helemaal alleen komen, met hond dan, zegt Fem. Dat is voor het eerst, vertelde ze dat Willem, mijn mensenvader niet mee gaat.... dat zal wel wennen zijn zei ze. Willem helpt zoveel. Nu moet ze alles alleen sjouwen, zegt Fem.... Ook is er geen catering, dus moet je drinken en alles zelf meenemen. Nu maar kijken of ze ergens een rugzak kan lenen. Dat is dan net zo makkelijk zegt ze.

Over twee weken mag ik mee met mama Blue naar een training in Genemuiden. Ik ben zooooo benieuwd hoe dat is. Ze gaan Meervoudige apporteer proefjes doen. Dat lijkt me ook wel spannend hoor. Willem gaat mee om te helpen....dat is wel gezellig met z'n vieren even weg zegt Fem. Even wat anders tussen werken en klussen door......We zijn dan de hele middag weg. Gezellig!

Anders zijn wij nu met deze hitte veel thuis. Om te voorkomen dat wij ook die stomme virus oplopen (dat zegt Fem zo hoor) niet ik, gaan we eigenlijk zoveel mogelijk gezelligheden uit de weg. We gaan wel naar die training omdat het gewoon buiten is. Dat is fijn zegt Fem.

Fem heeft ook een schelpje met water voor ons. Dat vult ze met grondwater en als het smoezelig wordt, haalt ze het oude water eruit en geeft ons dan weer een halve schelp water. Dat is wel lekker hoor!! Koude voeten hebben in deze hitte. Mama Blue is super rustig na haar loopsheid, dat merk ik ook. Ze wil niet echt spelen en wil nu ook alleen maar slapen. Saai he? Geen wonder dat ik die draadjes ga trekken, dat is toch leuk!!!

Fem is ondertussen ook aan het koken. Willem moet uit Heerenveen komen en mensenbroer William wil graag vroeg eten, want hij moet nog een klusje in zijn huis afmaken. Want ja, ze zijn deze week wel druk hoor. Ja dat hoor ik allemaal hoor. Ik ben wel slim hoor. Ik weet ook precies als het tijd is om te eten....dan ga ik alvast onder de tafel liggen en wie weet valt er misschien wel een stukje vlees of zo van tafel......hihihi.. Stoeien met mama Blue doe ik het liefs onder de tafel.

Fem zegt ook dat ik een goeie hulpje ben. Iedere keer als ik van buiten kom, neem ik een takje of blaadje mee, want ja, dan kan ze dat in de prullenbak gooien. Lief van me hé? Maar ja, Fem moet nu stoppen om te schrijven, want de aardappels moeten af worden gegoten.....en dan weet je het wel hé? ETEN. Straks mag ik weer. Gelukkig maar. Ik heb continu honger. Als Fem naar de keuken loopt, volg ik. Loopt Willem naar de keuken, volg ik. O ja, en dit moet ik nog vertellen, als er brood wordt gesmeerd en de blok met kaas wordt uit de verpakking gehaald, staan mama Blue en ik als de neten in de keuken.....hihihihi. Ja, want kaas lusten wij wel beide hoor!!! Maar nu moet Fem echt stoppen....en dat is jammer. Het is even niet anders. En ja, voor ik vergeet, allemaal gefeliciteerd met deze mijlpaal van 6 maanden! Hoop dat jullie wat lekkers hebben gehad vandaag. Ik in ieder geval wel! Een heerlijk grote kauwbot!

Jo de banjo, tot de volgende keer hé !

1 oktober 2020

Jeetje krimmeneetje, wat is het lang geleden dat Fem voor mij heeft geschreven! Ze was er zelf ook een beetje van geschrokken zei ze! Hihihi. Vanochtend zei ik tegen haar, word het niet weer eens tijd dat je even voor mij gaat schrjven.....nou zodoende dus.

De afgelopen anderhalf maand, is er ontzettend veel gebeurd in mijn leven. Samen met mijn broers en zusje zijn wij 7 maanden oud geworden. Over tien dagen zijn wij acht maanden oud. En zal ik julie even een geheimpje vertellen? Ik ben al loops geworden, en dat ben ik dus nu. Wat is dat toch gek om voor het eerst een broekje aan te krijgen in huis. Fem zegt ik liep heel gek met mijn poten hoog en telkens vloog dat ding eraf. Ja, want het is natuurlijk een broekje van mama Blue en die zijn natuurlijk wel iets aan de grote kant, dus ja, dinsdag moest Fem ook nog voer voor me halen, want de ton was bijna leeg, en heeft ze toen voor mij een maatje M broekje meegenomen.

Ik groei niet meer zo hard, ik sta hoog op de poten en ben ik denk ik wel een halve centimeter groter dan mama Blue. Dat is mooi zegt Fem. Mijn koppie mag nu wel wat breder worden zegt ze. Anders wordt ik net een lange slungel. Hihihi.

De training ligt nu even stil. Wel kan ik jullie vertellen dat ik al mijn eerste kraai en duif heb gehaald en wat is dat leuk om te doen. Ik ga nu ook super snel 'down' en ik volg (vanaf vanochtend) perfect. Ja, dat zegt Fem hoor! Ik zou het niet weten. Fem laat mama Blue en mij toch wel nog apart uit. Als mama Blue erbij is, ben ik gewoon lekker gek aan het doen en wil ik iedere keer als ze dichtbij komt, spelen. Dus ja, dan zit er niets anders op, dan ons zo uit te laten. Ik ben het er niet mee eens hoor, want dan moet ik in de bench wachten totdat mama Blue terug is. Ja, zij is toch als eerste aan de beurt en ik kan toch al alles goed ophouden als het moet.

