BLUE

Blue is een afstammeling van de NIMROD winnaar 2017, James v.d. Waterlandspolder, en haar moeder is Lady v.d. Waterlandspolder. Haar moeder heeft dit seizoen meerdere MAP A diploma's behaald. 


Met haar geboorte is er een DNA profiel afgegeven door de Raad van Beheer. 
Daarbij is de jaarlijkse ECVO (oogonderzoek) laatste op 11-11-2020 was vrij.
ED, HD zijn ook allebei vrij. 

Voor de zekerheid heb ik een aantal andere onderzoeken laten doen:
PRCD-PRA - normaal
RD/OSD1  -  normaal
CNM          -  normaal
EIC             -  normaal
SD-2          -  normaal

Dit betekend dat Blue geen drager is van deze ziekten en daarom ook de toekomstige pups geen drager zullen zijn (als de reu ook gezond is) maar ook deze ziekten niet kunnen krijgen. 

Lady Jane v.d. Konijnen Haege is een pup van Blue v.d. Waterlandspolder en Copperbirch Eagle, een Ierse import reu. Jane, zo noemen we haar, is nu 3 jaar oud en zijn wij al goed gevorderd met de basis jachthondentraining. Zij heeft een Stamboom en ook een DNA profiel. Met Jane wil ik ook graag, als zij oud genoeg is, jachthondenproeven lopen. 

Bij Jane heb ik al alle belangrijke onderzoeken gedaan m.b.t. gezondheid. HD, ED en ECVO zijn gedaan en moet ze nu weer in juli voor de ECVO. Alle DNA onderzoeken (Combibreed pakket) zijjn normaal. Zij is dus geen drager van erfelijke ziektes.

De bedoeling is dat we dit jaar met Jane een nestje gaan fokken. We moeten nog bepalen wanneer, maar zoals het er nu uitziet zal dat tweede helft van 2023 gaan gebeuren, 


Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de vordering van Jane? Lees dan haar Dagboek. Daar wordt geschreven wat ze leert en hoe ze dingen oppakt......


Blue haalt een eend op