Afgelopen weekend mocht ik mee naar een SJP in Genemuiden, jaja, de regels, maar omdat mijn mensenvader lid is van de vereniging, had het bestuur ingestemd dat hij met Fem mee mocht lopen. Een heeeele goede training voor mij, zegt Fem. En dat was ook zo. Ik was eerst heel druk en naarmate ik doorhad dat ik niet mee mocht doen, ging ik gewoon lekker slapen. Mama Blue heeft een B diploma behaald want ja, de A zat er dit keer ook niet in. Fem zegt ze zou graag willen weten waarom het niet ging, maar ze heeft een vermoede, en dat is dat mama Blue misschien nog niet helemaal op haar oude conditie is en dat, dat wel eens het probleem zou kunnen zijn. Zij zegt wel dat het fantastisch is met de eindcijfer, 73/80.

Zondag hadden we dus helemaal rust, ja alleen maar even uitlaten en meer niet, want ja, Fem was al weer aan het voorbereiden voor maandag. Alles weer klaar zetten. Maandag had mama Blue dus weer een wedstrijd en dat was een meervoudige apporteerproef. Wat was dat leuk om te zien!  Wat heeft ze het super gedaan! Ze heeft zowaar een B diploma binnengesleept! Wat was Fem blij hiermee. Mama Blue is even goed verwend met lekkere dingetjes. Ik ook hoor! Ja, ik deel gelukkig wel alles mooi mee. Hahaha.

Voor de rest zijn Fem en mijn mensenvader, Willem hartstikkede druk. Onze mensenbroer William heeft een huis, dat heb ik al verteld denk ik? Daar zijn die twee nog steeds hard aan het werk. De laatste loodjes zegt Fem wegen het zwaarst. Wij mogen gelukkig altijd mee. Dan blijven we óf in de auto óf we mogen in de slaapkamer in onze mandjes blijven. Dat is wel leuk hoor, want er lopen achter in een andere wei, paardjes en koeien. Wat is dat leuk. Gisteren waren wij er ook even, toen liet Fem ons uit en de paardjes kwamen er mooi aanrennen. Fem zegt het was leuk om te zien dat ik bij een van de paardjes op mijn achterpootjes ging staan om te snuffelen aan dat ene zwarte paard. Groot zijn ze, joh! Fem zei dat ze verbaasd was dat ik niet ging blaffen. Ja, dat doe ik thuis ook wel, blaffen. Soms is het terecht zegt Fem en een ander keer niet. Dan kan ik uit het niets aanslaan..... ja, ik moet mijn lieve baasjes wel beschermen hoor!

Terwijl Fem dit voor mij schrijft, lig ik in mijn mand. Lekker slapen, dat doe ik nu veel hoor, met die loopsheid. Fem zegt ook als het huis af is, dan gaan we weer volop aan de bak. Wat ze wel met mij doet is als we thuis komen, moet ik bij de schutting 'down'. Dan haalt ze het lijntje er af. Ruimt ze het op en dan hoor ik ineens 'partoe'. Dan gooit ze een dummy ná 30 seconden, en moet ik blijven liggen. Ná nog een halve minuut komt ze mij halen en dan moet ik na vijf stappen gaan zitten en ja, dan pas mag ik de dummy ophalen. Wat is dat toch moeilijk hoor, wachten. Dat doet ze overigens ook met mama Blue hoor. En die heeft al een paar 10en gehaald op een proef in Putten voor dit onderdeel, dus ja, het werkt wel.  In de tuin doet ze mij ook vooruit sturen en dan mag ik snoepjes ophalen. Ik mag nu niet los lopen omdat ik loops ben, maar anders oefenen we ook wel op het uitlaatveldje hoor. Daar haal ik ook dummy's goed op, kan ik goed blijven zitten en dan roept Fem me met de fluit. Ja, knap he?

Dat is nu mijn leven op dit moment. Even rust met de loopsheid en dan als het huis van William af is, weer lekker aan de bak!

O ja, Fem krijgt ook allemaal kinderen hier voor tekenles, wat is dat leuk om ze te kunnen besnuffelen en lekker een aai over de bol te krijgen. Wat leuk is dat. Ze heeft nu drie groepjes met kinderen. En er komt in november nog eentje bij, vertelde ze aan Willem, ja, ik hoor alles! Ik doe alsof ik slaap maar ondertussen........

Maaruhhhh luitjes, o ja, voor ik het vergeet, ik eet nu alleen twee keer daags. Knap hé? Fem gaat nu een broodje eten, even kijken wat ik nog van tafel kan scoren!!! Haahaha. Nee, ik schooi niet maar ik lig dan wel bij Fem haar voeten.....slim hé?
Je weet het maar nooit!!

Jo de banjo! Tot de volgende keer!

12 oktober 2020

Hallo allemaal!!!! Zo, Fem schrijft weer en dat binnen 11 dagen vanaf het vorig stukje! Dat heeft natuurlijk ook een goeie reden. Gisteren waren wij 8 maanden oud. Ik had al verteld dat ik loops ben, en ja, dat vind ik nou eigenlijk niet zo leuk! Mijn broekje aandoen in huis is voor Fem en mensenvader Willem een waar gevecht. Ik heb een hekel aan dat ding en ga iedere keer zitten als ik van buiten kom of uit de bench. Ik slaap de afgelopen weken veel en ik ben gestopt om mijn handdoek in de bench te slopen. Ja, want dat was me toch een dingetje hoor! Fem vond dat niet zo leuk. Iedere keer weer een andere doek erin te leggen. Mama Blue slaapt nog steeds bij mij in de bench en dat is me toch gezellig. Ik pik wel soms haar plekje in, ja achterin ligt ze wel het liefs. Moet ze ook maar leren hoor.

Om te vieren dat we 8 maanden oud zijn, hebben wij heerlijk in het bos gewandeld gisteren. Lekker
los lopen en ik mama Blue jagen. Wat is dat leuk! Alle geurtjes en zo en dan zo snel mogelijk rennen naar mama Blue en dan ravotten en ga zo maar door. En toen, ja en toen kwam er een heeeeeeel groot paard. Ik blafte even, want ja, als ik schrik heb ik de neiging om te gaan blaffen. Fem hield me tegen en toen mocht ze zowaar van de ruiter met mij om dat paard heen lopen!

Wat ruikt dat dan lekker hé? Ik heb mij keurig gedragen en gaf hem ook nog eens een kusje op zijn neus.
Ja, hij kwam met zijn hoofd heel laag, en ik mocht snuffelen aan zijn benen. Wat was dat indrukwekkend! Fem zegt ook, ik heb met keurig gedragen. Poeh hee, wat was dat leuk!

Fem en Willem zijn  bijna klaar met klussen bij William en Dirna. Wat is het mooi geworden zegt ze. Wij moeten het dus hebben van 'horen zeggen". Ja, want van William mogen wij daar niet in huis. Hij denkt natuurlijk dat wij niet zijn opgevoed en alles smerig gaan maken. Dat is natuurlijk niet zo. Als onze pootjes af worden geveegd, lopen wij heus niet tegen muren aan hoor!

Fem traint nu alleen met mij in de achtertuin, ja waarom? Omdat ik loops ben natuurlijk! Hihihi. Ik lig nu even bij Fem haar voeten. Een dikke zucht omdat ze dan nu even geen aandacht voor me heeft, alhoewel dat al de hele ochtend zo is hoor!!! Ja, administratie hoor ik net, moet ook gebeuren zegt Fem. Dus het huis is maar even een puinhoop zegt ze. Morgen is er nog een dag. Gelukkig is het wat droger vandaag en kunnen we nu buiten lopen zonder nat te worden. Ik heb daar geen probleem mee hoor. We zwemmen ten slotte ook en daar genieten we van.

Het is voor mama Blue en mij bijna etenstijd, dus Fem gaat nu stoppen, want dan kan ze voer voor me uit de schuur halen en dan kunnen we lekker eten. Nom nom nom. Ja, ik ben ook een typische Labrador, vreet alles wat ik zie. Fem zegt ik ben ook een echte vreetzak. Nou.....

O ja, dat moest ik ook nog vertellen, ik pluk geen bloempjes meer voor Fem uit de tuin. Dat mocht niet meer. Dus ja, ben ik daar maar toch mee gestopt. Hihihi.

Maaaaaar aju paraplu, ik ga nu lekker eten.Tot de volgende keer!!!!!

11 december 2020

Halloooootje!!! Fem zit achter de laptop en is rood in haar gezicht!! Ze zag de datum van de vorige keer, en vroeg 'jeetje is het al weer zo lang geleden dat ik voor je heb geschreven?' Jahaaaa! Dat klopt wel. Hihihi. Druk, druk, druk. Ja en waarmee? Met klussen, met lesgeven, met administratie, huishouden, ons trainen overdag achter het huis, want ja, 's avonds kan nu even niet. In het weekend waren Fem en Willem gewoon hartstikke druk met klussen. Jaaaaa, maar het is echt bijna klaar voor dit jaar, zeggen ze. Nog een paar kleine dingetjes en dan is het slush!! Uhm ja watte? Ja, klaar zegt Fem.

Ik groei ondertussen als de beste, ik sta al een stukje hoger op mijn poten dan mama Blue en ja, Fem zegt ik mag niet meer groeien. Hahaha, net alsof ik daar invloed op kan uitoefenen.  Nog een zak pupvoer (bijna) dan zet ze mij over op hetzelfde voer dan mama Blue. O jeetje krimmeneetje!!! Bijna vergeet ik te zeggen, wij zijn vandaag met z'n allen 10 maanden oud!!! Wat gaat het toch hard zegt Fem. Ja, ik ben het met haar eens. Het is ook al weer een tijd geleden dat ik van mijn broertjes wat heb gehoord. Van Max niet natuurlijk, die zie ik nog wel af en toe. Mijn zus gaat het goed mee. Die is volop aan het trainen, en grappig, als Tess onderwater komt met haar koppie, blaast ze bubbels!!!! Hihihihi. Nou dat doe ik niet hoor!!

Trainen gaat goed. In de ochtend loopt Fem met mij en mama Blue en dan rennen we echt heel hard over het veldje. We zijn echt aan elkaar gewaagd. Sinds een maand slaap ik alleen in de bench en mag mama Blue in de kamer slapen. Dat gaat gelukkig enorm goed zegt Fem. Dus ja, afgezien van het druk zijn, en het feit dat William uit huis is (knuffelmaatje is nu weg), maar Fem pakt mij ook iedere dag lekker even op schoot om te knuffelen hoor. Dat gebeurd meestal 's avonds. Overdag ravotten we wel eens in de kamer. Vooral nu het zo koud is de afgelopen dagen. Wat is dat toch leuk! Spelen met Fem. Botjes zoeken, dat is echt leuk. Fem zegt dat ze verbaasd is dat ik het woordje 'keuken' ken. Als het botje in de keuken ligt zegt ze 'zoek keuken'. Hoog zoeken snap ik ook toch lekker al. Dan legt Fem soms het botje op tafel neer en dan weet ik hem wel te vinden hoor. Mama Blue deed eerst niet mee, maar nu, het is dringen geblazen! Hihihi.

Mama Blue en ik kunnen ook zo lekker klieren in huis en daar is Fem niet altijd even blij mee. We verliezen nu beide enorm veel haar, en ze kan dan wel twee keer daags stofzuigen! Hoort erbij zegt ze! Gelukkig maar!

Kauwbotjes jat ik nog steeds van mama Blue, want stel nou net dat die van haar lekkerder is dan die van mij. Fem moet eigenlijk bijna eten voor ons pakken en nu loop ik te piepen dat ik eten wil, maar ik wil eigenlijk naar buiten. Fem is weer druk geweest met Willem vanmiddag. Alles op zolder opruimen en ook achter het schot weer dingen vandaan geplukt. Fijn is dat zegt Fem.  Opruimen die handel. Ik loop nu lekker te rennen in de tuin. Last van regen en kou heb ik gelukkig niet. Boeien!

Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om weer volop aan de gang te gaan. Dat is wel leuk. Maar met de kerstvakantie gaan we lekker het trainen volledig oppakken. Soms verveel ik me nu. Dan help ik Fem maar om blaadjes te brengen uit de tuin. Dan kan ze die in de prullenbak gooien. Ik eet nu nog twee keer daags en dat zal wel zo blijven. Ik hoorde Fem ook al zeggen dat ze in Genemuiden wil gaan trainen......ben benieuwd hoe dat dan gaat. Zou wel machtig leuk zijn met mama Blue samen daar te trainen. Fem zegt maar hopen dat die stomme ziekte nu eens de nek  wordt omgedraaid.....hihihi.

Maaruhhhh, ik ga nu echt ff eten hoor! Mijn maag rommelt! Oh ja, Fem zegt ook dat ik een mooi lijfje krijg en dat ik meer en meer op mama Blue begin te lijken. Ze hebben soms moeite om te zien wie, wie is. Fem niet hoor, maar de rest wel!! Hihihi. Ik heb een smaller koppie en langere staart dan mama Blue, dus Fem ziet gelijk wie we zijn. Nu sta ik even bij de achterdeur en Fem typt even de laatste zinnetjes. Tijd voor de schaft!!! Hopelijk schrijft Fem weer snel. Ik denk als we weer volop trainen hebben we ook veel meer te vertellen! 

Mensen, heb een fijne kerst en een fijjne jaarwisseling. Het zal wel anders dan anders zijn, maar  nouja daar doe je niet zoveel aan zegt Fem. Gewoon positief blijven en hopen op een beter en gezond 2021!!

26 januari 2021
Hallo allemaal! Allereerst willen wij, mama Blue, ik en Fem onze mensenmoeder, jullie nog het allerbeste wensen voor 2021.

Ik steek gelijk van wal. Fem heeft niet voor mij kunnen schrijven omdat ze, ja, door mij.....is komen te vallen. Oeps! Ja, ik ging voor haar voeten lopen toen wij terugkwamen van een rondje p &p 'savonds toen Fem met mij wou spelen. Toen Fem verder wou lopen, liep ik voor haar voeten. Ze is voorover komen te vallen en heeft haar rechterarm behoorlijk gekneusd. Dus ze kon eigenlijk niet zo veel doen. Zij zei vanochtend dat ze weer voor mij kon schrijven omdat het toch gelukkig een stuk beter is. Dus ja, bij deze dan!

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd? Nou, met de jaarwisseling was er toch  nog wel veel vuurwerk, desondanks het verbod. Als ik binnen was, was er niets aan de hand, maar toen Fem mij uit ging laten achter in de tuin, was er ineens een harde knal van de achterburen, en ja, dan kan je toch wel eens schrikken. Voor de rest heb ik keurig liggen slapen en was er verder niets aan de hand.

Onze mensenbroer William is verhuisd. Dat was wel even wennen voor Fem en Willem. Het was ineens stiller maar wel rustiger in huis. Ik kom nu veel meer aan rusten toe. Klinkt misschien niet zo aardig, maar dat is wel een beetje zo. Fem schrijft nu voor mij, en jaha, ik lig lekker te pitten. Ideaal! Hihihi. Hoef ik mooi niets te doen. Fem zorgt goed voor ons. Willem, werkt weer thuis en dat is wel weer even wennen voor Fem, maar ook voor mama Blue en mij. Ja, want de routine is nu weer veranderd. Het is wel berengezellig hoor! Krijg ik natuurlijk veeeeel meer aandacht. Hahahaha. Met koffie drinken, krijgen wij dan ook weer een koekje. Dus ja, dat is wel leuk natuurlijk.

Trainen hebben wij langzaam weer opgepakt. Fem doet veel in de tuin, maar buitenshuis stond het wel even op een laag pitje. Maaaaaar,  hebben wij, Fem, Willem, mama Blue en ik een fijne wandeling in het bos gemaakt afgelopen zondag. Poeh hee, wat waren wij wel moe na die tijd hoor!
Ik weet inmiddels ook wat links en rechts is. Fem doet in huis wel zoek spelletjes dan moet ik ook hoog zoeken. Dat lukt wel aardig! Mama Blue is nu weer loops, maar gaat dit jaar niet een nestje doen. Daar krijgt Fem nog steeds wekelijks vragen naar. Ongelooflijk dat er zoveel vraag is. Absurd veel zegt ze.

Van de broers en zus horen wij niet veel maar zien we af en toe foto's op Facebook voorbij komen.
Stuk voor stuk doen ze het allemaal goed. Mooi toch? We lijken wel allemaal op elkaar zegt Fem.
Ik krijg nu twee keer daags volwassen voer. Ik zeur niet zoals mama.............hihihi. Fem zegt dat ik wel lief ben. Ik wordt steeds rustiger in mijn doen en laten. Zoals gisteren had Willem iemand van zijn werk, en mama Blue en ik zijn gewoon rustig gaan slapen ná uitgebreid kennis te hebben gemaakt. Dat dan wel. Hihihi.

Ik sta iets hoger op de poten dan mama Blue, maar niet té veel, zegt Fem. Ik begin ook nu meer lijf te krijgen, zegt Fem. Zij zegt die inham bij mijn ribben begint nu mooi vorm te krijgen en mijn staart wordt bij de aanzet wel iets dikker. Mijn hoofd is breder geworden en Fem zegt ik begin meer en meer op mama Blue te lijken op die leeftijd.

Fem zegt ook dat met trainen ik keurig wacht totdat mama Blue is geweest, onaangelijnd, in de tuin. Buitenshuis moeten we dat nog gaan testen, maar Fem zegt, ze heeft er alle vertrouwen in. Ze zegt ook dat ik keurig de dummy's vastpak alhoewel ik nog wel speels ben. Er is genoeg tijd om serieus te worden zegt Fem. Nu maar eerst ff zo. De trainingen gaan dus nu niet door vanwegen dat stomme virus. Maaarjaaaa, Fem en Willem samen hebben wel genoeg kennis om mij tot een mooie B diploma te loodsen. Mooi toch? Fem heeft mij alvast op Orweja aangemeld, dus ja, als het kan, gaan we toch een wedstrijdje of twee doen dit seizoen. Dat zou toch leuk zijn!

Het is nu tijd voor een rondje lopen........dus Fem gaat afsluiten. Op 11 februari zijn wij, de eerste nest van mama Blue, een jaar oud. De tijd is veels te snel gegaan zegt Fem...

Tot de volgende keer! Jo de banjo!

15 februari 2021

Hallooooo allemaal! Ja, Fem is al weer druk met van alles en nog wat.  Ja, en die nogwat was vorige week toch onze verjaardag....huh denk je nu? Jahaaa wij waren vorige week donderdag op 11 februari, een jaar oud!

Eerlijk is eerlijk, wat was het leuk om al die foto's te zien van mijn broers en zus. Schitterend om te zien hoe mijn broers zo op elkaar lijken en Tess en ik ook. Jax heeft ook meer onze koppie, maar qua lijf, nou daar kun je U tegen zeggen.

En toen werd het dus die weekend voor onze verjaardag, berenkoud, BRRRR! Toen het begon met sneeuwen heeft Fem mij gelijk naar buiten genomen. Het was natuurlijk eerst weinig sneeuw, maar daarna! Jeetje wat een sneeuw en wat was/ is het leuk om te banjeren in die sneeuw. Ik mocht alleen achter in de tuin echt spelen. Met uitlaten moest ik aan de riem. En vanochtend mocht ik al helemaal niet mee naar buiten, want Fem vertelde dat het super glad was overal op het trottoir!

Ze vertelde aan Willem (ja, dat hoorde ik...) dat ze mama Blue maar los had gelaten omdat ze toch bang was dat ze ging uitglijden. Spekglad was het. Het regent nu al de hele tijd en mag ik nu van Fem ook niet buiten spelen. Alleen p&p en dan moet ik weer naar binnen. Flauw he?

Nee, Fem zegt ze is gewoon voorzichtig. Aan botbreuken en gescheurde pezen hebben we niks. Daarbij is de pekel hier in onze straat zoooooo erg dat mama Blue een zere plek aan haar pootje had vorige week. Toen heeft Fem dat behandeld met honingzalf, en de volgende dag was het plekje gewoon dicht. Knap he?

Mama Blue was weer loops geweest en dat is nu ruim drie weken voorbij. Fem geeft momenteel ook geen les, dus we zien echt niemand!

Even langs rijden en buiten even gedag zeggen  tegen onze grote mensenbroer is natuurlijk ook wel leuk! Even wat wegbrengen naar hem. Vandaag is nóg een grote dag. Marthyn, onze jongste mensenbroer, heeft vanochtend de sleutel van hun huis mogen halen en zij zijn al gelijk aan het klussen. Wat zijn mama Blue en ik benieuwd hoe het daar uitziet. Zo ver bij ons vandaan is het niet, zegt Fem.

Wij zijn de afgelopen weekenden veel aan het wandelen geweest. Wat is dat toch leuk, maar wel vermoeiend hoor! Ja, slapen doen we dan de rest van de dag, maar dat is wel zoooo leuk om met mama Blue in het bos te rennen. Super gaaf. Fem zegt dat ik goed luister als zij mij roept met de fluit. Dus dat is gelukkig wel fijn, zegt ze.  Trainen doen we nu ongeveer een keer in de week, maar nog niet zo lang. Fem wisselt af met mama Blue en mij. Ja, dat is een goede training en wel lastig om los te zitten als mama Blue mag apporteren.

 Iedere keer als we terug komen van wandelen, moet ik achter de poort gaan zitten. Moet ik wachten en dan loopt Fem naar de schuur, vandaaruit gooit ze dan een dummy en roept dan 'partoe'. Moet ik blijven zitten......pffff........de ene keer lukt het wel, en dan ander keren niet. Het is net, hoeveel energie ik nog over heb na het wandelen zegt Fem. Maar in ieder geval dan komt Fem weer teruglopen. Loopt ze om mij heen en moet ik blijven zitten, dan zegt ze 'volg', lopen we een stukje, zegt ze 'zit' en dan mag ik uiteeeiiiiindelijk de dummy apporteren. 'Volgen' en 'blijf' oefenen we zelfs ook in huis. 'Zoek zoek' is ook zo een leuk spelletje. 'Zoek hoog' kan ik ook al! Fem zegt dat het knap is.

Lekker ravotten in huis op de bank is ook leuk!!! Ja, dan wil Fem mijn pootjes vastpakken en dan sla ik met mijn poot of ik neem haar hand in mijn bek..... Soms nog iets te hard, maar dan roept Fem gewoon auw!

Mama Blue wou toen ze loops was niet met mij spelen, flauw he? Nu gaat het wel weer hoor.... ja en zal ik jullie een geheimpje vertellen? Mama Blue word een beetje grijs onder de kin. Hihihi. Fem zegt dat ze een oude dame wordt. Maaaaaar als Fem ons een keer samen uitlaat of gaan wandelen, dan houdt ze mij wel goed bij met rennen hoor. Jeeee, wat is ze snel. Maar ik ook, zegt Fem. Ik heb natuurlijk langere benen, dus ja, ik ben wel lekker snel.  Voordat die sneeuw kwam, liepen we onze rondje en daar waren eenden op het water, twee daarvan vlogen van de wal het water in. Ik wou erachteraan.....Fem floot, en ik kwam terug. Wat ben ik toch beloond! Lekkere snoepjes!!!!

O ja, voor mijn verjaardag hebben mama Blue en ik een hele grote bot gehad. Mmmmm, wat was dat smullen zeg! Voor het eerst dat ik zo een groot bot had gekregen van Fem. Mama Blue had het als eerst op, en toen stond ze continu te kijken of ik hem al op had. Van Fem moesten we beide op een kleed liggen, want ja, die dingen kunnen wel smeren hoor.........

Wat grappig is om te vertellen is als mama Blue en ik een kauwstaaf krijgen, wacht mama Blue altijd met kauwen tot ik mijn kauwstaaf op heb, dit om te kijken of ik alles opeet. Als ik het dan op heb, begint ze pas met haar eigen staaf. Hihihihi. Fem zegt het lijkt net of ze aan het controleren is of alles wel goed gaat. Ik ben inmiddels wel een grote meid hoor!

Deze grote meid heeft ook voor haar verjaardag een nieuwe kamer bench gekregen. Het is echt een mooie, met een rubberen mat, twee dichte kanten en wat slaapt dat toch fijn! Vanochtend was ik wel vroeg wakker, maar dan laat ik van me horen, want ja, dan moet ik wel zooooo nodig plassen dat ik dan eigenlijk gelijk al naar buiten moet. Ja, en dan is Fem er meestal wel aardig snel. Ik moet dan wel eerst stil zijn, voordat ik er uit mag. Fem zegt dat ik het keurig doe!

Groeien doe ik niet meer! Ik blijf nu zoals ik ben zegt Fem. Ik krijg nu ook volwassen brok. Fem zegt dat de overgang wel soepel is gegaan. Geen losse maag of zoiets....gelukkig maar!

Trainen bij de vereniging kan natuurlijk nu niet, maar we staan wel op de lijst als het weer zover is. Fijn is dat! Een heerlijk vooruitzicht zegt Fem. Hopelijk dat Fem en Willem binnenkort worden gevaccineerd, dan kunnen we ook echt weer dingen gaan ondernemen, zegt Fem. Lijkt me ook leuk om weer te beginnen! Maaarrrr uhhhh Fem moet nu even thee zetten, dus gaat ze nu even stoppen. Mama Blue en ik liggen lekker te pitten. Zodra wij de waterkoker horen, komen wij als de neten een koekje scoren. Hahaha. Ja, en iedere keer weer krijgen we het, hoor!!!

Als er weer iets leuks is zal Fem het voor mij melden, afgesproken?

Tot de volgende keer!!!

3 maart 2021

Hallo allemaal!  Nee, je weet niet wie ik ben? Jane toch, dochter van Blue, weet je het nu weer? Ja, Fem schrift weer even voor me. Ik lig lekker te pitten op de bank, want het zonnetje is er niet vandaag. Oh wat kan ik genieten van buiten zijn. De afgelopen dagen was het echt genieten buiten. Lekker droog weer en zon. Fem zegt dat het wel grappig is om te zien hoe ik van buiten zijn, geniet. Ik besnuffel alles zegt ze, jaja, onderzoeker ben ik. Hihihi. Dat is wel een teken dat ik toch heerlijk met mijn neus bezig ben en wil zijn.

Fem laat mama Blue en mij nu samen uit. Af en toe ben ik wel eens té gretig om naar buiten, en kan ik wel eens trekken, maar zodra ik mijn behoefte heb kunnen doen, dan word ik rustiger, zegt Fem.
Als Fem mij dan los laat op het veldje, staat mama Blue mij op te wachten. De ene keer gaat ze rennen, en de ander keer blijft ze gewoon staan. Dan weet ik ook dat zij geen zin heeft om te rennen.

Op maandag 1 maart zijn we, ja, mama Blue en ik, weer naar de Dierenarts geweest voor controle en natuurlijk onze inenting. Mama Blue mocht als eerst. Wat was dat leuk om met mijn poten toch op tafel te staan, even spieken wat ze met mama Blue aan het uitvreten was. Hihihi. Tanden kijken, hartje luisteren en natuurlijk ons gewicht controleren. Bah en een neusspuit. Kennelhoest. Fem zegt dat het beter is, omdat wij heel vaak met andere honden spelen op het veldje. Gewoon voor de zekerheid. Zowaar kreeg mama Blue een koekje, en ik dan?

Toen was ik aan de beurt. Fem tilde mij keurig op tafel, maar ik was een beetje riebelig, ik kon maar niet stilstaan op die tafel, want ja, ik moet wel zien wat ze aan het doen is. Tanden kijken is nou niet echt mijn ding en naar mijn hart luisteren was niet zo makkelijk omdat ik telkens draaide. Uiteindelijk hield Fem mij stevig vast en kon de arts luisteren. Toen zijn wij natuurlijk goedgekeurd. Hihihi. Natuurlijk kreeg ik een koekje want ik was zo braaf! Mama Blue kreeg ook weer een koekje, en mijn tweede dan? Ja, die bleef uit. Fem blij en wij ook, want dan hoeven we voorlopig niet weer naar de Dierenarts. Jippeeeee!

De afgelopen weken zijn we lekker aan het trainen. Een keer waren Dirna en William mee. Want ja, Dirna wist niet wat wij dan nou precies aan het trainen waren, en toen hebben we voor het eerst dit jaar gezwommen. Wat was dat leuk! Met de eerste keer over zwemmen moest ik natuurlijk wel een beetje gek doen. Rennen, heen en weer, want ja, wat was ik toch blij zei Fem. En dat klopt ook. Volgen deed ik de eerste keer niet honderd procent, maar na een paar keer oefenen, deed ik het weer keurig. Vooruitsturen ging ook voortreffelijk zei Fem. Ik kwam gewoon op de fluit! Ja, dat ben ikke, Jane.....

Mama Blue mocht twee dummy's halen. Een uit water en de ander van over water. Na afloop heeft Fem ons gelijk afgedroogd, want ja, het water was nog wel koud, maar het was wel lekker weer buiten. In de tuin verstopt Fem dummy's, hoog, laag, achter, bovenop.......je kunt het zo gek niet bedenken...... hihihi. Soms is het wel even zoeken, want ze gebruikt die water dummy's. Die hebben niet zo een geur zoals dat wild, zeg maar. Zitten op de fluit doe ik echt keurig zegt Fem. Ze is ook al bezig met links en rechts. Niet benoemen nog, maar neerzetten en dan met de hand zeggen apport. Links en rechts komt nog........

In huis verstopt ze ook dummy's. Hihihi, voorals als het buiten regent is dat een leuk spelletje.
Maar iets helemaal anders. Een week of twee geleden gingen mama Blue en ik met Fem en Willem mee. Ja, waarnaartoe.....weet ik veel! Als de auto rijdt gaan wij het liefs mee! Dus wij in de VW op de achterbank mee. Drie kwartier later kwamen wij op de plaats van bestemming. Willem stapte uit. Fem bleef bij ons zitten. Ná een minuut of tien kwam Willem terug. Hij deed de achterklep open, en ineens kwam er een grote balk naar binnen geschoven. Ik schrok me de tering! Ik vloog bij Fem op haar schoot. En toen kon ik niet meer terug, want ja, die balken/hout kwamen tot voor bij Fem haar benen en ik kon toen echt niet meer terug. Vervolgens moest ik via de deur weer naar achteren worden gezet. Poeh hee! Wat was ik geschrokken en ben ik vervolgens heerlijk tegen mama Blue aan, in slaap gevallen. Gelijk weer naar huis.

Jahaa, maar wat ging Willem nou doen met dat hout? Afgelopen zaterdag was Fem bezig in huis en Willem in de schuur. Die houten balken/ planken, moesten een tafel worden. Stukjes werden er af gezaagd en er kwamen allemaal kleine stukjes hout vanaf en ja, wat is nou leuker om al dat hout weg te dragen......dat mag natuurlijk niet, maar is wel leuk om te doen. Het is dan wel saai hoor als ze allebei aan het werk zijn. Ja, het blad is dan nu af en wordt dan op U poten gezet voor een bureau. Dat zegt Fem hoor. Ik zou het echt niet weten......

Dus zien jullie nu wel? Onze baasjes zijn gewoon lekker druk. O ja, en gisteravond toen Fem in de keuken bezig was de hele avond, bleven mama Blue en ik bij haar in de keuken hangen......wat rook het toch lekker. Fem zei dat ze voor het eerst koekjes aan het bakken was. Eerlijk is eerlijk, Marthyn kwam binnen en hij rook gelijk dat Fem aan het bakken is geweest.....

Nu heeft Willem voor werk iemand op bezoek en ik lig met mama te duveljagen onder de tafel bij Fem haar voeten. Ja, het is tijd dat Fem even met ons gaat lopen..... dus eerst koffie inschenken voor de visite en dan gaan wij lopen, ja, dat zegt Fem hoor!!! Ik lig gewoon nu lekker onder de tafel bij Fem haar voeten. Maar nu hopen dat wij weer kunnen beginnen met de reguliere training eerdaags! We blijven duimen zegt Fem!

Tot de volgende keer!!!

13 april 2021

Hallooootje! Ja, daar was ik weer. Jonguh, jonguh, jonguh wat zijn die mensenmoeder en -vader toch druk! Klussen, ja, gewoon thuis en af en toe nog bij onze mensenbroers William en Marthyn.

Inmiddels is er al weer een jaar voorbij dat al mijn broers en zus de deur uit zijn gegaan. Wat vliegt de tijd toch! Oh en wat geniet ik toch van het werken met Fem. GE-WEL-DIG! Fem zegt dat ik slim ben.......hihihi. Ben ik ook.....hihihi. Ik kijk alles bij mama Blue af! Ik kan al links en rechts! Jahaa. Ikke ben slim joh! We trainen nu niet bij de vereniging, want ja, die stomme virus houdt alles tegen. Fem zegt het is maar de vraag of we dit jaar wedstrijden kunnen lopen. Ik ben wel heeeeel benieuwd naar hoe dat zal zijn. Fem zegt dat ik wat rustiger ben met werken dan mama Blue was. Ik spring niet in, of liever bijna niet. Als we een weekje of zo niet hebben getraind, dan kan ik wel eens ongeduldig zijn.....zit in het aard hé..

Fem traint achter het huis met mij. Op een matje moet ik voorkomen. Ja, ik moet echt de basis goed hebben. Ik zit zo in de achtertuin wel gelijk op de zitfluit. Buiten, als ik mijn aandacht niet bij Fem heb, vooral met spelen met mama Blue, ja dan wil ik het wel eens vergeten. Dus daar is Fem nu mee bezig. Ze draagt haar fluit om haar nek, en af en toe blaast Fem op de zitfluit. Dan luister ik wel hoor.

Mama Blue was zondag jarig en is nu 6 jaar oud en was ik 13 maanden oud. Jemig wat vliegt de tijd zegt Fem. Ongelooflijk. Ik ben ook net voor de tweede keer loops geweest. Ik was slim, de eerste week wist ik het te verbergen voor Fem.....hihihi. Het broekje in huis aan, kwam pas een week later.
Fem zegt dat ik heel netjes ben, want mama Blue vind die broekjes maar niets. Die kan het wel eens slopen, die periodiekbroekjes.......dat doe ik niet. Fem is daar wel heel blij mee hoor.

Maar even iets anders. Fem zegt het is grappig als wij naar William en Dirna rijden, dat ik en mama Blue de weg herkennen en dan al bij de begin van de weg, beginnen te piepen. Ja, onze mensenbroer zijn we wel gek mee, hoor! Wij mogen bij William en Dirna in huis, maar dan wel in mijn oude bench. Ja, vooral toen ik loops was, mocht ik niet los lopen in huis. Dat is wel begrijpelijk hoor!

Dat had ik nog niet verteld! Ik heb een mooie nieuwe bench! Hij is mooi joh! Dicht aan twee kanten, en aan een kant een deurtje. Gaaf joh. Een rubbere mat erin en dat is wel wat warmer dan die koude plaat. Mijn eigenste bench! Ja, mama Blue mag los 'snachts.......verschil moet er zijn, zegt Fem. Maakt mij niet uit hoor.

Als Fem gaat douchen, dan moet ik in de bench. Daar heb ik geen moeite mee! Fem zegt dat ze trots op mij is! Poeh hee, dat is me toch wat! Ik lijk ook meer en meer op mama Blue, zegt Fem. Mijn staart wordt nu al wat dikker, dus Fem heeft nu wel wat meer moeite om ons uit elkaar te kennen. Het is dat mama Blue een dikkere kortere staart heeft, anders kon ze ons echt niet uit elkaar kennen hoor! Hihihi.

Onze mensenvader werkt nog steeds thuis. Het is wel gezellig hoor! Met een paar maanden heeft hij een kantoor boven en dan kan Fem weer haar gang gaan. Soms is hij aan het overleggen en dan moeten wij stil zijn, dan mag Fem zelfs niet met ons ravotten. Dat is dan niet zo leuk, maar dan gaan we even wandelen en dan rennen mama Blue en ik me toch op het veldje. Ja, ze blijft me goed bij die 'olde griese'. Dat zijn Fem haar woorden hoor, want ja, mama Blue krijgt ook een grijze sikkie. Hihihihi.

Mijn favoriete plekje overdag is op de bank. Dan op mama Blue haar plekje....ja, die pik ik altijd in overdag. Hihihi. Dan lig ik met mijn koppie op de leuning.....Fem zegt het is schattig om te zien. En snurken als de beste! Als ik bij Fem op schoot lig, ja, daar ben ik nog niet te groot voor hoor, en zij mij dan kusjes geeft dan kan ik van die piepende geluidjes maken. Fem zegt dan dat ik een 'portret' ben. Wat dat dan nou te betekenen heeft...........maar afijn. Fem gaat ff thee zetten voor haar en onze mensenvader en ja, dan weet je het wel.....staan we weer paraat voor een 'koekie'.....

Ik zal Fem eens aanspreken op het weinig schrijven.......is dat goed? Nou, ik ga jullie nu verlaten, want er wacht een koekje op me.........jo de banjo! Tot de volgende keer!!!